Sista inlägget för september.

Publicerat: 2011-09-30 | 20:26:02 i Vardagen

ja då var det en site september. Och det har hunnit med att hända så mycket sedan i onsdags och så mycket att ta stälning till så bloggen fick  ligga nere i går.  Vi fick besked i går när jag hämtade Olivia att dom ville flytta upp henne till stora avdelningen för att det finns en plats ledig och dom andra som stod i kö ville inte ta den platsen så då var det bara vi kvar. det var nästan så man kände sig tvingad att ta den. Men jag tror vi har gjort ett bra val att tackat ja till platsen. Men vi sa att dom fick vänta med att byta till vecka 44  för då är jag ledig. För dom vill ha en veckas inskolning. Och igentligen ville dom att hon skulle ha bytt nu  så hon gick där redan den 15 oktober. vilket kändes lite för fort. man vill ju förberede henne med. Vi hoppas på att deta kommer att gå bra o att vi inte ångrar oss med tanke på att det blir  många ändringar på samma gågn i hennes liv. hon ska bytta avdelning och hon sak bli stora syster. Men man får ta det som det kommer. Så vi hade i alla fall nästan ett dyngn på oss att ge ett besked. Vilket kändes väldigt stressigt det är ju ändå en människa man talar om.

I dag fick vi även redan på att våran prinsessa hade varit med i Tv i måndags vilket vi inte fott någotn förvarning om så vi kunde hålla ögonen uppe utan vi fick reda på det i dag. Så när vi kom hem¨så var det bara att leta på nättet så man hittade det. Hon syndes i närbild o hon var så stolt när hon fick se sig själv. Så nu har vi en tv kändisg *LER* i våran familj.

Ne nu så sak jag myssa med min Sambo med lite glas, maränger, banan, chockladsås humm... vad blir då deta. Riktigt mumsigt.


Onsdag och shopping!

Publicerat: 2011-09-28 | 20:19:04 i Vardagen

Ja skolan var ju i dag och i dag var det lång dag o det känns i kroppen att ha sutit på dom där stolarna hella dagen men vi har gjort en del intresanta saker med. Men även repetion. och i dag tog vi även upp det med läraren att vi tyckte det var så där. och hon förstod oss vilket var bra. Efter skolan så bar det i väg till förskolan för o hämta prinsessan för o sedan åka ner till stan för o inhandla skor till prinsessan och mig.  oliva vart väldigt nöjd med sina skor och hon fick två par och jag hittade ett par. Jag var ute efter ett par skor att bara ta på mig utan snörning eller dragskedja för o slipa böja mig för att jag  orkar inte och tycker det är svårt att komma ner.

olivas stövlar.


Olivias kängor.

och dom här vart det till mig efter mycket om och men . för det var inte lätt att hitta några som satt bra var lätta att få på, som man trivdes med och som fanns i rätt storlek. 
 
sedan vart det ett par byxor på cubus till mig.   för nu börjar kläderna tryta lite i hyllan vad som man kommer i. både ner till och upptill. Men det är ett bara mjukisbyxor eller vad man ska säga. har ett par i svart nu och dom är  väldigt sköna att ha dom sitter inte ått och dom är töjbara.  nu vart det ett par bruna i alla fall för dom andra färgerna känndes så tråkiga eller att jag inte ksulle kunna hålla dom vitta.
kan tuver inte få in någon bild  på byxorna.  Nu ska jag ta o bäda ner mig i sängen o bara njuta av ett ligga o hoppas på en god sömn.


Öppethus.

Publicerat: 2011-09-28 | 20:04:27 i Olivia

I går hade dom öppethus på olivias förskola. så jag tog mig ditt lite tidigare o så var  jag där i 45 min. vi lekte på gården åt korv och bussade en massa. Olivia presenterade mig för alla sin vänner o förklarade att mamma hade en bebis i magen... hon var verkligen en sol stråle där på dagis o tyckte det var väldigt kul att va kvar ett tag o att mamma var där. Jag var ju där när robban var på jobbet så han fick missa öpptethus i går.
Men så är det som förälder kan man inte va överalt hela tiden.
tuvär så glömdes kamerna hemma och min telefon vill inte för överbilderan till datorn så det kanske kommer så småning om.


Gravidvecka 29+1

Publicerat: 2011-09-27 | 11:56:54 i Graviditet


Jag:
Denna veckan har börjat bra jag har inte kännt av min foglostning allt för mycket men Man börjar lära sig mer o mer vad jag inte borde göra eller hur jag ska göra det hela. Annars så tänker jag mycket kring allt som ska fixas innan den lille kommer ut till oss och vad som kan kommas att behövas som vi inte har kvar eller har haft till tössen. Mycket finsn där redan man en del små saker måste vi ändå fixa med. Jag går hemma i fårn jobbet nu och det känns skönt man jag känner mig lite rastlös i bland. Men än så länga har jag ju skolan kvar jag går till och det räcker det för en dag där eller 2 lektioner känns verkligen i kroppen.  Annars så är det bra har inte kännt av halsbränan så mycket mer nu är nig över en vecka sedan och jag kräks inte. vilket känns helt toppen.

Storasyster Olivia:
Hon är så rar o vill väl på sitt sätt fast kan kanske inte alltid blir så. Men man får se det fårn det ljusa och sedan förklara att det där kanske inte är så bra. Hon verkar va förväntansfull över när den där inne har tänkt att komma ut och hon pratar om att den ska komma innan tomten och så vidare.  har vi vart borta från varandra så är det  bebisen o mamma man har saknat. Och är det o klappar och sjungar sånger för bebisen lite när som under dagarna och i bladn sak hon myssa med den. Det är mcyket träning här hemma och lek med dockorna.

Barnet i magen:
H*N är  mellan 37-40 cm lång och väger 1400 gram

H*N är väldigt busig och vild där inne och H*N tror nog att den har mer utryme en vad den har. *LER*
Vid vissa tidpunketer på dagen så är H*N väldigt aktiv i sina rörelser och man blir på mind om att det finns någon om man mott för modan skulle glömt det. 
det finns fortfarande så mycket plats så att det är fritt att  ändra läge och slå kullerbyttor i i min mage fast man inte tor det. Det är även väldigt vanligt att Dom är väldigt katvia med skarkar och rörelser men för det finns det barn som är mer stillsamma. men inte H*N i min lilla mage. Saparkarna har dom även mer kraft i det kan hända att man får sig en spark på urinblåsan eller upp mott revbenen. Som mamma kan man känna att man är lite öm där sparkarna har kommit för det börjar bli kraft i dom.
dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och den håller fortfarande på att laggra på sig underhudsfett. H*N kissar nu och dricker 0,5 fostervatten varje dag.
I underskökningar som gjorts så vissar det även att H*N nu har perioder av drömsömn. Så jag undrar vad den här lille vilden i maggen drömer om. *LER*


Lekträff

Publicerat: 2011-09-26 | 18:31:10 i Olivia

Ja i dag hade vi planerat in en lekträff i vasaparken så direkt efter min skrivning så bar det av till förskolan för i hämta tössen får och sedan ta oss ner till vasaparken för att möta upp Sarah, Alvin och Milo deras senaste tillskot till familjen. Det var tänkt att Malin skulle ha kommit med men hon fick hoppa ni o jobba i dag så hon dök inte upp vilket var tråkigt . var ett tag sedan jag och oliva träffade henne så det hade vart kul men det kommer nog fle tillfälen får vi hoppas på.  Annars så är Vasaparken en väldigt bra park tycker jag sedan den vart ny gjorde och det pratas om att den ska göras om ännu mer så vi får väl vänta o se. Olivia tycker i alla fall det var roligt man mamma måste ju va med över allt och man kan inte gå för långt själv inte. Det vart löite mer egen öek för barnen då dom skulle va på sitt håll hela tiden. Men dom hade ändå lite kol på varandra. Kan ju även beror på att dom inte träffas o lekt så mycket tillsammans tidigare. Men när vi kom hem så pratade Olivia så om alla som varit med om hur söt bebisen var och att han var liten att Alvin var rolig, och så vidare. 

 lite bilder fårn i dag. 






En trevlig dag med mycket bus. och en trött tjej har vi här hemma nu som sak göras i ordning för sängen.  


Prov/ skrivnings Dagen!!

Publicerat: 2011-09-26 | 17:50:59 i Vardagen


I dag var det min första skrivningen för denna terminen in planerad och den på börjades kl 8.10 och jag klev utanför salen kl 10.45 så jag satt nästan 3 timmar med provet. Och jag tor jag alldrig har sutit så länge tidigare med ett prov. Jag hoppas på att det gick bra för mig det känns okej och ett G borde jag ha upp nått. Och det är jag väldigt glad över. det vi hade prov på var.
* Pre perativ omvårdan = omvårdnad dagen inna operation,
*Omvårdnad operations dagens morogn,
*Post operativ omvårdnad = omvårdnad efter operation,
*Olika bedövningar
* Tumörer
*Syrgas
*Öppen och Sluten vård
* Smärta
* Hjärt olungrädning
Så det var rätt mcyket man skulle ha med isg i huvudet i dag. det tråkiga var att Olivia valde att ha en jobbig natt i natt där man ksuell vakna flera gånger, för olika saker men man ville igentligen bara komma in till mamma o pappas säng vilket man inte fick. Så man var inte allt för utvilad som man skulle kanske ha hoppas men jag Kände mig ändå redo för det. Och sådant kan ske när man har barn.


fika på stan

Publicerat: 2011-09-25 | 10:06:08 i Vardagen

Ja i dag så ska jag träffa Leah en snabis på stan vi har inte hunit sätts sedan i sommar så det är några veckor sedan så vi har nog en del att ta igen. Sak bli mycket trevligt i alla fall. Och så får jag släååa tankarna lite fårn provet. har pluggat nu på morognene o hela kvällen i går fårn det att vi kom hem fårn färgargården till kl 23.30 så nu borde det ju ändå sitta saker till provet. och såv art jag klar med den där för banade farmakologi uppgiften med. Men jag vart nog lite tunhåreg på köpet. för fy vad dena uppgift var en pina alltås.. 
Annars så sak Olivia med pappa på Hocky och det pratas det om en massa här hemma. Nu sak jag göra mig klar för min träff med Leah.


Lördag

Publicerat: 2011-09-25 | 10:00:49 i Vardagen

Ja i går tog vi oss ner till färgargården och vi hämtade upp Sandra på vägen. För några veckor sedan så frågade hon om inte hon fick låna Olivia för att gå ner ditt för att mata änderna med lite gammalt bröd. Men det vart inte av sedan men nu hade även vi en massa o vädret var ju på topp. så jag beslöt att vi skulle ditt o sandra följde med oss. Var så roligt att se att någon sådan står människa kan vara så rädd för dom och någon som är så liten som Olivia våa bli lite mer modig av sig. Det var mcyket trevligt och vi tog oss en en fika på färgargården.
Sedan ver det plugg som stod på mitt schema här hemma. plugga till provet som är i morogn och på farmakologin som jag nu är klar med. efter mcyket om o men och det vart jag nu på morognqvisten.





sedan vart det lek, spring o kurajöma bland träden.


jag hatar farmakologi!!!!!!!!!!

Publicerat: 2011-09-24 | 19:55:13 i Vardagen

Jag står  för det min överskrift skriker ut... jag sitter snart o drar bort hårtussar fårn mitt huvud för jag blir inte klok på detta. anntingen är det jag som säker på felställen eller så är det jag som inte förstår mig på texterna för jag hittar inte svaret på fårgorna som jag har kvar på det här förbanade frågorna . har sutit med det av o till nu  sedan vi fick det o jag är glöad över att vi fick till den här veckan som kommer på oss för jag vet inte hur jag skulle klarat av det annars.  får sitta o leta runt om en tok på nätet o så vill man inte lite på vissa sidor o så letar man vidare och  försöker hitta svar o bökerna man har hemma men det finns inte i dom. Hur i helvete kan man göra ett papper med 20 frågor inom ett ämne och så finns det bara svar på 1 frågoa i den boken men har till denna kurs utan man måste vända sig till annanliteratur och söka sig runt på 100 olicka sider på nättet.

Efterfårgar någon som är bra på det här om farmakologi nu så jag kan få hjälp!!!!!!! för jag kastar in handuken nu. för o bli G så var man tvungen att svara på alla frågor så då lär ju jag kuga rätt hårt nu då.  Men jag blir inte klokare på att sitta o letta o letta i fler timmar o inte hitta några svar lässa sida efter sida och det ger mig ingenting.

kan ju förklara att allt handal om läran om läkemdel hur det tas upp va kroppen olika former, hur kroppen reagerar och tar upp det verksamma  sunstansen i tableter och vad vissa biverkningar är så en del saker är jag expert på nu kan jag ju säga när man får sitta o lässa sig fram.  men vissa saker kan jag inget om  när man inte finner svar.

(bild tagen fårn google)


Helg:)

Publicerat: 2011-09-24 | 11:05:51 i Vardagen

Nu är det helg men för det kan man inte säga att man är fri i fårn skolan. det är nog det värsta med att plugga att man alldrig är riktigt ledig. Harmin farmalogi uppgift att göra klar och så har jag min stora prov på måndag som jag måste få in allt till.. men i går kändes det helt okej med det faktist tor att det sitter mer en vad man tror. Nu hade jag tänkt att vi skulle dra oss mott färjagården för att matta änderna med vårat gamla bröd vi har här hemma och att at oss en fika om det är öppet annars så får det väl bli på stan.  Funderar på om man skuell  gå o kola på skort till Olivia med ett par vinterksor behövs ju och kanske några bra höst skor med.  

Jag har i alla fall bestemt mig över att jag inte bara ska sitta här inne i dag när det är så finnt väder för att jag har massor i skolan hoppas på att jag kan få mycket gjort i kväll... 

 


UUUUUuuuuu

Publicerat: 2011-09-22 | 12:00:30 i Vardagen

käns infet bra det här har inte samma instälning till ksolan denna tremin som föra allt går så segt och jag komme rinte framåt med något jag suter upp på sakerna och Jag bara känner mig ointreserad av att göra läxoran fast jag har ett intresse av att vilja lära mig. Nu sitter jag med Farmakologi det är så där. Får sitta o leta runt på nätter klika mig vidare o leta på efter svaren det är  20 frågor som jag sak finan svaret på och nu på  snart 2 timmar så ha rjag  gjort 3 frågor. Nu ha rjag kommit halvägs i alla fall  då jag har sutit  med det i måndags med. Men har ingen lust till det.

Kan inte sitte för länge häller framför datorn för jag får så förbaskat ont i kroppen o i rygen. av min foglostnign så kan inte sitta hur mcyket som hälls häller. det måset vara klar nu till på onsdag för då sk den in och så har vi prov på måndag i sjukvård  och så har  vi en massa mer uppgifter  så jag vet vad jag har o göra i helgen o alla andra dagar kan jag ju säga. Men samtidigt så måste man får göra annt med för annars så kriverar jag.

Ne det är väl bara att sätta igågn igen inna dom där människorna kommer som sak fixka med något nytt internet utag i våran lägenhet för då lär jag ju inte kunna sitta o leta fakta  vid datorn o så sak dom borra o ha sig så vet inte vad jag ska hitta på när dom är här o styr hoppas inte det tar så lång tid i alla fall. står 3 timmar på papret men så länge vill jag inte ha dom här.

Annrs så får vi se vad som händer  o jag hoppas att dom andra frågotna jag har  kvar går snabt nu så jag kan bli klar i dag inna tössen kommer hem för då kan jag va med familjen o bussa o ha det lite kul och sedan läsa igenom sakerna till provet innan jag går o sover.


När dom små sover.

Publicerat: 2011-09-20 | 21:04:29 i Föräldrarskap

jag tror inte jag är ensam över att avslöja min hemlighet. I bland när man har fott tössen att sova så smygger man ut till sin lilla göma o tar fram något gott att snaska på.  det händer inte varje dag men i bland.
Och i dag va rjag så där bussig så jag tog fram lite ur godisskopet. När jag ändå skuell sitta o plugga till mitt prov jag ska ha på mångad i sjukvård är grymt nervös nu inna man bara o köra på o lässa på det varje kväll så borde det sita.

Så här ser det ut nu när jag sitter här o pluggar.


I bladn måste man ha den där moroten för att orka med.


Vad hände på MVC

Publicerat: 2011-09-20 | 13:36:38 i Graviditet

Föra torsdagen så var jag på MVC.
Det var ju ett tag sedan man var där försat gången. Men det kändes bra och vi pratade om hur jag måde och hur jag tyckte det gick och jag kunde ställa min frågor.
Jag kom där i fårn med en lapp om vattengympa för gravida något hon tcykte jag skulle testa på om jag kände och ville för det på grund av min foglostning. Men den är för alla gravida som är i veckan 25 och upåt.
Har inte tagigt kontakt med dom än då det har  hänt väldigt mcyket annat sedan jag var där som jag har fott tagigt stälning till och fixat upp. Men har staraka funderingar på att ta kontakt o se i fall det finns någon plats för det kan ju vara värt att testa på o se i fall man tycker att det ger något eller ej?
Någon som har gått eller vet någon som har gått som rekomenderar deta? 
Annars så pratade vi allmänt om mitt ilamående och kräkningar jag lidit av under graviditeten och hur det var med det nu. Och så fick jag lite stränga order om vad jag verkligen bör unndvika nu när jag har foglostning. Så som långarpmenader bära tungt inga skogspromenader för o plocka svamp o så vidare inte bra underlag, att tänka på att jag sitter bra och sträcker på mig och inte bara sitter rakt upp o ner en hel dag för det är häller inte bra. Och att jag tänker på att försöka ligga bra i sängen o så vidare.

Men tänkte att jag skulle skriva hur mcyket jag vägde och så vidare. nu när jag var på besöket, pratade om att jag skuell göra det men det har dragit ut på tiden lite. Men så kan det gå i bland. 
 
Min vikt : 63,3
SF mått: 25
Blodtryck var 105/60
H*N hjärtslag: 148

Jag vägde 59 när jag skrev in mig.

och då befan jag mig i vecka 27 +3

Med Olivia i vecka 25+ 0
MIn vikt: 57,3
SF mått: -------
Blodtryck: 110/70
Olivias hjärtslag: 140

Jag vägde 51,4 när jag skrev in mig.


Tävling Wiiii

Publicerat: 2011-09-20 | 12:07:39 i Tips

Jag är med gå in ni med och var med. Roligt med att få ge den sin personliga still.


 
Tävlingen hittar du här lycka till!


Gravidvecka 28

Publicerat: 2011-09-19 | 19:55:57 i Graviditet


Ja då var man inne i nästa graviditetsvecka vilket känns könt men i bland så¨tycker jag allt att det går för fort fram. Men jag försöker njuta av min graviditet så mycket som möjligt trots min smärtor som jag haft dom senaste dagarna, inget roligt man man vet att man får något bra av det i slutändan. Ja jag har mått bra i dag man jag haft fortfarande ont o jag går som en sumobrotere säger robban o skratar åt mig. Märker att jag inte kan sitta för länge för jag får on o blir stell. så det byts stälning ofta i skolbänken o i bladn får jag lov att ställa mig upp. Trappor och uppförsbakar är väldigt jobbigt och det tar i mott att vet att man ska  gå i dom.  så undviker det så mycket som möjligt.

Jag har även tagigt ett stort beslut i dag, som jag velade på in i det sista man tror att jag/ vi gjorde rätt i alla fall. Mitt stora beslut är att jag går hem i fårn jobbet reda nu på grund av den smärtan jag haft dom senaste dagran o jag känner att min kropp säger i fårn och man måste lysna på den och specielt nu när man har någon mer att tänka på och jag känner inte att jag vill bli sängligande häller.  men jag skulle bara ha jobbat fram till den 15 de oktober sedan skuell jag gått hemma med havandeskapspening men nu får det bli innan. det blir inte alltid som man tänkt sig och jag har ju även skolan man måst tänka på o klara av.  så det var mitt / vårat storabeslut som togs i dag.

Ja vad händer annars nu i gravidvecka 28 för barnet i magen?:

H*N är nu cirka 35 cm lång och väger mer en 1 kg, H*N ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag. med tanke på att H*N växer på så ställs allt högra krav på min kropp. kontakten blir även mer intensivare och känns närmare. puffar jag lite lätt på magen kan jag i bland känna hur jag får en puff tillbaka. H*N kan även sparka till av ren reaktion på höga ljud, även fast den har fostervatan som dämpar något. H*N har även börjat drömma och man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna fortsäter mogna för vaje dag som går och andningsövningarna blir mer frekventa.
Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras. 
På så sätt behövs inget fett brytas ner, och på så vis hjälper det till barnet att lägga på hullet under de sista tiden i där inne i magen
" hos pojkar så har testiklarna börjat vandra ner geonom ljumskkanalen från buken ner till pungen. och när en pojke är nyföd så undersöker man alltid att testiklarna har vandrat hela vägen, om inte så förljs det upp senare." 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!