Nu är det gjort

Publicerat: 2009-11-30 | 18:49:44 i Vardagen

Ja då var den tagen då sen så kalade svininflänsaspruten. SÅ i dag tog hela familjen den först robban sedan olivia o sista jag. Men vilken lång väntan det var. vi stod i kö i 1 timma och 45 min inna vi var klara. inget roligt kan jag säga men när man väl kom in ohc fick nr laparna så gick det fort i alla fall. Nu så har man lite ont i armen men den siter mer i axen för mig tycke rjag robban går o beklagar sig över att han har värk i arm och i huvudet.  Men karar har ju en bra förmåga till att överdriva allt med. är dom förkylad så är dom ju döende typ eller så är det väre en att föda barn. Det är ju bara att reflektera till reklamen som brukar gå på tven om förkylning. den där manen som siter med ett varmt vatten bad med huvudet över och en handuk över huvudet och sen titar fram o Säger Ni kvinor pratar om att föda barn då vet ni inte hur det är för en kar att vara förkyld.


God morogn

Publicerat: 2009-11-27 | 09:18:26 i Vardagen

God morgon på er alla där ute i vinter kylan/ eller vadman ska säga för det är ju varmare ute en vad det brukar va så här års.
själv vakna man nys upp hemma hos Bestemor där jag och olivia vart kvar i går. Var skönt att sova här i stället för att åka hem så sent på kvällen det var julmarknad här i klockartorpet i går och jag, prinsessan och bestemor var i kyrkans lokaler och hjälpte till lite med försälningen där med loter och  olicka hantverk som dom har gjort på hantverks kafet. Vi sålde även våra kransar som vi hade gjort i onsdas. Där jag även hade dragigt ditt min mormor, Linda Tuva, Patrik och Robbans kusin Sara. Vi hade det väldigt myssigt o trevligt när vi var där o band våra kransar. Det var ju även andra människor där inte bara vi. på Öpna förskolan som vi var på under onsdags förmidagen så fick Olivia baka sinna första peparkakor med hjälp av mg och Sara.
Men tillbaka till går dagen då. Det kändes inte som att vi sålade så mycket ma ändå så fick vi i hop en stor summa i alla fall alla vart nog lika chokade. Summan slutade på 3300kr och allt går till bara ända mål. pengarna går till Diakonin. och för den som inte vet vad det är så är det en akutkassa kan man säga där människor i deta områda kan ansöka om ekonimisk stöd och då tas det lite va dom här pengarna. Nog nu för stunden ska klä mig och göra i ordning mig för att gör något av denna dag med.


Föresten

Publicerat: 2009-11-24 | 20:38:33 i Vardagen
Det är dags för den årliga stor städningen till jul nu i veckan. saker sak bort och saker ska fram.  i dag är det exakt ¨1 månad kvar till Jul. och till min 22 års dag  o min lille brors 11 års dag.  var det jag glömde. Nu blir det god natt saga o sedan kuden .

Tröt

Publicerat: 2009-11-24 | 20:26:19 i Vardagen

Tröt tröt. I dag var patrik här och toge n fika han följde även med till citty gros och handla lite. annars så shar det inte hänt mcyket det här vädret som är nu gör mig lite tröt. men roligt att solen har titat fram i dag under dagen i alla fall. fast vi inte vart ute då när den kom för olivia har inte vart så bra men nu är hon piss o glad o allt verkar bra. Har gått lite upp o ner med henne så hoppas inte att det är något som håller på o bryta igeneom i alla fall inte svin inflänsan.!!!  Nu springer  prinsess trollet om kring här med ett snöre och lekar med Ior vår kisse.  roligt att dom kan ha så kul i hop.  ne nu är det s'nga för mig och Olivia här hemma. kanske ta o läsa lite i boken som jag började på inna flytten har inte riktigt haft tid till at läsa den . Själv känsla Nu heter boken har jag skrivit lite om den här tidigar i bloggen så kommer nog mer om den sedan. ha en bra kväll o God Natt


Bra dag ,bra slut

Publicerat: 2009-11-23 | 21:45:53 i Vardagen

Dagen började så bra.Vaknade till att prinsessan låg och klapade mig på kinden och slog upp ögonen och där var hon med sitt guliga ansikte med ett stort leende på läparan. Det är så underbart att ha en sådan söt tjeje att vakna till. Dag bara i väg till klockartorpet där det vart  julpyssel in för julmarknaden som är det 26 november alltås nu på Torsdag så dom behövde bli klara med en del så dom sat och plysslade i dag med. Så jag och Olivia bestämde oss för att vi skulle ta en promenad ditt och sedan se vart dagen lede oss. Den led till att jag fick hoppa in o jobba och Bestemor fick vara barnvakt i 2 timmar tills Robban slutade och det hade gått väldigt  bra.
TACK så mycket till dig Bestemor du är min guld stjärna som alltid finns där när det behövs.
Så det var skönt att jobba lite grana tycker det är skönt att jobba. Jobbade ju i o försäg med en massa barn i stället för 1 men dom här är ju störe. Men man kommer hem i fårn lite o får känna det vardagliga livet lite med som  jag snart ska ut till igen . 
 Det gick väldigt bra på jobbet och dom där timmarna försvan bort så jag var snabt hemma igen kändes det som. Prinsessan vart så lycklig så när hennes mamma kom hem igen fast hon tycker om att va hemma med pappa. Men mamma är ju alltid mamma det vet man ju själv om man utgår i fårn sig själv med.

Jo så på vägen hem så hörde jag av mig till Patrik som jag även hade pratat med under dagen när jag var på väg till jobbet för han hörde av sig. Så när jag slutade och ville ha sälskap från jobbet till söder tull  för jag gick ditt så ringde jag till honom för o prata vidare lite. Hörde även av mig till Sandra/ sassa för o höra hur det gick på provet som hon hade skrivit i dag. TRor det gick bra för dig gumman. Håller tummen för dig. :)
Så nu har vi ätit  mat under kvällen satt i gång en tvätmaskin med tvät. Och nu väntar ett varms skönt bad på mig så ska avrunde här nu tänkte jag. Ett bra slut på kvällen ett varnt bad med ansiktsmask och hårinpakning o sedan en säng med dom man delar sin kärlek med igämter sig:)


Grattis Mikael

Publicerat: 2009-11-22 | 21:02:21 i Vardagen

Tack för den goda smörgåstårtan som du bjöd på och  för kärleksmumsen det var gott med kaffe med.
 ja då har vi nu varit o rirat mikale jag och oliva med släkt och det är robbans kussin han fylde 21 om jag inte mins helt fel. rätta mig den som vet! och i går så var vi och firade min mormor. som bjöd på omelet liknande så saker med salad. och sen kakor och kaffe det var gott det med.

Nu har vi även fott hem våran tvät maskin och torktumlare skönt det så nu kan vi tväta här hemma. väldigt skönt att slippa springa i trapor för att tväta i tvätstuga. för det är ju inte bara tvätan man sak springa med. Jag måste ju ha med mig Prinsessan kläder o tvät medell. och det blir ju upp o ner upp o ner hela tiden inte roligt. Nu slipper vi det :)

Annars så tänker jag på att julen snart är här nästa söndag är det första advent . Myssig tycker jag att det är med lite jus o så och när man jul pyntar lite gran men inte för mycket. som en massa bling blin på balkongerna där går min gräns vist kan man sätta lampor man man böhöver ju inte ha en massa som blinkar i olicka färger.  det är i alla fall min snmyn punkt.  vad tycker ni?


Grattis Ninna och Mormor

Publicerat: 2009-11-20 | 11:13:15 i Vardagen

I går bröjade dagen emd babysånbg som alla andra Torsdagar. Det som skilde den torsdag mot dom andra var att min Mormor och Robbans mamma fylde år. Så när babysången var över så åkte jag Linda och dom två bustrolen till mormor och tog en fika. Efter det så bar det va hem där det vart mat och sen så vart det midagsvila för prinsessan. Efter vi gjort i ordning oss åkte vi ut till Ninna  för o fira henne vi var tidigt ute så jag hjälpte Ninna i köket lite gran innan dom andra gästerna kom. Det bjöds på Italenskmat väldigt gott var det. och sen så vart det klad mufins med gräde och bär till efterät. MMumsigt gott vart det. Vart sent där ute så vi var inte hemma fören kl kvart i 10 så det vart väldigt sent.  orkade inte säta mig här då vid datorn och updatera så det fick bli i dag.  Hella helgen består nu av kalas hitt o ditt.  I morogn lördag så blir det kalas med hela släkten för mormor och söndag är det kalas firande för robbans kusin micke. Så mycket tårta och god mat får vi hoppas på att det blir.  Så får väl se om jag har tiden till att sita något under helgen .

Nu så bär  det vsnart av till stan för o träffa patrik en sväng o ta en fika och sen så ska jag handla ett par skor till tösen och ett par till mig om vi hittar några för min tenisskor är trasiga och läker in vaten inte roligt när jag och Oliva går så mycket under veckerna. Vi går ju nästa vart vi än ska har åkt buss och spårvagn en gång  sen vi flyttade. Är väldigt stolt över mig. Trodde att jag skulle komma på en massa undanflykter o så på att det är dåligt väder eller kalt man vi har klät på oss efter vädret som vart och gåt ditt vi ska. 
Vad säger ni om det då?
Hoppas ni får en bra dag och en bra start på helgen.


Dags för upp datering.

Publicerat: 2009-11-20 | 10:54:06 i Vardagen
Ja jag har känt mig lite ner o halv sjuk så jag har gjort allt som man sak o måste göras underdagens gång sen så ha rjag gåt till min underbara säng o sovit. Har inte orkat med så mycket annat. Linda o Tuva var här i tisdas och vi givk ut o givk en promenad och sen så fick baranen leka. Tuva gungade för första gången.  Annars så har veckan varit som allla andra fast vi inte känt oss så där väldigt piga. Men det kan även bero på vädret som har varit. För det har ju inte varit något vidare värst.

Söndagen som var.

Publicerat: 2009-11-17 | 11:20:59 i Olivia

Ja i söndas så var ju min sida här hemma hos oss och firade våran prinsessa så. Nu är det stop med presenter för ett tag tur det för nu har hon massa leksaker att leka med.  i Söndas så vart det bara kafe och kakaor och i ställer för tårta så vart det små kladkakor toppade med vanilj och chockladglass mumsigt gott var det.
Hon fick som sakt var en massa presenter jag var inte med när hon öppnade dom för jag hade fult upp i köket med att få ordning på kafet och styra till med platser runt bordet så jag kommer säkert glöma bort något hon fick.

* En leksaksvagn och bok av gammel farfar och farmor
* En stol, en porslinsdoka,
* Pin häst i rosa som låter, och duplo lego, av tuva och min moster och jocke
* Ett ljud pusel av Patrik
* Ett nalle puh pusel med häfaklumpen av gammel mormor och morfar
* 200 kr till par vinterskor av mormor morfar och morbröderna
* en liten tiger av min kusener med familj
* en väska och två ekore nalar en vitt och en brun som jag ej vet vem det var i från.

Tror det var allt som hon fick i söndags i alla fall. Alla kunde ju tuvär inte komma så det avr ju lite tråkigt dom låg och var sjuka och min kusiner med familj hade annat försig.  nu är jag och resten av familjen tröta och slitna efter allt kalassande för fårna stora töss så skönt att kommit tillbaka till vardagen nu och slippa alla bestyr till kalas. Men vi är ju några stycken nu som fyller år ram till jul och där efter  bå båda sider av släkten så det lär bli en hedel kalas med des god heter.   


Var med Andreas i går!

Publicerat: 2009-11-17 | 10:36:50 i Vardagen

I går då så träffade jag Andreas Sandras bror och va med honom när han gjorde sin tatuering. Han vill ha stöd där om han skulle behöva det. Men tyckte att han klarade av det bara själv. Så jag hade  inte behöft  vara där. Men som han sa det är bättre att ta det säkra för det o säkra  med att ha någon där med sig. Tatueringen vart väldigt snygg. Nakdelen med att jag var med. Vart ju att nu känner jag verkligen att jag vill gå och göra min som jag har sakt att jag ska göra i över 1 år. Det är ju så där med tatueringar skafar man sig en så vill man ha fler. Man blir helt enkelt beroende på en gång.  Så nu ska jag  få min bild utskriven och så ska jag skisa lite på den och sedan ner och bästela tid . Hoppas jag gjort den till jul i alla fall.
 bilder på tattueringen fins här sandra


Nu är 1 årsfirande över för i dag :)

Publicerat: 2009-11-13 | 23:12:29 i Vardagen


Ja nu så har alla gäster gått hem för i dag och tösen liger utvilad i sängen o sover nu. Tröt var hon mott slutet men vägrade att kasta in handuken och sova fören alla gäster hade gått. Hon vet hur man ska va som värdina :) *ler stort*. Så nu är det bara disken kvar här hemma. I dag bjöds det på tacos med des godheter och tårta. Att dricka till vart det  läsk, öl,  vitt vin som var Scacco ett et rött som var South Cape riktigt gott var det faktist . Jag är ju ingen rödvins människa igentligen utan någon gång i bland så där kan jag ta ett glass till maten men händer inte ofta. men deta var riktigt gott o man kunde drika det utan att ha mat till det.  Till tårtan vart det kafe, vaten läsk oxh saft.
 Hon vart ju så bort skämd och fick en massa mer  paket med av alla som kom och har varit här.
det hon har fot är följande:

* Badleksaker av farmor o farfar
* Pulka av Gammel moster Anna, Hannes, sara och micke
* Mjuka klosar av Gudmor/ fader Malin
* Byxor o tröja från Name it
* Bilbarnstol märket Maxi-cosi svart grå av farmor o farfar
* pengar till att gå o ta familjefotografering av gudfar/ fader/ farbror fredrik och farbror Jimmy
* Ett par jens, ett paket kritor, play doo lera, te servis/ porslin och en lampa av Sandra med familj
* En telefonmed jul, snöre o ögon i rosa av Andreas Sandras bror
* Fingerfärg, Ankor i snöre, napp hålare, cd med bamses julsånger, och kylskops magneter av mamma o pappa
* Mus prinsesa av Ulla
* Ett Grattis kort från Tailand av gammel morbror jögga och pom
har säkert glömt något men ni får  läga en komentar i så fall så fyller jag i i efterhand.
Men hon får mer paket på söndag då min sida kommer o firar prinsessans födelsedag. För vi valde o dela upp det blir så många annars som kommer samtidigt och man har inte tid för alla. Och kissen våran ksuell bli så upp sträsad med. Kändes bra vi var ju 12 personer i dag med Olivia. Var av all som vi trode skuell komma inte kunde komma. Hade alla kommit så hade vi vati 5 personer till tror jag om jag inte räknat fel. man tack så mcyket för alla presenterna domv ar så fina så och hon tyckte även om alla. Det kund eman ju även se med egna ögon. 

SÅ vad kan då våran prinsessa nu!:
* Fokusera med bliken
* Vända sig om
*Le
*Skratta
* Sitta upp själv
*Åla sig
*Krypa
*Säga Mamma
*Säga pappa
*Säga hej, hejdå, gröt, bajs, kisse, nej, titta, dä mm
*Stäla sig upp
*Gå med hjälp av gåvagnen eller någon störe/ vuxen.
*Klätra.
*Säta igång pappas P3
*Få ut cd skivan ur P3
*Leka
* Läga sitt pussel med lite hälp
*Stäla sig upp i spjälsängen
*Hoppa
*Bada själv
*Hitta på bus
* Säga nej med att skaka på huvudet när man säger nej
*Säga ja på samma sät som nej
* Drika med sin pipmug sj.
*dricka i sugrör
*Dra i kattens svans och skräma honom
* Jaga kissen
* Äta vanlig mat.
*Ätta gröt
* Vara glad och snäll
*Flörta
*Mysa
*Nypas
*Skrika
*Vara envis
* Säga i fårn
* Står själv
* Går själv
* Öppna lådor och skåp
* Leka själv i sitt rum
* Göma sig för mamma och pappa
* plocka unda efter sig men händer sälan* Va vilje star och vissa sitt humör
* Leka titut 
* Dycka torpedduck
* Dycka från kanten
* Hoppa från kant ner i basengen
* Ta va sig mösan och skor
* Riva ner saker
* Rita med kritor även smaka på dom
* Dra ut internet anslutningen till Datorn
* blädra i böker själv
* Gå längra stekor med att hålla i en hand
* Ställa sig upp i vagene
* Riva i blommkrukor
* Drick i vanligt glas
* Va utan mamma en hel dag
* Leka med andra barn och dela med sig.
* Sjunga
* Sjunga o göra rölenser
* Klätre upp o ner från saker

Och mycket mer men står stilla i huvudet men det är mycket av det hon kan gör i alla fall. hon kan allt som en 1 åring sak göra o lite till tror jag i alla fall vad folk runt om säger man jag och robban var väldigt tidiga med att gå stå o rypa mm. Så hon ha rju mcyket i generna om man säger så.  sak nog ta o lsuta här för inläget vart väldigt långt nu i dag igen. hoppas ni läser inlägen i alla fall fast dom är långa. Tar igen nu med långa inläg nu när jag vart dålig på att skirva. ni som träffar henne ofta o vet vad hon kan släng in en komentar vet jag om ni kommer på något jag glömt på vad hon kan eller i presentväg. Nu är det sänga osm väntar på mig med en stor öpenfamn. tidig morogn i morogn med med babysim och en massa bestyr.  Ha det bra!


Grattis

Publicerat: 2009-11-13 | 10:57:53 i Olivia
ja i dag  så är det din födelse dag. hurra hurra för dig i dag prinsessan nu är det i ful gång här hemma med o göra i ordning o styra inna alla våra gäster kommer för o fira Vår prinsessa som blir stora tjejen i dag. Så blir nog att blogga lite till sen i kväll nu är det lite o göra. hej då

Vaccination för barn vid 6 månader!

Publicerat: 2009-11-13 | 10:34:25 i Olivia

JA i dag står det i tidningarna och i går sas det på tven. Att barn som från  6 månader får ta vaccinationen för svininflänsan.  Detta är något som väker mycket innom mig. Jag och Robban har sakt att vi skulle ta sprutan för att skyda prinsessan i mott den. FÖr hon fick ju inte ta den förut i alla fall. Men nu är det ändrat. Jag blir så kluven i mig själv. Först får dom inte ta sedan får dom. Jag vet inte vart man ska ställa sig till detta. DEt är ju jobbigt om hon skulle bli sjuk för hon är ju inte så stor som oss. Och vi äldra kan nog hanskas med deta på ett helt annar sätt vårat i munförsvar är ju mer utvecklat än barnets i alla fall vad jag har hört. Så hur ska vi Föräldrar stäla oss till dena fråga nu ska vi låta våra små Barn som är våra ögonstenar ta vaccinsprutan eller inte!
 Varför ska dom ta den? vad händer om dom blir sjuka? vad är bivärkningarna för barn? hur alvalig är den svininflänsa? 
Har lysnat väldigt mcyket på allt som har sakts kring det här. man har svårt att ta stälning nu när dom små får ta och det som var så tabu när det väl kom! vad är det som har ändrat det hella hur kommer det säg att barn kan ta detta vaccin nu?

Hur tar ni ställning till deta vad sak ni göra?


Sålänge sen men ändå inte.

Publicerat: 2009-11-13 | 01:04:24 i Föräldrarskap


För ett år sedan vid den här tiden så ligger jag på Förlåsningsavdelning på vrinevisjukhuset. Och Barnmorskan som hade hand om mig kommer in o säger att det är inte värt att vänta längre utan barn kommer du föde under natte så vi tänkte sätta värkstimulerandeddropp på dig i fall du vill ha det o går med på det. Detta kommer hjälpa dig och på skynde det hela så att du slipper o vänta en längre tid.  Vid den här tiden nu 23:40 så hade vi varit där uppe i 3 timmar och 30 minuter. Men jag hade gått hemma med förvärka i över 2 dyngn inna vi åkte in. Förverkarna började den 11/11 kl 21:15 ca då jag och sötnöten skulle se på en fim o mysa lite. Inna det var dags för oss o ta natten. Men det började kännas konstigt och vi titade på varandra och jag sa - det känns som om det skulle va något på gång men vet inte har inte riktigt känt så här förut- sötnöten gav då svart - Ja jag har ju svårt o av göra det men  lung  du bara det kommer nog avta som alla andra gånger vi trot att det varit något. Och jag höll ju med för nu hade jag gått över med 7 dagar redan. Dagen där på så skulle jag ringa upp och beställa tid till igångsätning hade min barnmorska sakt. Så jag tog det med ro och försökte släpa det och se på filmen . När vi kom in till sänga och skulle sova så la jag mig ner och låg och vred o vände på mig tills Sötisen vart tokig på mig vad styr du med sa han med stora bokstäver. Jag låg där  och såg på honom jag har ont kan inte ligga ner går ut till sofan tror jag och ser vidare på tv o ser i fall det släpper kanske tar en dusch med. Men han tyckte att jag skulle sluta larva mig hade jag verkligen så ont??? frågade han!. Jag tog kuden och gick ut till sofan tänkte efter i fall det var Förverkarna som hade satt igång på riktigt tänkte som så att jag låter det gå till kl har blivit 2 har det inte släpt då så får jag väl ringa upp och se vad dom säger. Jag han stå i duschen 2 gånger och det hjälpte inte. Ringde upp till förlostningen mellan 2- 3 på natten fick svaret lägg dig i ett bad duscha och ta en tablet för smärtan det är nog inte dax en du har  inge regelbundna samandragningar eller värkar änu utan bara smärtot.  Ja ja tänkte jag och sa det att duschen hjälper inte vi kan inte gör så mycket här heller stan hem så länge som möjligt. Ring i morogn biti om det inte släpt eller tidigare om du får regelbundna sammandragningar/ värkar. Jag låg där i sofan och hörde hennas ord! o kände att det stämde inte. vadå inte på gång än!  med så här ont o länge hade det aldrig sutit i tidigare jag viste inte riktigt vart jag skulle ta vägen  natten gick och det blev morogn ingen sömn på denna natt hade det blivit Sötisen kommer upp tittar till mig i soffan och fårgar hur det är o hur han ska göra. Jag var arg och tröt o sa det inget kommer hände här åk till jobbet men har telefon i närheten så du hör den. Jag får ändå inte åka upp inna jag har regelbundna värkar så jag kan ju få ligga här och ha ont o dö tänkte jag. Hej då sa vi sålänge och ringer om det är något. Timmarna gick och inget hände försökte sova men smärtorna var så jobiga och inget hjälpte hade nu rignt upp till förlostningen under morognen som gått förbi. Där dom sa samma sak som nattpersonalen hade sakt åt mig titigare. Jag kännde mig så hjälplös och lite o som om ingen förstod mig i hela värden. Patrik Kom hem till mig där i min ensamhet o höll mig sälskap o pratade med mig. Men han led nog mest bara med mig. Och kände sig så hjäplös för han kunde inte göra så mycket för mig. Han se där någon gån mitt i allt kund ejag ta över det för ett tag så skulle jag det. Något som värmde och fick mig att skrata till  mitt i allt.  Han hjälpte där i mott till att klocka värkarna som kom var och vart annat. Sen så av tog dom. Robban han komma hem i fårn jobbet efter vi hat kontakt några gånger över telefon. Värkarna började komma mer regelbundet och vi trode vi skulle åka upp sen så dog det ut. Ja ha sa jag nu när jag gått så länge så kommer det bara dö utt ja det skulle ju va typiskt . Jag skikade hem patrik och sa det ta det lungt blir inga baran i dag du hör ju vad dom säger till mig på förlostning inget händer här hemma. Va hemma ta tableter sov o sovidere säger dom bara. Hade nu under dagen som gåt pratat med dom 4 gånger. Jag hade i alla fall fot ett bra svar och det var att om inget hade hänt inna kl 9 så kunde jag få komma upp o få ett piller som jag kunde sova på för tröt var jag . KL 5 började robban med maten jag Försökte sova som dom tjatade på att jag skulle försöka göra men när en värk kom så fick jag så ont så jag kunde inte sitta eller ligga ner jag var ju tvungen att stå upp o helst så bet jag i en handduk. Maten vart klar ju kunde inte äta ringde upp o sa det att jag orkar inte mer nu har jag så ont och värkarna kommer med 5 till 6 minuters melan rum och så så kan dom dö utt  i 20 minuter o sen tillbaka igen, är det så att det inte är något på gång som ni säger så vill jag ha tableten till att sova för nu orkar jag inte mer. ät tröt o vill ha kraft kvar till att föda med.  Nu hade jag vart vaken i 2 dygn. JA sa hon du får väl komma upp så gör vi en undersökning på dig. SA till sötnöt att nu åker vi upp!!! -Ne sa han  vi väntar ett tag till vi kommer bara bli hem skikade som alla andra. bara en massa åkande fram o tillbaka i onödan stan tills där är säkert. JAg vart tokig. Nu åker vi sa jag ta med alla väskor vi kommer inte bli hem skikade så ont som jag har så kommer vi att föda under natten och inte i  morogn. Jag ska i så fall få den där tableten för o sova för nu är jag tröt.  sötis hade inget annat vall än att åka upp men han förstod mig och jag honom med för ingen va oss  tycker om sjukhus så där mcyket. När vi närmar oss så fårgar han snällt vart vi ska stå. Jag bara titar på honom struntar i vart bara jag  får gå ur bilen nu för jag kunde ju inte sita i bilen knapt när värkarna kom. Jag bästemde mig sedan för att såt så långt bort du kan så jag kan gå för då har jag inte lika ont. Vi kommer upp till förlostningen möts av en undersköterska eller barnmorska vet inte vad hon va. Hon säger att vi ska vänta och hon hämtar en annan personal som tog hand om oss och sate i gång med undersökningen som man gör. 20 min skulle det ta jag fick tvinga mig att liga där 35 minuter i alla fall kändes det som 1 timma. När hon sedan kommer in igen och gör en gynundersökning titar hon på mig och sägar OJJJJJJJJJJ!!!!!! Jag blir livräd och hunudet hinner med och tänka alla hämsta tankar innan hon hinner med att öpna munen igen och säger - Det  är inte underlikt att du har ont du är öppen 6 cm, du har gjort ett bra jobb hemma. Hon går för o se vilken sal som vi ska få va i och under tiden så beslutar jag mig för epedralbedövningen/ rygmergsbetövning. Titar även bort mott sötnöten och sägar vad Var det jag sa att hem ska vi inte mer i dag. Slå i väg ett sms till din far nu o säga att det inte blir något jobb i morogn. Det hände ju inte allt för mcyket där inne på rumet sen mer en att jag fick stå o gå mcyket sita på en bol fick min bedövning lite masage. När kl sedan var 2 så började det hella sätas igång och smärtan vart väre en jag hade kunat tänka mig eller så som jag var rädd för att det kunde va. Den där sista biten att vänta på att huvudet ska komma ner så långt som det ska och allt gör ont. Sedan var det bara att ati av alla kraft man hade när väl värkarna kom. Och 2.30 så var hon ute och låg på sin mammas mage. Där jag låg med min tårar i ögonen helt slut och viste inte vad det var för någon jag hade på mitt bröst mer än att det var vårat kärleksbarn. Att fråga efter vad det var för skön det hade vi inte tankarna på fören barnmorskan Linda som förlöste mig frågade om vi sätt vad det var för något . NE sa vi båda och titade på varandra,  hon sa att det var en lite tjej så lyfte hon upp henne och visade upp henne för oss riktigt o däntligr. Pappa kliptenavelsträngen och sen så var vi där våran lilla familj hon hade äntligen viljan till att komma ut till oss  som var så spända på att få lära käna vårat barn. Nu ligger hon här i sin säng och sover o blir  stora tjejen o allt. Svårt o tänka mig att det var ett år sedan.  Och trots smärtan man går igenom så glöms den bort kommer inte i håg så väl längre hur ont det gjorde. Och jag är vilig att gå igenom det en gång till någong gång i framtiden.

Barnmorskan Linda som jobbad natten den 11/13-08 (11/12-08)är värd dagens ros från oss för att hon var så tålmodig och så inspereadnde och gav oss bra stöd och råd innan förlostning och under försostningen hoppas du jobbar kvar och jag får dig till mitt nästa barn igen.    


på väg

Publicerat: 2009-11-12 | 09:41:01 i Vardagen

Ja nu sitter vi här o väntar på min moster linda och tuva för dom ksuell hämta upp oss i dag med bil så åkte vi tillsamans till babysången. och efter det så bär det av till ikea för mig olivia och sandra. Så sak väl köpa en sak till olivias rum nu när vi ändå åker får hoppas på att det får plats i bilen allt sen bara. Men det tror jag det gör utan problem. 

Ja nu har oliva blivit firad av Sandra o hennes familj. Och hon vart så bortskämd så med en masssa paket. Får ta o skiriv mer ingågende senar i dag vad och fick av dom. För nu ringde Linda och tuva o sa att dom snart var här så nu är det på med alla vinterkläder och sedam ut. Hoppas ni alla  får en bra dag i dag.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!