2 dagar kvar.

Publicerat: 2011-07-31 | 15:38:07 i Allmänt



Nu har jag bara två arbetsdagar kvar den här veckan som kommer sedan så börjar jag min semester och på söndag så bär det av på semester till västervik med. I västervik så har vi bokat in oss på en stuga och vi hoppas på helt underbart väder undertiden vi är där så det blir mcyket bad och lek.  Vi har inget direkt inplanerat när vi åker ner utan vi tar dagaran som dom kommer för vi har ju semester. Så nu är det dags att börja små packa och sedan skriva ner en lista på vad vi ska och behöver ha med oss. Här hemma hos våran katt så har vi en som både kommer va katt och lägenhetsvakt vilket känns väldigt skönt.

Olivia började sin semester nu i fredags så vi sak ta o hitta på lite rolifa saker nu i vecka med som kommer . då jag jobbar två kvällar så kan hon redan nu få semester. känns även skönt o veta att nästa sommar som kommer så kommer vi ha hela sommaren att njuta i hopp. 

Ne sak ta o hoppa in i en dusch och frächa till mig efter jobbet nu och sedan så kommer min älsklingar hem.  så i dag blir det söndags mys med familjen.
  


Vart på skogsbesök

Publicerat: 2011-07-30 | 16:16:37 i Vardagen

I dag tog vi oss ut i skogen för o se i fall vi fann oss lite blåbär och det gjorde vi. vi kom hem med en liten kink  med blåber + olivias sandlåde hink. Så det vart att göra en blåberspaj när vi komm hem som nu är upp äten mumsig gott vart det. Annars så har det även bakats en banankaka i dag på grund av över mogna bannaner. ett bra tipps till er om ni inte hinner ätta upp dom nu är att göra en bannankaka den blir mycket god. Nu så förbereder vi oss för maten som ska ätas i dag serveras det kräftor till förätt med vitlöksbröd och grillat kött till varmrätt.  Så till baka till köket för min del. Sedan blir det en tidig kväll i sänge för i morogn jobbas det  fårn 7 på morgonen till 15 på efter midagen . ha en toppen helg.

Hälsningar från Olivia är att hon såg en älg i dag som var stor.
väldigt st¨ålt över detta:)



V20+ 5

Publicerat: 2011-07-29 | 08:46:00 i Graviditet



Magen växer och blir störe och nu har man gått klart halva Graviditeten.  Vilken känns skönt för då vet man att det inte är allt för lång tid kvar tills H*N kommer utt till oss. H*N är aktiv i magen till och från och det är inget jag missar när H*N är det.  mitt ilamående är det så där med och lika så med kräkningarna. Det är inte lika offta men dom finns kvar, Det inträffar inte varej dag och kanske inte varanan men var 3 dag kan man säga och det är både morogn o kväll. Tycker nu att det skulle ha försvunit men inte det inte.  Denna vecka har jag kännt mcyket av min foglostning vilket är tråkigt för jag känner att det går ut på humöret. men jag försöker hålla igen på det.
Utöver min foglostning och mitt kräkandes så känns det bra och spenande

Olivia storasyster:
 Pratar mycket om bebisen i maggen Mamma du har bebis i maggen! och så kan hon vilja klappa på den hon och i bland kommer hon och vill pussa på maggen. Hon värkar tycka om H*N där innen som växer o gror. Olivia har även kännt bebisen sparka i mammas magge. 

Om barnet i magen:
H*N väger nu ungifär 350 gram och är  runt 24 centimeter lång. H*N har fott ögonfransar och kanske lite hår på huvudet med. Ögonlocken är färdiga. Fingrarnas naglar växer men dom täcker inte hela fingertoppen ännu. Svettkötlarna  blir färdigutvecklade nu, men H*N kommer inte att börja svetas fören dens födsel.
H*N har fott känsel, och kan reagera på smärta. H'N kan även göra avancerade rörelser som exempelvis bakotkullerbytta.   


Morgon

Publicerat: 2011-07-29 | 08:25:15 i Vardagen

Då är vi vakna här hemma och vart det sedan kl 6.30 men vart lite morogn mys i sängen innan vi gick upp för jag och tössen är lediga i dag. VÄdret ser inte så lovande ut men så länge det inte öss regner så gör det mig inte allt för mycket.  i dag vet jag inte vad vi hittar på men något kul blir det nog . olivia vill myssa ner sig nu i soffan efter frukosten o se tummelisa så det gör hon nu och jag sak nog ta o göra mig klar om vi  får för oss att vi ska i väg.
kanske blir en sväng för o hälsa på åldermor men  vi får se. Annars så had ejag nästan tänkt vrineviskogen eller vassaparken men allt beror på väder o vind.


Tog mig

Publicerat: 2011-07-27 | 20:09:09 i Vardagen

I dag tog jag mig egentid efter jobbet och åkte ner på stan inhandlade hår färg o åkte till bestemor som så snällt stälde upp på att hjälpa mig så jag salpp göra det själv denna gång . är toppen nöjd med resultatet tuver ingen bilder på den än men kommer så småning om.  Nu är det gjort i alla fall o glad är jag med lite ompysling av mig själv . mamma lyx

 en gammal bild sen jag sist färga själv.


En kortis

Publicerat: 2011-07-26 | 19:31:16 i Vardagen

  











ingen god morgon.

Publicerat: 2011-07-26 | 07:15:17 i Vardagen

Här hemma har det vart en stressig morogon då. jag har ont i hela kroppen och inte fott någon riktig sömn under natten man kom upp och där R var väldigt trött och inte ville gå upp. Så allt kändes som det bara vart pankaka men nu är tösen på dagis och jag fick 15 min till mig själv att andas igenom inna jag ska bege mig till mitt jobb.
Hoppas dagen går bra och flytter på bra och att man sanrt är hemma så man kan lägga sig sakpligt o få mer sömn i kroppen.
 
 ha en dag


En tyst minut

Publicerat: 2011-07-25 | 17:25:40 i Allmänt


Jag gjorde som många andra i dag och hade en tyst minut för dom drabade i Norge. Jag lider verkligen med mitt Land och hoppas att dom som varit med om sinesdådet och dom anhöriga kan gå vidare efter en sådan trasedi.
Min tysta minut tog jag mig friheten o ha på mitt jobb i hopp med min arbteskamrat och brukaren jag jobbade hos.  Fast Brukaran tyckte det var så där man vi andra stod på oss.  vi är ju ändå granar och för mig ligger det nära till hans.  En tyst minut är inte så mycket men då har man gjort något.


vad är det för dag?

Publicerat: 2011-07-23 | 19:19:03 i Olivia

Jo mamma det är Lördag i dag, då får man överaskning.
 Och översaknign blev det bär vi packade in oss i bilen och åkte mot söderköping. jag olivia oich hennes farmor o farfar. I söderköping  titade vi på alla båtar och så fick hon sin överaskning 2 kullor glass mumsigt gott.  och vädret var ändå bra inte strålande sol och blå himmel men i alla fall uppehåll och lagom varmt.

I går när  jag hämtat olivia på dagis efter mitt arbetspass så kom Olivias farmor o hämtade oss och vi begav oss  ut till skogen. Det var ju så finnt väder så det var ju bättre där en inne i stan man fram åt kvällen/ natten så vart det ju dåligt igen . och jag tyckte det var så där med ovädret men OLivia vaknade inte till i alla fall utan sov sig igenom det vilket var skönt. Så nu har dte vart 2 näter men dålig sömn så i dag är jag sjävl hemma, då robban är i väg o fiskar o bor i tällt vilket dom gjorde i går med och jag inte har någon förståelse till i detta oväder som varit på kvällarna. Och våran Prinsessa är ute hos sin framor o farfar där hon trivs som fisket i vattnet nästan s¨å man ångrar att vi själv inte bor i hus när man ser hur hon blomstrar upp på ett helt annat sätt där ute.  hon vill vara där alla dagar i veckan o avsätt väder o vind.
 
Nu blir det i alal fall en dusch för min del sedan blir det nog sängen och lite läsning om ögonen orkas hållas uppe.  och snart kommer det nog en enorm regnskur för nu vart det svart utanför hoss mig kan tror det är natt. I morgnon väntas en heldags arbete så jag vet vad jag gör i morgon.


Sömn vad är det!!!

Publicerat: 2011-07-22 | 07:15:45 i Vardagen

Ja då jobbade man kväll i går och jag var väl hemma vid 22.45 tiden och kom i säng strex efter det var helt lsut. Men sömnen varade inte länge. För vi flög upp ur sängen vid 00.20 av värdens muler o brak. Jag satte nog hjärtat i halsgroppen uten tvekan. det slutade ju inte där uten man såg hur himmelen lystes upp av massa blixtrar och sedan så kommer mulret man det komm fler blixtara en muller.  vi ha rju vår dotter som inte tycker dte är kul så. hon kom till våran säng viöket slutar med att det var varmt trångt och en rädd prinsessa som krypper in till en. Och så allt muller. vid 3 tiden sommnade  vår töss om igen . men då var det någon anna som satte igågn här hemma ( den lille i maggen bestemde sig för att vara lite aktiv så jag låg där o hade såvrt att somna. är ju så underbart att känna att det är någon där inne. Nu ska man snart till jobbet i vilket fall som hällst o sedan så får man ta helg. Jag fick en ledig oväntad helg för det skuell varit en jobar helg. Men skönt ändå man ser väl så där ut med vädret. he ne bra dag nu jag sak försöka göra mig pigg o glad tänkte jag i alla fall. kan ju inte se ut som jag går i sömnen inte.


regnet det bara össer ner.

Publicerat: 2011-07-21 | 09:21:06 i Vardagen



Rengnet det bara össer ner utan för våra fönstrer, men det är glada goda minner i alla fall. Mamma Mamma vi kan hoppa i vatten pölar i dag. :) 
Så i dag blir det rengnkläder och stövlar när vi så småningom ska ta oss ner till dagis. I dag ska tössen gå mellan 11- 16.00 så  det är inte många timmar det handlar om och det är första dagen denna vecka hon är där.
en själv jobba rju fram till kl 22.00 i kväll så när man kommer hem i dag så blir det sängen direkt för sedan på fredag så köra jag ett morognpass. Sedan så lutar det åt att jag kan få en ledighelg fast jag ska jobba. Får reda på det under dagen.  Och skuell jag nu bli ledig så vill jag ha finnt väder så vi kan hitta på en massa skojigt som att ta en utflycktsdag till en badplats för att kunna blöta oss lite. Men får se hur det blir, det är ju inte så att det vart toppen väder under denna vecka i alla fall. Men bara det är finnt väder när vi ska ha semester så är jag så toppen glad. 

mina finna stövlar.

  


Att jag utsätter mig för detta.

Publicerat: 2011-07-20 | 18:28:05 i Föräldrarskap

I dag så begav vi oss till kockartorpet till åldemor. Vi gick hela vägen ditt o så var vi i parken o lekte lite innan vi gick o möte upp åldermor.  som befan sig i klockargården för hon håller i hantverkskafe där. Så vi gick ditt o åt lunch med henne och fikade med dom på hantverkskafet. Olivia bussade med alla saker och målade med vattenfärger och färgpenor. Vart mcyket finna teckningar och nöjd vart hon.  Sedan så gick vi hemtill åldemor för  o gå ut med åldermors hund engel. Och efter det begav vi oss hem. Så vi gick hela vägen hem med. Något vi kanske inte borde ha gjort.

Jag har ju foglostning och ska jag inte anstränga mig för mcyket. Men samtidigt inte låsa in mig . men med allt det gående och lyftande det belv upp o ner från gungor o så vidare så känns det i hela kroppen kan jag säga er. jag har smärta i kropen o är väldigt tröt. snart så ska tössen sova o strex därefter så kommer nog jag med somna.  tänkte jag skulle passa på i kväll att ta ett fotbad ochatt fixa till naglarna så det ska ske när hon är i säng sedan berger nog jag mig med till kunnden o sängan för o villa upp mig så jag klarar av arbetsdagen i morogon.

tog tuvär inga bilder i dag så tog några gamla bilder på oss. och härär hon inte 1 år änsingågn det är ett bra tag sedan



God morgon

Publicerat: 2011-07-20 | 10:07:49 i Vardagen

Vi såg att solen sken i morse när tössen tyckte att vi skulle upp men det vart morogn myss i sängen ett tag. Och under den tiden så försvan solen bakom en massa moln. Nu när man tittar ut så ser man att det börja sprika upp.
Olivia o  jag är lediga hela dagen i dag och sedn så sak oliva gå 2 dagar på dagis innan vi tar helg. Hon är inte så mycket på förskolan nu. och det är medvetet fårn våran sidan dels så är det ju inte hennes förskolan som är öppet och inte personal från hennes avdelning som jobbar. Så då valde jag att ta mer kvälls pass och minder pass över lag så hon skulle slippa va där så mycket.  Nästa vecka så sak hon vara där lite mer för då jobba rjag tuvär många dagpass efter varandra. Men sedan så får  våran töss semester, så mednans vi andra vuxna har 2 veckoer så får hon 3 veckor. och det kommer hon nog gilla o jag har en plan över vad vi ska göra då när hon är ledig mer en att vi sak åka i väg en väga på familje semester.
Ne nu ska vi göra oss klara för dagen och bege oss i väg mott åldermor.


Byter av

Publicerat: 2011-07-19 | 17:18:21 i Vardagen

I dag är en sådan dag vi bara säger hej till varandra. Eller så är det inte riktigt men det känns som så.  
Robban kom och hämtade upp oss efter han slutat jobbat så vi kom nyligen inanfördören.  så nu ska jag slänga i mig en macke eller två sedan berger jag mig till jobbet för o arbeta av min timmar fördagen. så vi hinner inte med så mycket mer en o säga hej o fråga vad vi har haft föross under dagen o så vidare. Men sådan dagar finns både här o där och vi får ta vara på dom andra.  Nu måste jag  äta o göra mig klar ha en bra kväll


Kors i tacket.

Publicerat: 2011-07-19 | 08:58:21 i Vardagen

I dag har jag lust att måla ett stort krys i taket. För i dag tog det bara 20 min för våran prinsessa med frukosten det tog ingen tid alls och åt det hon hade till frukost utan att leka o styra en massa samt att matvägra efter 2 skedar. Så i dag  har vi en glad mamma här hemma.  funderar på en promenad till vrineviskogen i dag när vädret är fint. Härligt att röra på sig se i fall vi hittar något rolgit där. eller om vi går igenom bara och sedan till mormor o tar en fika.  ja ut sak vi i alla fall kan ju inte slösa bort solen.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!