Tisdag 29-11-11

Publicerat: 2011-11-29 | 17:45:55 i Vardagen

Nu när första andvent har kommit inanför våran dörra och man väntar till andra advent men kanske mest av allt den förste december då man Får öppna förstalukan på julkaländern, se första av snittet av julkaländern på tv och börjar räkna ner dagarna tills tommten kommer.

Ja då slår jag och Olivia till med att koka tomtegrött/ risgrynsgrött för att komma i julstämning det  doftar gott från grötten och magan kurar efter den goda grötten. mumisg god kvällsmat. samt frukost i morogn bitti inna förskolan.


Gravid vecka 38 och MVC

Publicerat: 2011-11-29 | 17:29:43 i Graviditet


Då var vi inne i nästa gravid vecka och nu är det inte många dagar kvar tills den H*N kommer ut till oss och speningen är stor. kommer det bli en liten bebis eller kommer det bli en normalstor eller en i Olivias storlek. DEt är något vi inte vet, Men vi har förberet oss med ett nyt sett fårn H&M i storlek 50 i fall H*N är liten av sig.

Jag:
Känner att det trycker på neråt och har ofta samandragningar vissa som är mer starka en andra, jag får även tänka mer på vad jag gör och hur jag gör på grund av min foglostning och nu används inte foglostningsbältet längre då inte inte funkar för jag får så ont av det när maggen ligger på och trycker.  Jag har fott tillbaka min kräkningar men det är bara på morgonen och i dag lyckades jag klara va att undvika det toa besöket. För det är ju inte allt för trevligt.
Något jag annars lider något fruktansvärt av är min Halsbräna som kommer när som men är som värst på kvällarna när jag ska gå o sova. Det är så jobbigt och får mig att må ila så jag vill kräkas. så det tar ett tag för mig inna jag sommnar.

MVC: gick bra i dag jag hade till och med gått upp i vikt och magen har växt vilket jag tyckte var helt underbart att höra samt att se med mina egna ögon. Barnmorska tyckte med det var bra och det tog hon som ett tgot tecka sedan så får vi se vad ultrajuldet vissar i morogn med. Men jag är rätt lungn över det . För jag tor att H*N mår rba där inne och den värkar ju llägga  på isg lite när mamma även går upp i vikt och maggens mått blir störe. *LER* Allt annat så också bra ut blodtrycket, pulsen, hjärtljuden. Men i dag var H*N lite bussig med oss med och ändrade stälning några gånger så ljudet försvan vilket Olivia tyckte var roligt. att den busa med oss. 

Olivia storasyster:
Ja hon är förväntansfull. Och tror att hon redan har blivit stirasyster när hon pratar. Men hon har sakt nu 2 dagar i rad att hon nu vill att det ska bli en kille som pappa men Så kommer det där med att den ska heta tjejen ändå. Hon är så söt vare morogn o varje dag när jag hämtar henne på dagis så är det magen som får en puss o kram först för hon har saknat bebisen så. Och sedan kommer mammma. Kan det bli annat en en bra storasyster av våran tjej tror knapt det.

Bebisen i magen:
Det börjar bli trångt där inne för H*N och den har inte samma rörelsefrihet nu som den hade förut.
H*N är aktiv ändå där inne och kommer med sin kraftiga spkarkar och slag.
ja trycker ner åt har vi ju där med för på kvällarna kan jag känna av det mcyket, dår har man oftast varit uppe o styrt gå och ståt med.
H*N ligger fortfarande fixerad. Som Olivia sägar den står på huvudet, vilken konstig än.
Men det är skönt att veta att det är huvudet som kommer komma först.
Och H'n är så pass utvecklad att den ska klara va ett liv utanför livmorden nu så NU får den komma när som.


Pepparkakshus

Publicerat: 2011-11-28 | 18:32:54 i Olivia

Ja när tössen är hemma med sin mamma som lätt blir trött och som inte borde göra allt så får man använda fantasin så att tössen blir stimulerad på andra sätt.
sammt håller ett gott humör under hela dagen.  

Först så bar det av ut  för ute lek i lekparken utanför oss, där det vart en o annan lek, jaga spöken, gunga, göra sandslott,   försöka klätra upp i stora kläterstälningen ( mamma fick lyfta upp) mm.
Det vart lunsch dags och vi begav oss in för att äta. 

Efter det så var det dags för pepparkakshuset.
Kan ju medela att det är mitt föra pepparkakshus som jag gör själv gör och Olivias första men någon gång måste det ju va så med. 
Olivia körde i gång och använda fantasin och färger  
Kan ju medlea att det är ävldigt svårt att sätta i hop ett us själv så var två vuxna som hjälps åt är mitt råd i alla fall..  jag fick i alla fall i hop alla sidor själv man att få ditt taket och skorstenen var svårt själv. Som tur var så komm robban hem med två hjälpande händer. 

Så här har dte sätt ut under själva bygandet. 

   
Att sätta ditt godis var ju roligt för munen fick ju en o annan. att blanda till färger var med roligt och specielt att leka med sedan.   för att  dekorera huset med.


Alla delarna när dom var klara.

   
 det färdiga resultatet vart så här.   fram och baksida.


Måndag 28-11-11

Publicerat: 2011-11-28 | 10:24:05 i Vardagen

Ja en ny vecka startar i dag. tänk vad allt går fort. första advent var i går och snart är vi inne i första december med. Och det är inte många dagar kvar inna våran bebis i magen är beraknad att komma ut till oss.

Alla som jag vet är hemma med sin barn, verkar ha sjuka barn så Jag får ta en sväng ut med Olivia själv och leka.  Hoppas det kommer gå bra. känner mig inte riktigt 100%  näsan rinner lite på mig och jag nyser en massa. i går had ejag lite feber med. Men inte i dag.

Annars så har jag hunit med mina måsten att göra i dag som att göra servicanmälan till hysesvärden, ringt försökringskassan, nu är det bara barnenshus/ babyland att ringa till men dom öppnade inte fören 11.00 så får dinga dom när vi är ute och leker.

Ska ta o drika upp mitt kaffe och sedan klä på oss, olivia har fult upp just nu med att natta sin bebis som inte vill sova för den var tvungan att somna inna vi skulle gå ut sa hon.

Hoppas på en bra start på veckan för er med. Här flytter allt bra änslåläng sak inte ta ut något i förskott.


Jag vill inte.

Publicerat: 2011-11-27 | 18:36:18 i Vardagen

Just nu så ha rjag en tjej här hemma där inget duger till i mat väg ändå så gnäls det om att man harr ont i magen.
Det jag och Robban ksuell ätta dög inte och hon skulle inte ha det utan korv med bröd  så då fixade jag det till henne men det kommer inte ner någon korv trots man fott valt maten själv. 
Till mig och min sambo så blir det egen gjord kibbabtalrik, med gransaker, kroketer, kibbabsplit, vitlöksås egen gjord och taco sås. Mums så gott väntar på att det ska bli klart nu bra så det får slinka ner i min hungriga mage.


Första advent 2011/ Är nu här

Publicerat: 2011-11-27 | 14:52:11 i Vardagen

Ja nu är advent fixandet klart har ju bara tagigt några timmar men man får ta lite i taget och i sin takt när man är  rund och go. Men något som saknas är ju snön utanför våra fönster och dörar man kommer ju inte riktigt i stämningn när snön inte är här och inga minusgrader häller för den delen.

Glad första anvent önsakr min familj er.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent


Första advent

Publicerat: 2011-11-27 | 10:26:52 i Vardagen

Ja då var det redan första advent innanför våra dörar. här hemma är det inget som är anvent finnt ännu. Då tiden gick till annat i går. Hade planerat att jag och Prinsessan skulle gjort finnt i fönster och så i går efter badhuset man vi var ju hemma efter 16.00 och så skulle det fixas mat och mysas med lördags godis så vi tar det i dag. Det tråkiga var väl att inte sitta med första ljuset tänt nu till frukost.

Nu är kaffet klart i alla fall så sak ta mig en kopp och så går det julmusik på i bakgrunden vilket Olivia tydligen inte tyckte om och vill att jag stänger va så är det bara att börja göra jul fint i fönster och så vidare.

Vad tar du fram till första advent,  kommer hela julen fram eller är det bara julstjärnor och adväntstakar som kommer upp, eller är det allat förutom granen som kommer upp?


Lördag och bad

Publicerat: 2011-11-26 | 19:46:12 i Olivia

 
( Min bror timmy och Olivia                   morfar och Olivia)

Ja det var en tidigt morogn för mig och Tössen här hemma då vi hade planaerat in badhuset där vi skulle träffa resten kl 9. Var skönt att va där tidigt då det inte var så mycket folk. Men tyckte inte det var så mycket överhuvudtaget som det kan vara och som jag vet det har vart när vi har vart där förut.

OLivia var otolig o ville in in o bada direkt men vi var lite tidiga så vi fick vänta in dom andra litte gran. Väl inne så var det full fart hela tiden varken tid med att fika eller gå på toa. Så man fick ta henne upp urvatnet kändes det som. Men vi alla som känner våran prinsessa vet att hon är helt vattentokig och hon är som fisken i vattnet när man väl har chansen. Men även lite observerande mot visa saker.

Kan ju medela att jag rä helt slut i kroppen så det gör inte så mycket att robban inte är hemma för jag lär nog somna rätt snart jag med.  Olivia höll på att somna när vi kom hem och hon väntade på maten men jag han se henne så jag fick ta med henne i köket o hjälpa till med maten men efter mat i magen fick hon lite energi och så fick hon sitt efterlängtade lördags godis som hon fick köpa på vägen hem fårn badhuset. vi befan oss där från kl 8.50 till kl 15.15 var vi utanför portaran och på väg hem. Kan ni gissa om det tog lång tid hemm sedan med ingen vagn o man måste gå.  Men hon var duktig lite gnäl men hon viste att mamma inte ska bära så jag sak gå men är det långt kvar sa hon några gånger. Hon är bara för söt o go våran dotter.
Gud vad jag älskar henne högt trots att hon kan va en väldigt jobbig 3 åring i bland eller varje dag men inte hela dagrana. Ja det var våran dag i dag i alla fall i största allmänhet så Olivia liger utslagen i sin säng  sen en tid tillbaka toro vi båda två kommer sova gott i natt. 
 


Gravid vecka 37+6

Publicerat: 2011-11-26 | 19:44:46 i Graviditet


(Bilden tagen fårn googel.)

Jag :

Ja det är så mycket annat som far i  och ut ur mitt hvud och jag tar mycket tid när Olivia är på förskolan åt att villa upp mig för att ha mer ork  åt henne och annt , då jag är mer tröt nu. Och kännt mig så där i kroppen och mina samandragningar kommer allt oftare och är väldigt starka samt  håller i sig rätt länge. Vilket har gjort att det tar lång tid att gå till och fårn förskolen varje dag och det är ju 4 gånger  3 gånger i veckan deta sker. Det är ändå skönt att röra på sig men man får även känna av det. 
Min foglostning ja den finns ju med mig fortfarande men jag har inget foglostningsbälte längre då  det inte funkar med allt tryck som blir neråt.  får så ont av det och märken så skuell jag gå med det så skulle det kunna orksak krafitga trycksår. vilket jag inte vill vara med om att vi när man kan undvika det.
Så jag får tänka på vad jag gör nu när jag inte bär det på mig dagligen. 
  Jag har börjar kräkas på morgonene igen vilket jag tycker är ävldigt jobbigt och ska ta och prata med min barnmorska om på måndag  för o se så det inte är någon fara med tanke på H*N där inne. 
 Annars så ska jag till MVC på tisdag och så har vi vårat ultraljud på Onsdag så jag vet vad jag gör nästa vecka. Självklart hoppas vi även denna gång på att allt kommer se bra ut och jag hoppas på att magen har växt o att jag kanske kan ha gått upp lite gran i alla fall.
Jag har väl gott denna gravidvecka och ältat det här fram o tillbaka men kommit fram till det att H*N som lever där inne är lika aktiv som förut och vad dom såg så var allt bra och det är inget mer en så jag eller Robban kan göra åt det.

Storasyster:

Olivia väntar otoligt nu och önskar väl att bebisen ska komma nu. Men hon vet att det är några dagar kvar tills det kommer att ske. Men hon är fortfarande väldigt bästemd över att det ska va en tjej i magen vilket vi inte vet om det är. (trots att vi hade chansen att ta reda på det sista så gjorde vi inte det. och har ju även det på onsdag igen men vill inte veta mer späning så här.) 
 Dom flästa tror att det är en kille i magen. På förksolan har dom vart på mig att jag måste göra något åt det här att det kanske inte blir som hon vill men vi kan inte gör mer en vad vi redan gör. Hon är medvetan om att vi inte vet om det är en kille eller tjej i magen samt att det kan komma ut en kille lika väl som en tjej. Och det är fler en vi som har förklarat det.  Och jag lite på min Barnmorska det hon har sakt att vist hon kan bli besviken men oftast så blir dom glad vad det än blir. Och det tor jag att Olivia kommer att bli.  hon får ju blir storasryster som hon är så stolt över att hon ska få bli.

Bebisen i magen:
Vikten vet vi inte så mycket om nu när vi vet att den är lite mindre en vad den ska va. Men det får vi svar på onsdag. Så slår itne upp vad den borde väga vid denna vecka då vi vet att det inte stämer. 
H*N mår bra där inne och är lika aktiv som vanligt trots att det börjar bli trångt. H*N är en riktigt bra boxare och fotbolslelare för den kan göra väldigt ont till o fårn.
H*N har inte lika mycket hika längre som den hade för ett tag sedan vilket är skönt.
Och skulel dne komma ut nu så skulle den ha gåda chanser att överleva men H*N skulle va liten och kanske behöva lite extra värme och så vidare.

 ( bilden tagen fån googel)


fredags mys.

Publicerat: 2011-11-25 | 17:17:30 i Vardagen

Nu sitter vi här hemma o har fredags mys. på väg hem fårn bestemor så stanade vi till på ströget o köpte med oss rebenspjell så det har vi sutit och mumsat på tillsamans med morot och gurkstavar  vitlöksdip och taco dip och bauget  ost o smör.  riktigt gott hade nog varti gott med ett glass rött eller vit vin till med men det fick bli pärondricka för olivia och sedan krusbärs cider till oss stora.


På stan fick jag även springa in på lindex för att fixa till en överdel till i morogn då vi sak till badhuset jag Olivia där vi sak möta upp min pappa och lile bror, samt jonas o hans son som är ett halvår yngra en olivia.
Det finns ju inte några bikinidelar nu direkt så jag inhandlade en vanlig bh på rea som jag kan använda. folk får ävl tycka jag är tokig. men har inget val då jag inte kommer i min överdel jag köpte i sommras. köpte en brun i alla fall för jag har ett par bruna bikinatrosor som jag kan ha till den.

Nu är det snart dags att myssa ner sig igen i soffan med lite pocorn som Olivia med vill ha det tillhör nästan fredag för oss.. jag kommer nog hålla mig till gurkan och moroten då det var så gott att snasak på.
Det sak även  tidigt i säng då vi sak upp sakpligt i moorgn kl 9 ska vi möta upp dom andra. Så tor jag ska förbereda lite redan nu paka ner Olivias saker min  så har vi bra matsäcken som ska ner o göras i morogn.


Planer.

Publicerat: 2011-11-24 | 09:29:20 i Vardagen

Ja då är tössen på förskolan och jag kom nyligen in inanför dören och pustar nu ut.

Har lite funderingar o planer kring helgen då Robban eventuelt sak åka i väg så är jag själv med våran prinsessa i alla fall en dag får se i fall det blir hela helgen. så då måste jag ju komma på något så jag kan syselsäta henne.

I morogn  när hon är ledig för förskolan så tänkte jag att vi skulle ta o besöka åldemor/ bestemor.
Och på lördag lutar det åt en dag på badhuset med min pappa och yngsta lile bror vilket jag vet kommer uppskatas av tössen då hon bara älskar allt som har med vatten att göra.
Men tänkte inte säga något än till henne så hon blir besviken om det inte blir något så det får välta tills vi har klubbat beslutet om badhuset.
Var väldigt länge sedan jag var där nu och det är ju inte den miljön jag trivs som fisken i kan jag ju säga. Jag känne rmig naken och ut titad många gånger.  Men man får ju ofta sig för barnens skulle i brand.

Ne nu är det ett äple som väntar på mig och lite egen mys i soffan. ha en bra dag.


När det är som det är

Publicerat: 2011-11-23 | 19:06:06 i Vardagen

Ja när det är som det är med en tröt mamma som får kraftiga samandragningar  när hon rör sig eller anstränger sig så är man inte så på att göra en massa buss men lite blir det i alla fall.

Fick båda sömn och vila när tössen var på förskolan men det tar tid att ta sig ditt o hem  för det trycker på ner åt och samandragningaran kommer o går och är  rätt starka när dom kommer.  Men jag kommer till förskolan och hem där i fårn vilket är positivt i alla fall.

Vi stanade till på vägen hem vid en av lekplatserna där olivia fick klätra o styra lite och mamma satt o titade på.  vilket gick bra för dom hade inga gungor där vi var så då slap mamma att lyfta upp o ner. i bladn ha rman tur.

Annrs så tog vi upp bebissängen i dag så nu ska den bädas och fixa lite små fix med den brar och stora syster var självklart med och hjälpte till att sättta i hopp sängen hon skulle även  testa sängen. 
Så här har ni våran bebis.  den var inte så liten som dom var orliga för utan väldigt stor. *LER*
 

efter det så fick hon klipa o klistra lite gran det slutade med att 4 julkort vart gjorde. och så nöjd o glad var hon.
Tur att det går att syselsäta henne inomhus med utan att anstränga sig allt för mycket fysiskt.


Är fortfarande helr slut.

Publicerat: 2011-11-23 | 08:01:30 i Vardagen


Ja någon villa i natt vart det ju inte.
Och det slår ju inte fel för 5 öre. Olivia har haft växtvärk under natten och drömt om spöken så det har vart upp o ner ur sängen för mig och robban i natt. 
Spelar ju ingen roll att Robban går upp i bland för jag vaknar ju i alla fall. Och varje gågn har det tagigt mig ca 30 minuter att somna om. Men det är skötn ändå att vi är två som hjälps åt.
För  man är ju inte smidig i och ur sängen kan jag ju säga er.  Efter en dusch i går så kändes det lite bättre med samandragningarna. men dom fasn fortfarande där under natten men dom var inte lika intensiva.
NU sak vi gå mot förskolan snart Olivia vill bara titat klart på ett av barnprogramet som var nu.
Efter jag lämnat på förskoilan så blir det nog bara hem o slänga sig i sängen och villa.
Hoppas på att man somnar till eller i alla fall får tillbaka lite energi.  tur att Olivia med är lite seg nu på morgonen för i dag orkar inte mamma med någor bestyr och tjafs om frukosten.


Är slut.

Publicerat: 2011-11-22 | 18:13:07 i Graviditet

Jag är så tröt o så har jag ont.
I natt så har jag haft förverkar vilket betyder att det inte blivit mycket sömn.
Och under dagen så har jag haft täta samandragningar och kraftiga och så känne rjag hur det trycker på ner åt när man rör sig.  Ja nu har jag kommit ur en varm och efterlängtad dusch. Så nu  inväntas våran säng  och jag hoppas på god sömn.


på väg genom dören

Publicerat: 2011-11-22 | 08:29:08 i Vardagen

på väg ut.  är vi nog och benen ska gå mot förskolan. tror det kommer ta tid i dag frö jag har haft förvärkar under natten och nu på morgonen rätt starka samandragningar. Så det blir en lungn promenad till förskolan.

Sedan ska jag möta upp Sara som bor här i vilbergen och ta en fika hemme hos henne och prata lite. våra bran går ju på samma förskolan och under en månads tis så gick dom på samma avdelning med. Och vi lärde känna varandra på gymnasiet.  hoppas ni får en bra dag.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!