Jag hoppas ni ser.

Publicerat: 2012-01-31 | 09:52:22 i Vardagen
satt en kväll nu under helgen och gjorde om här på bloggen. Men när jag går in på min så ser den ut som förut. så jag hoppas det bara är min dator som är så så att ni får se mitt nya utseende på bloggen är inte riktigt nöjd med den men den duger så länge.
Har sakt till några att förlostningsberätelse sak komma och har inte glömt det dne kommer man nu har vi var sjuk och haft fult upp med annet man tänkte jag skulle försöka få lite tid under vecka att skriva på den.
Annars så är det så där jag känner mig inte riktigt okej helt.. skäns som att jag sak bli jsuk men det bryter alldrig ut. Nu ska vi snart till familjerätten för att skriva på fadersakps paper på Amelia så att hon med får en pappa på papper.  Annars blir det en lungn dag  få jag känner mig mörbultad inombords.

Shopping viiii

Publicerat: 2012-01-29 | 19:00:10 i Vardagen
Ja då har jag och amelia kommit hem efter våran shopping dejt med Sandra och Leah med goa vänner hoppas vi kommer hålla i hopp länge och inte mista kontakten som man gjort med många andra vänner men det känns inte som så. och jag håller tummarna för att det inte kommer att ske för tivs så i deras sälskap.
Och dom är äliga och säger vad dom tycke roch tänker och är frispråkiga som mig.
Så tack så mycket tjejer det har varit en helt underbar dag som var välbehövlig för en tvåbarns mamma.
*LER*
Ja jag var ju ute efter kläder till mig och det såg inte så ljust ut på den fronte ju mer tiden gick hittade inte något första varvet vi gick.
Så vart det fika dags för det var någon liten som skulle ha mat så då får man anpasa sig efter dom minsta men vi stora var också sugna och hungriga.  Så fika på lindhals vart det sedan fortsate vi att gå och glana i butikerna.
När vi på började andra rundan  då började jag shoppa så då handlade vi alla. Men det såg fortfarande mörkt ut på kläd fronten. och det gjorde det fram tills vi gick in i sista butiken inna stan stängde. kunnde inte hålla mig helt i fårn att komma hem med något till barnen. Till Olivia vart det tofsar små som liknar gumisnodar fast det är inte sådan och till Amelia  vart det en till näsfrida så vi kan ha en i skötväskan som alltid är med och en hemma och så hittade jag en söt ko att hänga i vagnen som hon kan tita på. Så det var inga kläder till dom vi gick inte på barnavdelningarna någon gång.
Till mig vart det. ett par skor som är fodrade som jag kan ha när jag är ute o leker medbarnen nu i stan, ( har inte haft några utan dom jag gått med är inte fodrade så nu när snön kom och vi varit ute så har jag frusit om min tår. ) sedan ett par örhängen, ett halsband, 2 blomor och till sist så hittade jag ett par byxor och en tröja.
Så är mycket nöjd över min shoping!!!! .
Vet inte varför med det tar i mott lite när man handlar till sig sjävl känner jag. och så har det varit sedan vi fick barn konstigt det där och det spelar ingen roll vad det rör sig om när det gäller saker till en själv. får typ dåligt samvete.  Men nu så hade jag lite presentpenga roch så tog jag lite fårn mina egna.  Så jag får tänka så i dag.
här är min fynd för dagen:
byxoran är svarta och det är hög bidja på och resor bak på byxorna.
Halsbandet är med lång skedja med 3 hjärtan två med händer på som symboliserar min två prinsessor och ett hjärta där det står." life i whot you meak"
Utav blommorna jag köpte så gjorde jag ett aragemang i en kruka där blommorna hade visnat över.
och den vart mcyket bra tycker jag och passar in väldigt bra i min inredning i V-rumet.

Äntligen är dagen kommen.

Publicerat: 2012-01-29 | 09:35:52 i Allmänt
I dag så ska jag möta min underbara väner Leah och Sandra på lite shopping på stan och jag har läntat jag hoppas att jag kommer hitta något i alla fall och då menara jag kläder till mig själv.
Vet inte vad som riktigt har hänt man jag tycker inte riktigt om att köpa kläder till mig själv längre och oftast när jag är ute efter saker till mig så hittar jag inget och så har jag blivit lite feg att våa klä mig med. Vilket jag vill ändra på nu. Så i dag ska jag fukusera på mig och inte komma med en massa till barnen våra  för dom har kläder så dom klara sig nu i alla fall. Olivia växer ju på så snart ska hon byta storlek igen så då behöver vi handla lite men det är inte nu i dag det ,åste göras.
Hoppas på lite hjälp av min goda vänner i dag med får se i fall jag hittar något att ha på mig. Har födelsedags pengar att göra av med  så får ju hoppas i alla fall.
en bild fårn en av våra tjejkvällar vi hhan ha inna jag vart gravid med Amelia

I bland så!!!

Publicerat: 2012-01-28 | 17:15:09 i Föräldrarskap
Fick en finn överaskning i dag av min älskade sambo han vet när man behöver lite fint och färg och i rättan tid då man känner att enerin håller på att ta helt slut.  då fick man lite på fylt när man kom ut i köket efter att hängt tvät och satt i gågn en maskin tvät till och förberede till maten.
helt underbar färger med. :)

kan ju även tillläga att detta inte inträffar ofta  så man blir överaskade varje gågn.
Jag brukar va den som tycker det är lite tråkigt att inte bli uppvaktade på deta sätt.
Inte för att jag vill bli bortskämd eller så man jag tycker själv om att köpa en lite present  då och då för att uppvakta den jag tycker om och göra det oväntat.

Hur är ni tycker ni om att ge och få saker eller är ni en som tycker att det kvitar vi ha rju varandra???

Gnäll och lite mer gnäll

Publicerat: 2012-01-28 | 13:41:37 i Föräldrarskap
Det är vad som hörs här hemma genom alla vägar och i min öran. Samt skrik och missnöje. !!!!!!!
Behöver jag säga att man nästan vill köra Alllllla Bingo jag hör inget eller bara låsa in isg ett tag för att få lite andrum.
Inte lätt det här inte när man har tusen saker i hemet som man känner bara måste hinnas med i dag och man har en lite tjeje som fortfarande inte är helt på toppen då hennes näsa inte vill ge med sig utan är snorig och täpt så man sovar inget vidare bra och då blir man lite extra gnällig och vill vara nära.
Och så ha rman den store prinsessan som bara har bästemt sig för att ingat ska duga och att hon med inte sak ge med sig i dag allt sak ske på hennes vilkor och så är det bara.  Annars så  får man skrig gnäll kastar sig i sofan och är som en trotsig 3 åring på sin topp tor jag.
Allt är tråkigt fast det är en sälv som vill göra det fårn börja och  jag kan inte fast en hon vet att hon kan själv och gjort det själv tusen gågner.
Ändå står vi här som föräldrar med humöret på topp och försöker att få allt så bra och förklara att snälla tänk på att vi är fler och vi  gör ju det du vill så kom nu då och så vidare/ samt att  du måste faktist vänta lite på din tur med. Det får alla andra i fmailjengöra med. Man kan ju inte göra mer som förälder än att finnas där och se det ljusa i det hela att dom är ju våra solstråla som  vi älskar mest i hela värden. små fnissa åt det för sig själv och gå vidare med dagen och hoppas att det ger med sig annars så får man låsa in sig på toan räkna til 10 och sedan gå ut igen.
trots detta så älskar jag att vara förälder fast man kan få möta en väg då ock då. mEn vi all har våra dåliga dagar tur vi inte har dom samtidigt.

Morgon shopping

Publicerat: 2012-01-27 | 14:20:31 i Våra barn
I dag var det H&M´s clubmorogn och jag hade anmält mig att gå  det skulle igentligen vara jag och bestemor som skulle gå men det slutade med att det vart jag och Sara som gick i stället vilket gick  väldigt bra och var mcyket trevligt. vi hade bästemt oss för att se 7.30 då det började men jag vart lite sen som man kan bli när man har små.  så jag kom 8- 9 minuter sent det är tur att mobeiltelefoner fins då så man kan ringa och medela att man är sen . Vä inne så fikc vi kaffe och en smörgås och så började vi tita runt. Jag titade inte så mycket på nedre vångingen utan hade stält in mig på att tita till barnen. Då jag ändå sak på shopping dejt med mina kära väner på söndag vilket jag ser fram i mot. Hittade lite vår fina kläder  till min Prinsessor i alla fall och är nöjd med dom fynd  jag gjort. Olivia skulle ner och riva i påsen direkt när jag kom hem.
Här är fynden.
en söt kläning med färglade knapar fram och en rosetbak på kläningen.
och deta vart till Amelia.

Dagarna rullar på med snö.

Publicerat: 2012-01-26 | 13:45:24 i Vardagen
Här har dagarna bara rullat på och tid till att sitta här har inte funits eller ork för den delan.
Amelia är fortfarande snorig men hon har ingen feber. Men hon är litte gnällig och vill gäran vara nära och att man bär på henne. själv så har jag fot väldigt ont i halsen som går upp till ena örat så jag känner mig inte helt på topp för den delen häller.  Häromdagen så hade vi en jobbig natt här då båda barnen avlöste varandra med skrik och inte ville sova. Så då hade vi o göra.
Ja annars såå  var vi på bussfabriken i måndags så att tösen fick leka av sig lite och springa om kring. var väldigt skönt där.. då det bara var vi och 4 familjer till där så det var ingen vänte tid på något eller en väldigt hög ljudvolym som kan vara där annars.  när det är fult med människor och det inte fins plats att hänga av sig. Så det kan jag rekomendera alla som har ina bara på 15 timmar och kanske har två baran att det är helt underbart att vara där på måndagar.
annars så har j stora tjejen vart på förskolan och vi andra vilat och kryar på oss när hon är där för sedan är det full fart när hon kommer hem med ute aktiviteter eller att vara inne. Är ju helt underbart att snön är här och har fott stanat med Olivia bara älskar det att få åka pulka på dagis och även med oss andra här hemma och det känns lite ljusare med. Så vi njuter så mycket vi kan av snön som finns nu kan man säga.
I morogn så väntar det H&M clib-morogn som jag ska gå på är det någon mer av er läsare som ska ditt jag tänkte jag skulle fynda en ny varm möse till Amelia och något fint till Olivia sedan åter står det att se om det blir något till en själv. Annars så ha rjag shoping dejt på söndag med min goda vänner då ska jag handa till mig sjävl är det tänkt behöver lite nya kläder nu efter graviditeterna.
NU ska vi bege oss till förskolan och hämta hem den stora prinsessan. ha en bra dag.

funderingar kring semester.

Publicerat: 2012-01-22 | 17:54:52 i Vardagen
Sitter och funderar på semester mål detta år eller vad vi vill hitta på med våra barn under 2012.
Vi kanske skipar kolmården detta år om det inte är så att man inte kommer i väg någon anna stans. Men nu har vi vart 4 år i rad och så mycket ha rju inte ändrats samm delfinshow och med sälarna.  nu i år var ju safarit och det åkte vi ju.. Men annars så händer ju inte mcyket.
* Annars så har  vi pratat om i fall man kanske skulle åka på någon krysning en sådan som är lite längra inte 24 timars.
* Eller om man ska hyra in sig i någon stuga deta år med och bara vara och hoppas på fint väder. vart i sverge vet jag inte.
* Eller om man skulle ta boka in sig på att åka till Lalandia som ligger i Danmar och i legoland. Det är ett äventyrs badhus med massa att erbjuda en familj båda för dom minsta och största.  det är 30 grader i luften där inne och 27 eller 28 grader i vatnet är ju som att vara utomlands.
* Men det kan mycket väl bli så att vi bara är hemma här deta år med och inte åker i väg någpn stasn utan åker på utflyketer till olicka sjöar och så vidare. återstår o se vad som blir. Man kan ju i alla fall tänka och dröma sig lite bort.  Ska man i väg någpn stans å är det ju bra att planera och var ute i god tid. Så man kan spar och lägga undan pengar med.
Vad har ni för planer för 2012??????

Jag ser det snöar

Publicerat: 2012-01-22 | 11:48:39 i Vardagen
O vad glad våran olivia blir varje gågn det snöar. men varje gågn har det försvunit lika fort. och 1 jan så måde hon inte bra så hon kunde gå ut och leka lite i snön.
Så nu har hon titat ut och konstaterat att vi kan åka pulka nu mamma och pappa för det är mcyket snö ute. och hon skiner som en sol. Så nu ska vi göra oss klara för att gå ut i det vita och bara njuta för i morogn kan det vara borta. ci sak ut till Robbans föräldrar och äta middag med så det blir att åka pulka där ute.
Först o främst så ska jag ta fram snabeldraken här hemma och dra ett varv för det hans inte med i går eller om det får vänta till i kväll för olivia är otoligt nu.
Var skönt att komma i väg i går och spela lite minigolf och få tankarna på annar håll. helt underbart faktist.  för annars så  går det runt i huvdet hela tiden alla dessa tankar och ????? man har just nu...

Varit en jobbig och gripande vecka.

Publicerat: 2012-01-21 | 13:17:17 i Allmänt
Det här hänt mcyket här hemma men ändå  inte så mycket under veckan. Amelia har varit sjuk haft feber och varit väldigt snorig vilket hon fortfarande är men febern är bort. Så hon har var extra gnällig vilket har varit en sak som påfrester en lite. sedan så har hon då fott för sig att vara vaken när en annan vill sova. så inte mcyket sömn men  vi har fott tagigt igen det under dagen när Sora tjejen vart på förskolan.
Olivia har vart en omtänksam stora syster till Amelia. och tyckt synd om henne och försökt att gjort henne glad och muntrat upp henne så gott det går. hon vill väl medans den lilla tycker det blir för mcyket och börjar skrika i stället. Så det har blvit väldigt mcyket inne lek för tjejen när hon kommit hem fårn förksolan. Men hon har roat sig.
Deta ha rju med fört att vårat hem hamnat i 2 hand så nu i dag har vi röjt unda lite här hemma. Försökt att få Olivia att stöda sitt rum vilket inte går något vidare. Och vi andra håller på att städa alla andra rum och tar hand om tvätmaskinen.
Sedan så har det vart en v'ldigt tråkig och omtumlande och gripande vecka för mig då jag har fott väldigt tråkiga nyheter. vilket har gjort att jag inte känner mig på topp och har varit väldigt ledsen. Än så länge  vetjag inte riktigt i fall jag vill gå ut med vad det är för något mer en att en i min släkt har blvit riktigt sjuk.
Ska väen åka till min mamma under söndagen eller måndage för att ta förväl av våran katt simba som min Mamma har där då han sak avlivas för han har blvit sjuk och är så pass gammal att vi tycker att i stället för att han ska få lida genom en operation så är det dags  för honom att lämna oss här på jorden. Vilket också känns jobbigt men ändå rätt vi alla i famlijen har vart med om detta beslut då vi skafade simba när jag började Andra klass så han har varit med ett bra tag. och varit en trogen vän. Men livet har ju sin gågn tuvär men vet ju det att man någon gågn kanske beböver ta det beslutet när man sakfar dom trots att man önskar att man inte skulle behöva det och att dom skulle leva för evigt.
Trots alla dom här tråkigt heterna så har man försökt att se det ljusa någpon stans och vist har dom glimat igenom lite här o där. I dag är det tänkt att vi ska spela lite minigolf och kanske bowling med. Så det ser jagf ram i mott för att få släppa allt annat som man vet att man har framförsig. Och ha lite roligt i alla fall..
Olivia är ivirg här hemma och vill ner nu o spela men ett tag till får hon vänta.

Amelia sjuk/ mamma det är synd om henne.

Publicerat: 2012-01-18 | 17:38:43 i Våra barn
I går kväll vart det väre med snoret när jag var i väg på maddes insperationskväll. Så jag fick ringa till robban så han hämtade upp mig efter halvtid när det var fika. hon hade svårt och andas och kändes väldigt var så när vi kom hem vart det att använda näsfridan som jag hade glömt hemma och ta tempen och rätt hade jag febber hade hon.  natten har vart så där då nässan täps igen och jag liggeroch är orolig över att hon inte får luft. I sin säng har hon inte velat sovit så hon har legat hos oss antigen igemter eller på min bröstkorg. I dag så har jag och Amelia legat och sovit bort hela förmidagen då det behövdes man vart vaken när det var dags för mat och ta bort snor. Så nu har hon var pigg opch vart uppe lite gran och myst med storasyster.  Men hon är fortfarande glansig om ögonen och lite varm men inte lika varm som i går.
Så ligger lägget till i dag och det har inte hänt mycket. skönt är att storasyster olivia var på dagis så man fick lite villotid. att hämta energi på..  nu blir det tillbaka till till soffan för tejmys då pappa är i väg med sin bror och handla lite saker till hans nya lägenhet och sedan är det Vitta hästen som spelar som han sak gå på.
Så jag och olivia ska även göra oss lite kvälsmatt. vam oboj och ostmaka blir det i dag.
Ha en toppen kväll..
Syskonmys. storasyster tycker synd om lilla syster som är sjuk.
Olivia= mamma det är synd om Amelia hon får göra som mig ( titar ner på Amelia som ligger i min famn, Amelia du får sova mycket för då blir du frisk.  Eller hur mamma.
Jag= ja det stämer att äta dricka och sova det är rba när man är sjuk.

Tisdagen den 17 jan är ingen bra dag.

Publicerat: 2012-01-17 | 12:28:44 i Vardagen
under natten så fick Amelia tillbaka sin snoriga näsa igen men nu är  hon redigt täpt i den.  det hör man när hon sak äta och när hon sover. Vilket hon inte har gjort mcyket under natten. Så det har vart en sömnlös natt och efter lämnat Olvia på dagis så har jag vilat lite man inte riktigt kunat somna in då jag är orlig över lill tössen så hon låtter.  Jag är så rädd att hon sak stuta andas och kan gå flera gånger för o tita till henne att hon andas och känna på henne i vagnen och så vidare.
JA jag är en höns mamma och jag erkäner det med. Hon är ju bara en månad gammal så opron finns där för spädmarnsdöd och så vidare. Då jag ahft en vän vars syster förlorad sit bara på det sättet så har det kanske sat sina spår om man sägar så men jag är Höns mamma på många andra sätt med.
Så här är man i alla fall väldigt trött och utmattad man bara att ta dagen i alla fall och hoppas på sömn i natt. I kväll så ska jag och Amelia på hälsa och kostkvällen som Madelin håller i vilket jag ser fram i mot. Jag hoppas att Amelia inte blöir sämre för då får jag ställa in man nu är det bara näsan och ingen feber och hon andas bättre och sover bätre när vi var ute förut så det blir nog bra.
Hoppas jag själv kommer att orka med kvällen för det är något jag vill gå på..  hoppas erna natt och dag är bättre en min....

Amelia 1 månad.

Publicerat: 2012-01-17 | 07:56:31 i Amelia.
I går vart våran minsting 1 månad gammal svårt att förstå att det är en månad sedan vi åkte upp till förlostningen för att det var dags att föda. Men det är helt underbart att ha en babis här hemma nu men man känner verkligen att 1 månad har gått fort och jag är rädd för att allt kommer gå fort och det vet jag att det kommer eller det känns så i alla fall..  Men bebis luktar hon fortfarande lite så det blir mcyket mys och snifande för  jag känner att man måste passa på.. Tänk om dom alltid kunde va bebisar och så kunde man välja när man ville att dom skulle bli stora.
Amelia växer äter och står i som hon ska. Hon följer sin kurva finnt och liger lite över normal kurvan  på länge och vikt huvudmotet liger hon på normalkurvan.
Hon följer bra med blicken när man för saker fårn höger till vänster och vänster till höger.
Hon är stark i benen/ föterna när hon försöker ta sig upp när man har henne på sin bröstkorg.
Hon är väldigt stark i naken och är mycket med att fladra om kring med huvudet så det gäller att man är med på sin vakt.
Amelia har legat i sin babygym på magge för det är favoriten så då får hon in mycket räning för naken man det är bara kortare stunder. Magen är inte lika roligt och man trötnar fort och ger i fårn sig sina lätten för att få uppmärksamheten att få komma upp.
Annars så har våran söta töss mycket luft i magen så hon har ofta magknip så hon ner fint o gör många grimarser på en dag. Deta beror mycket på att hon är svår rapad. Så här ges det Miniform dropper för magen och det hjälper till viss del. Men det är mcyket luft i magen på kvällarna så det är mcyket gå och vagga tills man kommer till ro. tur är väl att det sätter i gågn när Olivia kommit i säng så man kan gå fram och tillbaka med henne utan problem.
Så man kan säga att här flytter bada dagar kvällar och nätter på som dom ska när man har sådan här små tösser hemma.
bärselen är en bra hjälp att ta fram när man måste styra med lite annat samtidigt när någon vill vara nära och bli vagad.  det är tur att vissa saker finns.  tycker inte riktigt om våran bärsele då den inte sitter så bra vid ryggen så all vikt hamnar bara på axlarna så mna orkar inte gå allt för länge med den. Nu är ju inte vikten så stor men den kommer jag bli mer och mer.

Inspirationskväll med Kost & Hälsa med Madelen.

Publicerat: 2012-01-15 | 10:18:45 i Tips
Nu den 17:de jan. Så har min vän Madelen en inspirationskväll med kost och hälsa i fokus .  Vilket kan va bra att få lite påputning och idéer mm nu när det nya året är här.  Sista anmälningsdagen är i morogn. Jag har anmält mig och tänker gå. Tänkte dela med mig av deta tips och se i fall ni med var intreserade av att gå ni med. Kostar inget helt Gratis.
så här såt det på hennes blogg gå gärna in där med och tita inbjudningen ser lite finnare ut än vad den vart här. 
Madelen blogg.

Inspirationskväll med Kost & Hälsa

Vill du kickstarta det nya året och optimera dinhälsa?

Vill du lära dig att klara av att leva hälsosammare?
Kom och inspireras till att öka ditt välmående!



________________________________________________________________

Du är välkommen på en Hälsokväll med kost & hälsa!



Föreläsning med Madelen Casta 
- Kost Coach
- Idrottskonsulent
- Massör
- Styrke- och gruppträningsinstruktör

______________________________________________

Ät för hälsa och välmående


Vad behöver vi äta för att må bra och fungera? 
Hur kan vi få matlagningen roligare och nyttigare? 
Vill du ha tips, kunskap och nya idéer? 
- Anmäl dig till vår kostnadsfria hälsokväll!
_____________________________________________________________

Tisdag den 17 januari i utbildningslokalen på Flemingatan 1, 
vägg i vägg med salongen. 
kl. 18.30 – 21.00
Välkomna till en riktigt mysig stund med din hälsa i fokus.
Hjärtligt välkommen! 
Anmälan tas emot via mejl och telefon senast 16/1.
Det bjuds på te, kaffe och frukt
<><> <><>
CasaMaria Hud & Makeupstudio                                                                                                      011-100614      
Flemingatan 1, 602 24 Norrköping
[email protected]
www.casa-maria.se
/ Maria & Madde

Tipps på bloggar.

Publicerat: 2012-01-14 | 11:33:37 i Tips
Ja då är det ju så att min kära sambo har gjort en massa instälningar på våran dator så alla bloggar som jag följde som jag hade länkade på favoriter är borta.  väldigt tråkigt tycker jag då jag tyckte om att läsa dom. man dum som jag är komme rjag inte i håg vad dom heter. så nu är jag ute efter tipps på bloggar man kan läsa...

Så ni min trogna läsare på min blogg. ge mig några bloggadreser som ni följer och läser.  skulle var kul i alla fall om ni ville dela med er.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!