Hemma :)

Publicerat: 2010-01-31 | 16:31:29 i Vardagen

Ja nu är jag hemma och kursen är slut. äntligen är väl fel ord att säga med med alla problem som jag har haft dom här dagarna med tågen till linköping och bussar så känns det helt rätt ord att säga. Men annars så är det öite tråkigt för jag fick lära känna  nya trevligt personer lite synd bara att dom flästa inte bode här i östergötland utan er i skåne och så vidar.  Men vi hade tet trevligt roligt med mycket skrat och lek nu under dom här dagarna . Och för er som tror att ja jag har ju gått  3  terminer med oliva innom babysim så jag kan ju inte lärt mig så mycket har lärt mig massa nya saker som man inte har tänkt på o fråga och massa annat som man är tvungen att ha med sig i sin ryggsäk. Så nu åter står det bara praktik som jag måste genomföra sedan så är jag klar babysims instruktör :) låter funt tycker jag. Det är inte så långt kvar tills jag åker på nästa kurs heller med det är en annan. och då kommer jag bo på hotel i stälet för o pengla och det skäns toppen i alla fall efter dena helg coh dagar.
Tror att ni kommer hitta mig i många pooler fram över och simar där med föräldrar och barn. så hoppas att ni kommer några sedan och simmar med mig. :)  det är aldrig för sent att börja med deta med ditt barn. och börjar men tidigt så är det bättre dom lär ju känna vatnet och får en sådan bra vatenvan och det gynar dom sedan när dom sak börja gå i simskola.


Det babysimmet där jag kommer att ha min praktik och jobba  på sedan hittar du HÄR.
Mycket trevliga ledare och ett varmt välkomnande tycker  ajg att man får. Fins 3 kurser att gå.
Nubörjare, steg 2 och steg 3 man kan även gå steg 3 två gånger om man känner för det.
En bra familje grej att göra men får bra kontakt med barnet i vattnet och det hjälper dom i deras utveckling inte bara fysiskt utan även psykiskt, socialt och emotionellt.
Värt att tessta alla barn kan babysima.


nu är dom nere

Publicerat: 2010-01-28 | 11:07:08 i Vardagen

nu tog jag tag i mig själv och tog ner julgardinerna det var det ända vi hade kvar i julväg här hemma. Så det var dags nu tyckte jag :P ne har vart så mycket anat jag gjort så jag har bara stirat på gardinerna och bara hustat och klagat på mig själv att dom inte var nere. Men nu har jag satt ditt ljusa gardiner i kök och V- rum så  det ser så ljust o fint utt och så har jga pl¨åkat o flytat lite sakrt tvät håller jag med på med. men snart så sak jag börja gjlra i ordning mig för att åka . Men jag tänkte gör i ordning mig när oliva sover middag.

ne nu är det kaffe som väntar på mig innan det blir kalt o äkligt.


det närmarsig

Publicerat: 2010-01-27 | 20:07:18 i Vardagen

 ja då är det bara några timmer kvar tills jag befinner mig i kurs i linköping och jag tror mycket väl att det kommer gå bra utan problem.  har jag den in ställningen och inte är så blyg utan tar ett steg fram och pratar med dom som är det så  går det nog bra. Är väl mer rädd när jag sak hålla i en aktivitet själv. man jag brukar lösa sådan saker. bara nervöst  i början . Nog om detta nu  ni lär får reda på hur det har gått sedan.

I dag så har vi varit på öppnaförskolan med oliva  där hon fick leka  med sina vänner.  merks  att hon trivs att var där har ett leende på läparan hela tiden. Sean så vart det en sväng till borgen för dom hade utförsälning där på kläder och en mass prylar. vi kom hem med 4 fiskedrag A3 pappar (olicka färger) klistermärken  och massa saker i alla fall det mesta vad till mig och olivia. ska ju göra ett eget album till henne.  Om jag  kommer i gång och får tid tilll det. Men har bestemt mig för att jag nu sak ta mig till att göra det nu.

 ne nu ska vi myssa lite. ha en rba kväll


natti natt

Publicerat: 2010-01-26 | 21:31:51 i Vardagen

Nu sak jag ta o krypa till sängs med prinsessan och få henne att sova sedan så blir det att plugga på lite papper in för kursen jag sak på torsad fredag och lördag ser fram i mot det men är nervös. Tror det kommer gå bra är nog ett bra tacken att man är lite nervös. Då är jag inte sllt för självsäker av mig . Och i  morogn så är det Öppnaförskolan som gäller trror jag i alla fall om inget annat kommer i mellan.  sov gott


bilder jag pratat om.

Publicerat: 2010-01-26 | 21:29:36 i Vardagen



här har vi gudmor och Olivia i söndags på midagen hos robbans morfar




Öppnaförskolan





En fika stund efter bus lek och lite sång på öppnaförskolan i onsdas. Ett ställa där Olivia Trivs att vara på med alla busiga barn och det finns så mycket roligt leksaker och en rusekana inomhus som man sak åka på många gånger.


Bakdagen




 det är så roligt så att hjälpa tiöö med båda bak och att laga mat här hemma kan tro att hon kommer bli kock eller bagare. och man blir så fin i ansikte och kläder. sak in förskafa mig förkläda till henne.  och mumsa deg var med gott.
 3 stycken limpor vart det i alla fall.


nu är snart den vecka över.

Publicerat: 2010-01-24 | 12:03:01 i Vardagen

Det har gått så fort och den vecka har jag haft så mycket i tankarna och i benen så alla dagar har bara gått för bi. har inte hnit med det jag ksuell ha gjort här hemma änsingång. så jag känner lite ångeste över allt som borde behövas göras i dag här hemma och allt annat jag skutit åt  sidan.

sedan så har det varit en sådan vecka där jag har gått o stört mig på människor i min omgivning som har någon relation till mig eller som är där jag är  visa dagar.  men främst så har det varit två personer som stört mig mest. och det tar rätt mcyket energi och jag har försökt stöta bort det. men det har inte gått så lätt. Tycker bara visa är falsak  och man vet inte vart man har dom.

san så har jag även fott rätt mycket bra  nyheter till mitt liv. men som jag tuver inte kan dela med mig än till er. det är lite hemligt äns så länge man jag kommer garanterat skriva om det  vid senara till fälle. Det är även därför  jag inte sutut här för har varit räd för att skriva för mycket.  Men visa  vet om det men det är bara dom närmsta och  2 till och det räker med dom den är perosner jag litar på att det inte sprits vidare.

Helegn gick med för bi oss fort. jag jobbande i fredas åkte hem och vi gjort pizza till mat  och myste framför tven med en film.  lördagen så åkte vi ut till Robbans familj där hen o hans pappa åkte ut och pimplade. jag och oliva var kvar hemme med  dom andra. lagade mat busade och pratade. Medans mattan stod i ungen så gick vi ut o gick en promenad. Olivia var så glad för jag hade vänt vangen så hon sat framåt vänd så hon sap se mig . Hon var så glad så hon sat o hoppa upp o ner i vagnen och sen så slog hon i hopp o sova så sött i vagnen.  Men får se i fall vi fortsätter har  vagnene så . är ju inte bar att  vända på dom för tidigt fram åt.  För dom tar ju in så mycket mer intyck när dom sitter så och det kan göra så dom sover dåligt drömmer oroligt och så vidare. men det är lite olicka med sådant med.  men går man inga längre sträker så kan man ju ha vagnen så  men sak jag gå längre sträker så får jag nog vända på henne.

Träffade även Sandra i fredags nä'r hon jobbade. VArt så glad så att se henne.  vi har inte träfats elelr pratats vid på ett tag. och när jag varit på stan så har hon inte jobbat.  Så jag har varit orolig för hennen att något hade hänt men allt var bra med henne och micke. Så vi ksuell höras i dag så skuell vi ta o ses i morogn en sväng.

 ja nu ha rjag vet inte så mycket mer att skriva tänkte att det kommer nog ett in läg med lite bilder som jag har sakt at jag sak läga upp men inte blivit av


mmmm mumsigt

Publicerat: 2010-01-18 | 14:01:31 i Vardagen

 så nu var brödbaket av klarat och vi har provsamkat det med. Mumsigt gott.. fins det något godare en färskt ny bakat bröd som fortfarande är lite jumet.  Jag har i alla fall svårt att komma på något gust nu som är godare en det.  så nu ska jag ge Olivia lite mat och avnjuta min macka och sedan ska vi nog hitta på något.


Frukost och bakning

Publicerat: 2010-01-18 | 10:37:05 i Vardagen

är vi hade ätit frukost så började jag förberede för att vi ksuell baka bröd här hemma för vårat är snart helt slut. och jag försöker baka själv lite då och då. Så nu står degen på jäsning  sen så hamnar dom i sin bröd formar och sedan sak dom jäsa 30 min till ca o sedan in i ungen i 75 min.  Då det tar sin tid till att baka men det beror ju ävnen på vad för bröd man bakar. tycer det är bra med lång jäsnings tig och när den är i ungnen  när man har det små här hemma. Då har man tid til dom små med och behöver inte stå vid spisen och vakta brödet. kan man leka o busa i stället.  händer hos er då ?


Dopträdsplundring

Publicerat: 2010-01-18 | 10:32:27 i Olivia

I går så var vi i borgs kyrka på Dopträdsplundring. ni som var med på olivas dop vet att prästen tog fram ett hjärta som vi hade sat ditt en bild på Olivia. det var det hjärtat vi hämtade i dop trädet som dom har i församlingshemet. Det vart som en liten ny dop fest med alla dom som hade döpt sinna barn under 2009. så vi var en hel del som var där på plundring :). Det bjöds även på tårta kafe och the. Och så var det en kortare mäsa. så attt alla vi föräldrar med små och stora barn kunde vara med. Olivia var lite otolig men hon sköte sig bra. dom var lungn och skrek inte i kyrka i alla fall.  kommer en bild på dopp hjärtat sedan.


frukost

Publicerat: 2010-01-17 | 10:28:25 i Vardagen


(mm gott med nu gjord. varje morogn kväll eller midag.  är väldigt nöjd med den)


då har vi ätit frukost jag och oliva och pappan i huset har fot sovmorogn men snart sak vi in o hop på honom med. för det fins lite o göra i dag med både här hemma och utanför hemet med för den delen .  så snart sak vi ha fruktstund här hemma med.  sedan sak jag nog ta o hänga lite tvät som snart är klar i tvätmaskinen.  men nu ska jag ta o se mig om kring här hemma o ta o se vad jag sa säta upp några saker som vi fick i julklap som sak upp på vägarna här. får se hur det kommer o gå i fall vi får upp något i alla fall. ha en bra dag sak ta oliva nu som är tröt o protesterar och sak bara ha allt sin väg sitter här o skriker som bara den. men dom sak ju lära se dom med att man kan va på govet o leka själv man behöver inte hänga på mamma eller pappa hela dagaran. För det är det hon vill. och sedan så sak man sita o sparka utt den ur sofan eller liknande.  dom testar sig allt dom små liven bara o stå på sig och inte ge efter.  Vara stark i sig själv är något man borde va när man får baran eller så får man helt enkelt lära sig det.  ha en rba dag . :)


nu ha rjag hittat på bus

Publicerat: 2010-01-16 | 23:15:56 i Tips

Bus tajm. när man inte får sova o måtse va vacken så hitter man på bus hamna på en sida som jag vart inne på tidigare. och nu kunde jag inte hålla mig längre det klijade så i fingrarna  så jag la en bästelning.  dom har så mycket finna saker till barn och barnrum på denna sidan kiddoz Länkar den här.  så jag bästelde två nappar som var på rea och en dekor till olivas rum avslöjar inte vilken  det kommer ni se senare i bloggen för vi ska ju göra i ordning olivas rum :). Det roliga sak bli o se vad robban säger serdan för han vet inget om deta han vet bara att jag länge velat haft en dekor med text både tillo olivas rumj och vårat.  gå in på sidan man hittar mycket där.:)


stor städning.

Publicerat: 2010-01-16 | 12:29:35 i Vardagen

ja då har man gjort rent båda toaleterna städat och damsugat alla rumen. och så har alla blommar fott sig en dusch så jag hoppas att vissa av blommorna kommer må bätre nu efter deta. men sådant som åter står o se. 
Men nu är jag klar med allt så nu sitter jag här o trampar och vill i väg o hitta på något man det tycker inte riktigt robban .. han är tillbaka till dom dåliga vanorna att han han har inte specielt han vill göra elelr behöver handla så då är vi hemma. medans jag vill i väg ut o gå eller i väg o fick o hitta på saker en sådan person har jag alltid vart.  det sak hända mycket runt om mig då trivs jag bäst.  en soff liggare sombara ser på film och tv är jag inte riktigt man det kan va skönt att gör det i bland med.  men inte varje helg eller mitt på dagaran det kan man göra på kvällarna inna man sak sova.

Ja jag och sandra har även pratat om att vi ska börja träna någon som har något bra förslag vart men kan börja träna?  vill inta hamna  på något ställa där det bara är en massa killer som står o lyfter tungt och är stora som hus utan något stäla där det är blanda lite familje gym typ får gäran va ett ställa som har lite olicka pass man kan gå på med.  så man man ju variera men får se hur det blir.

Sanrt så sak vi på resa med. Som det ser ut.  vecka 8 är det panerat i alla fall att jag och olivia sak infina oss i Norge men min Bestemor. För då har dom sportlov där. så vi åker väl söndagen kan jag tänka mig. men får s e vi sak väl ner o tita på vad det kommer  gåpå o så vidare. har inte riktigt bestämt mig till 100% om vi sak åka än.


klockan är slagen mycket.

Publicerat: 2010-01-15 | 23:12:57 i Vardagen

nu är jag tröt o är på väg ner i sängen . Tänkte bara skreva några rader här innana  för har inte varit efektiv o skrivit men har gjort en mass annat.  Det gick bra o ta Andra sprutan på Olivia hon gnälde till men gick fort över bätre denna gång en föra man jag också bero på att vi gjorde det denna gån på bvc. och dom är vanna att stika små barn mer en vad en vanlöig sköterska är kan jag i alla fall tänka mig. annar så har robban var hemm hela veckan med oss här så vi har haft en familje vecka där vi har turats om att få lite sovmorogn och sedan hitta på en massa buss.  i helgen så får vi se vad som händer vi har ävl lite planer men inget som är spikat mer än att vi ska till kyrkan på söndag på dop trädsplundring sak bli roligt. får se hur många man känner igen som kommer med sinna små som vart döpta 2009.  Se i fall jag ser någon av er där mina trogna läsare.  god natt på er.


GRATTIS Pappa!

Publicerat: 2010-01-12 | 09:57:20 i Vardagen

Grattis på din dag pappa lila. hoppas du får en bra dag. men en snäll familj runt om dig.
Vi syns senare sedan ha det bra till des. min gamla gubbe snart dags för rullatorn ;P


Spruta

Publicerat: 2010-01-12 | 09:48:22 i Olivia

Ja då var det dags igen .I dag sak vår töss ta den andra spruten för svininflänsan. så jag hoppas på att det kommer gå bra.  Efter det så vet man ju i alla fall att hon har ett bra skyd. Men det käns inte som jag gör annat än att ger henne sprutor för efter den här nu så sak vi vänta i 4 veckor o sen så sak hon få sen 1 års spruta men det är ju något som är bra för dom får se det så. DEt som är skönt i dag är att robban är hemme ochkan hålla henne när hon får sprutan. jag är ju ingen sådan perosn som tycker om sprutor när jag var minder så kunnde jag  låsas var sjuk  för att jag viste att vi skulle ta sprut i skolan. Och jag titar åt ett annat håll o vill inte se nålen och brukar vara expert på att späna mig och det är ju häller inte bra. Så är bra att jag redn är klar och inte behöver ta två. Hur har ni gjort där ute har ni tagigt svininflänsa sprutna ? så jag hoppas på att det kommer gå bra.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!