jag har en till blogg

Publicerat: 2010-09-30 | 20:34:45 i Vardagen

i dag så had ejag lite tråkigt så  jag höll på lite med datorn jag jag bästemde mig för att starta en till blogg.. så nu har jag det. här är den nya bloggen och den hetar stor som liten bagare och då kan ni ju förstå cad det är för någon slaks blogg.  jag kommer att dela med mig  av mina recept på olicka bakverk jag hopaps att ni kommer tita in där o använda något av recepten som kommer att finnas där.  ska läga in lite recept i dag tänkte jag om jag hinner o orkar ananrs så ska jag försöka med det i morogn. men tyck gärna till om den redan nu .  


god morogn.

Publicerat: 2010-09-30 | 10:17:34 i Vardagen

 Ja då  har man vart ute i det kalla morognvädret var ingen direkt värme ute i dag. Nästan så man kan tror att det kommer bli vinter tidigt i år. Men det år sådant som märkas  har i alla fall hört något om att det lutar åt att vi kommer får den kalaste vintern på länge så det gäller att handa  på sig varam vintet kläder.
lyxa till min frukost lite i dag mumisg  gott vart det.

Eller vad tycker ni när ni ser bilden. när jag var ute o gick mitt morogn var så  gick jag även för bi afären o köpte mig n ostfrala vart sugen på det.  så på ostfralan har jag ost marmelad och gurka och den andra är det keso gurka tomat och lite aromat.  en kom med the och ett äplle allt gick ner i magen eller nästan sak inte jug a äpllet var lite gårt så jag lämnade 1/3 av äpplet.

Annars  nu så sak jag tita efter jobb o så  funderar jag på att starta upp en grej men får se hur jag gör med det. inget jag stressar med i alla fall.

häromdagen så fick oliva måla här hemma det vart en stor bild o mycket målande både på papret henne o stolen:)

 hon ville inte sluta ritta så det blev en stpr tekning va det hela så fick dela upp den när jag fotade bilde.

jaha ska väl ta tag i det här som sak göras här hemma..


Gattis till den lille

Publicerat: 2010-09-29 | 20:34:13 i Vardagen

Vill även säga ett stort grattis till Ines och hennes sambo till deras dotter som dom fick i går morse. och även Önsak er ett stort lycka till.


dag för bi o kvällen knakar på.

Publicerat: 2010-09-29 | 20:32:45 i Vardagen

Aaa dan gick fort i dag med.  oliva sover o jag är sj'lv hemma  gust nu R är i vag på vitta hästans match så nu sitter jag här  i vardagsrumet. o ser på idol. för det finns ju inte allt så mycket o se på tv. när man blädrar. gust nu är det reklam så  då skriver jag lite här o så håller jag på med lite kvälls matt till mig o till R när han kommer hem.  så det blir att värma lite rebenspjen o så hålle rjag på o göra vitlöksbröd till det. och så ha jag lite morotstavar med att kanpara på mums vad gott det kommer o bli. :) det är så att  det vatans i munen känner jag. är hungrig nu i dag gjorde jag pankakor till midag för oliva har inte fott det på länge o hon älskar det men det är ju något som man själv inte äter så mycket av för det försat blir man så mätt av matosen som blir när man steker tycker jag och då får man itne i sig så många efteråt men då är det ju bra att kunna göra så här så  kan man som vuxen äta lite mer vuxen mat. Fast olivia tycke rom rebenspjäl med.  Ne nu är det snart klart här så sak göra i ordin lite här famrför soffan ha en bra kväll.


då var vi tillbaka till vardagen

Publicerat: 2010-09-28 | 09:53:09 i Vardagen

Ja olivia är ju itne så sjuk så hon måste va hemma längre o läkaren sa att dte bara va att släppa i väg med henne till dagis o så vart det med.  med släpade gjorde jag inte. hon tyckte det var rolgit att komma tillbka till sin vänner o så fick vi reda på att det snart var fotografering på förskolan med.  så det ska bli skojigt att ha hjär hemma sen blid på alla hennes dagiskompisar  och så får man välja sjävl i fall man vill ta protretbild eller ej. o det tycker jag är bra för då kan man välja lite själv o så slipper men att man tar vrje år kanske för det r' ju itne allt för biligt. Annars så ha rjag gått mitt träningsvar o ajg sitter nu här o äter min frukost o har innan det tita efter jobb vart ine på facebook och skrivit lite till folk som hade skrivit till mig. nu så  ska jag to  o äta up sedan så blir det duschen. sen så blir dett at göra i ordningsdig o dra ner på stan för o handla tunavantar till tössen för det behövs nu i höstvädret när dom är ute o leker.  och så är det bestämt träff med L i dag med blir  väl att ta en fika o snaka jobbsäökande med tanke på att båda sitter i samma båt.  ha en bra dag.


vart på aloveravisning

Publicerat: 2010-09-27 | 21:33:49 i Vardagen

Det gick bra hos vc med olivia läkaren titade i öronen lysnade på lungorna o dag var ingen öroninflamation och ingen halsflus bar en jobig hosta så nu får  vår tos ventolin här hamm för sin hosta till kvällen och undargan i fall det ksuell behövas. det  hade tycdligen gått bra o få i henne det och det är ju bra för  annars så brukar dte itne gå så bra när det gäller att få i henne alvedon o sådant. men hon ligger här nu i våran sänga o hostar och har bara sovit en halvtime o sedan så  vaknade hon. så jag hoppas på att hon sommnar in snart.

Annars så var jag på aloveravisning i dag som madde höl i mycket intresant o mycket bra saker.  det avr en del som handlade man jag inväntar nog lite med att handla  en massa saker. Fick i alla fall med mig en tandkrämmed alovera i som sak vara bra för både barn o vuxna och bra mott tansten så vi sak testa den lite här hemma o så sak madde få tillbak den sedan mest att jag fick låna hem dte var för att jag vill se i fall oliva tycker om den för då slipper vi att handa två olicka tandkrämer hem. visingen var hemma oss sandra så  man fick lite tid att träffa henne med. och det var ju itne igår vi sågs om man sägar så.  var även väldigt roligt o träffa madde för vi har väl inte pratats vid sen vi rog studenten i hopp. så vi bestemäde att vi skulle ses o ta en fika någon dag med.  hi är ju bara en för gå tjej alltså så glad o sprider sådan energi om sig så man kan inte bli annat en glad.  nu nu får jag ta o va runda för oliva är leedsen o vill att jag kommer.  ha en bra kväll o  god natt


vårdecentralen

Publicerat: 2010-09-27 | 10:51:46 i Olivia

Ja då har man rinkt till vårdcentralen.  för nu är jag tröt på deta o det tror jag oliva är med.Får väl i alla fall se vad dom har o säga och i fall det finns något att gör åt det. Nu har hon ju vart hes och hostat i över en vecka. och när hon blir ledsen och vill skrika så kommer det inte mcyket ljud  i alla fall inte vad hon vill åsta komma. Så hoppas att vi kommer bli lite klockare va det här i alla fall och att vi kanske kan få sova lite under natten för vi är helt slut här hemma.  i natt så var det 2 timmar igen som hon höll på ostade ur napan grätt över det hostade lite till kastade bort sin apa grätt över det och så  skuell man ha något o dricka o så hostade men  o man ksuell itne sova i sin säng utan i våran då. och så styr man o ställer. och till slut så ha rjag nästan ingen plats att ligga på för R här hemma tar upp mer en halva sängen och så kommer tössen in till oss som ska liga kors o tvärs o som sparkas gråtter ja då kan ni ju förestäla er.hur det kanske ser utt hoss os om nätterna gust nu . för väl se i fall det är något eller man det är något som går bort över sig själv.  det rä.väl det man hoppas på  så hon skuell lsippa medicin o så man får se vad dom har o säga.  vi sak ditt kl 15.30 i alal fall. så ippdaterar väl sedan vad dom har skat i så vidare.

Annars så sitter jag här o funderar på vad jag sak göra för lunch här till oss. får se vad det blit jag är itne så hungrig men  tössen behöver i alla fall äta.  gust nu så har hon lite frukt stund här.  så sak gå o äta lite med henne här  nu sedan så skuell vi lägga pusel tycket hon .  ha en bra dag nu.


kroppen är trött och jag protesterar

Publicerat: 2010-09-26 | 11:15:07 i Vardagen

I går så jobbad ejag  själv på babysimet rolgit var det olärorikt ingen gågn är ju den andra lick om man sägar så. Och det går inte alltid att följaplanerning men har gjort så då får man inprovisera så jag hoppas att föräldraran trivdes med mig i vattnet som instruktör när jag även är själv. efter åt så komm svärmor o hämtade mig för oliva var  där ute hos dom o robban hade åkt i väg mott örebro. så vi vart här ute under dagen ochkvällen . men jag var helt slut i kroppen o trode det ksuell bli en tidig kväll för både mig och Olivia men så blev det itne. oliva somna strax innan9 trort att hon iten ahde sovit någon midag. och jag gick o la mig vid 12 tror jag en då vaknade tössen till igen o fick sin jobbiga hostatak som hon har nu under kvällarna  så   vi somnade väl inte fören halv 2 tiden så jag är fortfarande licka trött i kroppen. ingen störe ville så jag hoppa satt jag får en lite midags vill med olivia innan vi ska iväg.  för i dag jag vi till mon morbro o fira hans dotter som fyller år. Och jag ahd eju tänkt att handal en persent i går till henne men så vart det itne när  ajg hanma här eller att jag skulle ha gjort det i dag man är så tröt så ajg orkar nte att tänka tanke på stan nu så får se vad jag hittar på. i från oss.  vet att dom andra i släkte tänker ge pengar men jag rä så tröt o sur på det hella.. för när jag önskar mig pengar så får aldrig jag det man allt o alal andra får det min bröder o min kusiner förstår itne vad felet är att inte jag med kan få det. Men när jag var yngre så fick inte någon anand et häller för min mormor sa alltid ja man vet iten vad ni läger penarna på men fårn att  några i våran släkt var äldra o önskade isg pengar så har dom fott det ochnu efter hand så har min bröder med fott det man jag har aldrig unde rmitt liv fott några pengar av min mammas släkt mer en min familj då. men det gänder itne ofta. så i ren protest så gör jag itne det jag häller spelar ignen roll vad dom sak ha pengarna till jag har alltid fot sparat min egna pengar som jag själv har tjänt eller fott i veckopenga.  så dom får tycka at jag är hur dum som hällst men  så är jag funtad. att det ska va rätt vist. För står itne vad  det rä för skilnad på mig och dom andra. för jag har aldrig varit den som bara låter pengarna försvin jag vill ha koll på ekonomin o gärna kunna läga undan pengar för att kunna unna mig och min familj något. men då  måste ju dom förutsätningarna finnas vissa månader så kanske det itne  gå o andra kanske man kan läga unda extra mcyket.  ne nog om detta nu.  nu ska jag lysna på konser här med sora o oliva som sitter o plingar på kibord här med microfon o saker så sak luta mig tillbaka o lysna på det juvliga melodin o sången min dotter kan åsta komma


Då var det fint hörstväder

Publicerat: 2010-09-24 | 09:51:48 i Vardagen


Ja höste är här o det kan väl inge missa. Eller har ni det så ska jag berätta det för er. Att hösten är här nu o det är Riktigt höst väder ute. Löven börjar och har ändrat färg visa har redan tapat en del av löven som liger på baken. det är lite diss ute när man vaknar men som släper efter ett tag. och så lyser solen.  det är ju väldigt fint med alla färgerna på träden och allt men det är ju tråkigt att vi går mot mörkare tider. något som är bra är att man kan ha en mass ´ljus tända o det är ju något som jag älskar o jag tänder ju värmeljus på sommeren med.  så här hemam  om kvällaran så är det ljus tände lite här o var. och  så sitter jag med en the kopp eller något annat got i soffan framför Tv myss faktor på hög volym.

Men det pendlar ju väldigt mcyket med vissa dagar rä det riktigt kalt o andra dagar så är det varmt. inte den värma vi hade i sommras men  det är i alla fall värma ute.  i dag skuell det blir varmt igen. så vi får se vad vi hittar på i dag jag och tössen här. hon är fortfarande hes och har hostat en massa under natten. tråkigt att dte kommer då när dom sak sova. för  ingen här får mcyket sömn så alla är lite tröta. men  då får vi sova lite längre in på morgonen i stället. I natt så  ficki vi mer sömn en natten inna så jag sak inte klag. men får planera så att man går o läger sig tidigt i stället så man kommer i fatt lite i sömnen.  det har ju itne blvit mycket räning denna veckan vilket är tråkigt men tänkte att jag ksuell ta igen en dag i morogn så jag fundera på i fall jag sak cyckla till simmet i morgån och cycka hem så  då blir det  lite  i alla fall. men jag måste få robban att tita på min cyckel i fall jag kan ha den eller i fall det är att låte den skrotas o köppe en bra cyckel. jag kankse låner Bestemors cyckel får se vad jag hittar på. jag vill inte gå en rask promenad ditt i alla fall för då lär det ta lång tid ditt o då måste jag gå upp väldigt tidigt o det vet jag inte i fall jag är bered på.  nu här sak vi göra i ording oss  för höst vädret utan för  våra fönster o dörar.


Tössen fick va hemma

Publicerat: 2010-09-23 | 21:17:05 i Vardagen

I dag så fick vår prinssesa va hemm hon har fott en sådan hosta nu och så är hon så hes. så det låter om hon har dragigt i sig lite helium. men så är inte fallet hoppas att  det släpper så hon hade inte haft någon bra natt s¨det fick ju inte vi häller. Så jag tog beslutet att hon fick va hemma.  lite förmåner har hon att mamma går hemma men inget jag tycker är rolgit.  Det är  det hända som jag  kan gå o bli tokigt på. Att man inte får någon respons tillbaka i sitt arbetsökande. Inte en interjuv har man fott kommit på o jag ha har i alla fall sökt ett 50 tal jobb. man tappar hoppet-  hur  ska man  kunne komma ut till jobbmarknade igen. tjäns så konstigt  jag har aldrig behövft sitta i dena sists förut.  jag  har alltid haft jobb så att jag klara mig men nu är allt bra borta. o timmar är ju inget man klara sig på när det kanske blir 3 timmar i månaden. Så är det någon som vet att det är någon som söker personal säg till är intreserad av allt så länge det inte bara är o sitta vi telfonen vill träffa människor.  Det rä väl det  jag hade på hjärtat.  o vist säkert tråkigt att höra  på mitt gnäll om att inte ha jobb men det är det som ligger mig till hjärtat.


då var det kväll

Publicerat: 2010-09-22 | 21:20:14 i Vardagen

I morogn så sak jag ta i tur med sådant jag har skutit upp så hoppas att jag får det gjort o inte kommer på några duma undanflykter. jag sak delvis ner till arbetsförmedligen i morogn något som jag inte tycker är roligt. känns nästa som att man får en dum stämpel på sig att jaha kan du inte få något jobb.  men hoppas det itne kommer  va massa kö där utan att det kommer  gå fort. sen så ska jag ta o peppa upp mig till lördag för då så ska jag stå på helt egna ben. tjäns både läskigt och väldigt spänande för jag vet att jag kan om jag bara vill o jag har det jag behöver.  men nu så ska jag vänta på att R kommer hem fårn vittahästen matchen så vi kan myssa  lite med varandra i alla fall ge varandra en puss o en kram för det har inte hunits med i dag.


Pottträning

Publicerat: 2010-09-22 | 09:44:34 i Olivia

här hemma håller vi på med potträning o det går mcyket bra vi har hållt på ett bra tag ni  lite till o från . men  nu säger även olivia till att hon vill  gå på pottan fast hon har blöja på sig   och det tycker vi är bra o ett stort framsteg. här hemma i går så Gick hon hela förmidagen utan blöja o det hände inte någon olycka. Men det är klart man  får ju på minna henne om pottan i bland.  men att göra något mer en att kissa är något hon itne vill då sak man ha blöja på sig så  vi får ävl se när det kommer men  vi tjänner itne att det är någon panik i det hella.  det  får ta sin tid o hon är ju snart bara 2 år. så det är itne så att vi tjänner att hon ska bli blöjfri nu.  men tycker det är bra att vänja dom tidigt så får det ta den tid hon behöver. nu när det har gått så bra hema så sa jag till på dagis med så dom ska försöka få oliva o sitta på pottan efter dom har vart ute på förmidagen inan dom äter lunch.   Och hon är så stolt när  hon har kissat i pottan hon lysser upp hela hon. men hon sak itne gå på toa själv utan mamma elelr pappa måste vera med o gå på toa dom med.  ja hon är ju ett charmtroll.
´Vi har en sådan tur att vi har henne i våra liv.  dom gör så mycket dom där små.


jag ska ertjäna

Publicerat: 2010-09-21 | 14:35:03 i Vardagen

 vad ska man ta sig till. Mår inte dåligt men åndå så är det någon som knakar mig på axen o säger till mig " du ta tag i det här nu vist du trivs men du vill ändå ändra på det!" och så är det verkligen.  tror att jag intalar mig väldigt mcyet om att jag trivs och är nöjd men riktigt så är det inte har jag kommit på. Varför sak jag försöka intala mig det när jag kan göra något åt det hela.

 nu undrar säkert ni alla som läser vad är det hon pratar om jo. saken är den att jag har gått up i vikt vilket märks väldigt mcyket på Grund av att jag inte kommer i visa av min byxor, kläningar mm.  dom är tajta över rumpan vilket jag är glad över att jag har fått en väldigt fin sådan. Man jag kan inte knäppa dom för jag har fått en magae med. Nu menar jag inte att jag har en stor mage men jag har en liten bula. och  jag vill få i ording på det här. det är dräfr jag har börjat gå rask promenad nu 3 gånger i vekan. Men när jag stälde mig på vågen i går så hade jag gått upp mer. Det tjändes som ett slag i ansiktet. efter förlåsningen så  var allt borta jag hade inga gravid kilon någon stan. Men sen n'är man slitade amma  så har dte hänt saker det är sen dess jag har gått upop o jag har mått bra av det och det säger jag inte att jag inte gör nu . Men jag vill gå ner i alla fall 8 kilo och komma mer i form känna maig lite mer frisk kry o pigg. men allt det där suget jag har i kroppen gör mig tokigt.  Jag äter bullar kakor, godis chips mm.  nämn det så äter jag nog det. Det har vart väldigt mcyket bak här hemma o jag försöker att vi bara ska baka brö-d -under vekorna nu. och under helgen kan man una sig lite men så är man i väg i blan o folk fyller år.  så sn'lla någon hjälp mig nu med tips på vad jag kan göra åt mitt sug jag har i kroppen. och bra träningsformer och ställen där man kan tränna untan att känna sig utanför o uttitad. Och är det någo som vill träna med mig. Tror det är roligar om man går med någon och då akn man inte köra med undanflykter  till sig sjävl.  jag vill bara bli av med lite runt magen . o känna att jag är tillbak till mig själv. Såg en bild på mig i bikini nu när fotona komm o jag såg  ju ut så där. med en lite hängande mage jag vill  få den lite fast. och så är det så att jag vill komma i fort o göra något med mitt liv med. jag rider inte längre, jag går itne promenader varje kväll som jag o en vändigt go vän gjorde i många år i hopp sommar höst vinter och vår.  varje vardag kl 9.  Så någon mer som känner sig som mig o vill ta tag i saker så kan vi göra det i hopp. Ja nu ah rjag vart väldigt ärlig känner jag . o fått skrivit av mig lite. nu så är det något som sak upp här o sedan så är det mellan mål som tsår på schemat


lite småt o gott

Publicerat: 2010-09-20 | 09:45:30 i Vardagen

 dagaran har gått för bi oss här o det har vart en hel del o gör. Vår töss här hemme vill inte riktigt sova om nätterna här hemma så vi har vart rätt så tröta så det har blivit tidga kvällar ner i sängen. som om det inte var nog med det så var vår töss sjuk i fredas med hon fick feber o så kom snoret okså som ett brev på poste. så det har inte blivit så mycket bus o lek utomhus för Henne i helgen. jag var på kurs i katrineholm under helgen. trevligt men mer ork o energi skulle jag  velat haft uten problem. Så  det är lite så där här hemma. R håller med på o känner sig inte riktigt okej. så vi får väl se. jag känner mig bra än så länge så  jag hoppa att jag klarar mig.
ne nu tänkte jag att vi skulle gå en sväng i det fina  höst vädret. För i dag lyser ju solen över oss o det ser väldigt fint ut.  så lite snor stoppar oss inte för o gå ut. :)


bak o mat

Publicerat: 2010-09-14 | 16:04:40 i Allmänt

 i går   när vi kom hem jag o oliva så slänghde i i hopp en rulltårta för att Robans morfar och hans tjej kom förbi och skuell firar robban i efterskot trevligt var det o robban vart glad över presenterna så  det vart bra. men det var lite läskigt för det var första gången jag gav mig på rulltårta själv. annars så ha rjag bara hjälpt min farmor att gör det men nu  så gjorde jag en själv  toppen bra vart den. och nu i dag så   gör jag o oliva hamburgebröd för vi sak göra egna amburgare i dag  hade jag tänkt mig o då så  var det bara hamburgebröd som saknades o varför inte pasa på att testa på att gör det själv med tänkte  jag  så nu  väntar vi på att den sak jäsa klart för första gången.  så hoppas på att det kommer  gå bra i alla fall. Har en kännsla att dte kommer bli mycket bak nu när det är  höst ute o det rengnar o är ruskigt. alla som känner mig vet att jag älskar att stå i köket o baka och laga mat.  Men baka är  det roligaste att gör  saker till jul o påsk o allt   är så kul . jag är helt enkelt bak tokig. funderade på i flal jag skuell start en gust mak o mat lagnings blogg. men vet itne i fall  jag kommer hinan med den men  får så i alla fall ni som följer mig nu o läser vad tycker ni???

 tänkte att jag slänger ut reseptet på rulltårtan o hambyrgebröden sedan. när jag är klara med dom o vi har ätit för ni så är det dags att dra sig till bakbordet o spisen . :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!