Första dagen på Gunngan

Publicerat: 2011-10-31 | 21:22:02 i Olivia

I dag så åt vi frukost tillsamans hemma och pratade om att i dag var det dags att gå över till stora avdelningen som hon varit med veten om ett tag nu.
Vi gick hem i fårn och gick försat in på gammla avdelningen där vi sa hej då i fredags för o hämta alla Olivias extrakläder samr rengnkläder stövlar o så vidare.
Olivia var väldigt noga med att jag sak inte va här hemma vi ska till gungan och så rätt så vi gick med våra bestämde steg ditt och var förväntansfulla. Väl inne på förskolan så mötes vi upp av Olivias inskolnings föröken och 3 barn i blandade åldrar. dom hälsade på Olivia och hon vart mycket blygg och fick sin plats/ hylla där hon ska hänga av sig och ha skor och extrakläder. där efter gick vi in till Tvätrumet/ toa rumen där hon hade enu en plats med sitt namn. hon letade upp sitt namn och fick välja färg på en mugg och en handuck som skulle hänga hå hennes plats. och Så förklarade dom andra barnen att  när vi kommer in så går vi hitt in o tvätar händerna direkt efter vi tagigt av oss kläderna och satt på oss inneskorna. Muggen har vi om vi blir törstiga så vi kan gå och ta vatten.
Sedan gick vi vidare  och titade runt i alla rumen som fans och vad man kunde göra. Olivia fixk äcen välja en docka som dom anväder på en tavla som hänger i samlingsrumet. alla barn och personal har en docka som reprecenterar var o en. Dom hänger upp varje daocka på sin plats som hon med fick välja sjävl. om dom är där den dagen annars så får dom ligga o villa i en korg tills man kommer nästa gång. på det sätt när dom går igenom namn för namn och sätter ditt eller tar bort en docka får dom reda på vart deras kompisar är och alla barn som är där o med på samlingan blir seda.  OLivias lek började i ett av dom mindre lekrumen där det fans ett kök barnvagnar kassaparater och en garderob med en massa kläder ssom man kunde klä utt sig till olika saker.
Hon var väldigt noga att ha koll på mig och det var hon o jag som skulle leka . vart eftar som så tita hon vad dom andra barnene gjorde. Sedan bar det i väg till samlinsrumet där det lektes med bilar, bondgård, tågbana, dockskåp samt barbidockor.  Många nya leksaker att leka med.  dagen gick fort för bi och vi var med på samlingen som dom hade inna maten efter dom vart ute på gården.  Där dom gick igenom alla dockoran sjöng namnsång, andra sånger mm. Och fick reda på vad det var för mat.  Det är alltid ett barn som hjälper en va personanen att duka till alla och gå till köket o hämta mat.  Ja det var väl så våra första inskolningsdag såg ut i dag. Olivia kom igång mot slutet och lekte apa  så får se hur hon startar upp i morogn. 

Dag två i morogn och Olivia ligger i sängen sen ett bra tag tillbaka och sovar vilket mamam med ska ta o gör nu för hon är rätt sliten.  I morogn väntar en dag på förskolan mellan 9-12

bakom Olivia så ser ni tavlan som dom har alla dockoran på.


Olivias första dag på Stora sidan

Publicerat: 2011-10-31 | 08:35:15 i Olivia

I dag så ska Våran Prinsessan skolas in på stora avdelningen, vilket jag tor hon ser fram i mot för hon har pratat om det väldigt mcyket. MEn hon har även kommit på att hennes vänner hon har på Nallen kommer vara kvar där och och vill ju leka med dom med. Lite svårt det där. hoppas det kommer gå bra i dag.
Vi har inskolöning hella vecka för henne på avdelningen Gungan i dag är det första dagen och vi ska befinna oss där kl 10- 12. Skriver nog ett inlägg senare i kväll om hur dagen har gåt.

NU sak jag ta o göra  mig klar och olivia för o snart börjar röra oss ner mot förskolan


vi har en katt här hemma.

Publicerat: 2011-10-29 | 11:33:08 i Olivia

våran sötnos.
 


Halloween i dag och vissa kanske sak fira!

Publicerat: 2011-10-29 | 10:32:36 i Vardagen



Satt och tänkte i går och tor jag aldrig har varit bjuden eller gått på något Hallowen fest. kanske någon gång under skol åldern men inte sen man började gymnasiet i alla fall.

Är det bara jag som inte vart med om deta? hummm kännermig lite utanför, men jag kanske har gjort andra saker i stället som vart mycket roligare det vet man ju inte.

Det är finnt väder ute i dag. Önsakde bara att jag sovit mycket bättre i natt och och våran töss inte ville gå upp kl 6 i morse man så är dom i bland. VEt inte vad vi ska hitta på i dag eller i kväll.. blir väl spökmys med olivia. Hon har inte velat äta sin frukost så lördags godis står långt ner på slistan just nu.  Man måste ju i alla fall göra sig klar o ge sig ut i det finna vädret för det ser ju helt underbart ut. och man vet ju inte om det kommer fler sådan dagar.

ha en bra dag och kväll vad ni än hittar på denna spökligadag.


Då var dagen kommen

Publicerat: 2011-10-28 | 06:47:26 i Vardagen

Ja nu är dagen här för mitt sista prov o jag känner mig helt tom i huvudet har sovit dåligt i natt, så känner mig inte dirket utvilad. Men nu kör vi i alla fall. 

Olivia har även sin sitta dag i dag på sin nuvarande avdelning så i går fick hon handla lite frukt som hon sak ha med isg som sin avslutning i dag och på måndag börjar hon på stora avdelningen. hoppas på att inskolningsvecka kommer gå lika bra där som den gjorde för 1,5 år sedan när hon vart in skolad på andra avdelningen.

ne nu ska jag se till så jag och Olivia blir klöara för dagen jag sak få i mig frukosten och sedan är det bara att kläpå oss och ge oss i väg.


Torsdagmorogn/ dagen inna stora provet.

Publicerat: 2011-10-27 | 07:56:10 i Vardagen

Ja då ha rman vaknat upp Olivia är på väg mot dagis o nu är jag själv hemma. skulle kunna tänk amig att sova men vet att jag inte kan för jag måste ta tiden till att plugga till provet i morogn. Det sista provet för denna terminen är det och självklart det största med. Och inte nog med det så har vi inte haft så lång tid på oss att plugga in dom häller. Satt hela kvällen i går från att olivia gick o la sig fram till 22.30 sedan gav jag upp. Nu blir det att få i sig frukosten läsa igenom några gånger till sortera utt dom som jag kan och fortsäta lässa dom som jag inte kan så bra eller inte alls. 16 olicka sjukdomar/ sjukdomstillstånd är ärtt mycket när man ska kunna symtom, bahandling, omvårdnad, prognos och vad det är för någon sjukdom samt vad som kan var orsaken till den.  Men samtidigt har jag ju valt inriktning själv. hade väl önskat att dom kunde spridit ut det bättre på hela terminen i stället för allt denna vecka. 

Nästan alla i klassen känner att vi går in i väggen var och varanan bröt i hopp i går efter vi haft provet i hemsjukvården. Andra sägar det var det inte bara för att det var så få veckor kvar så skulle jag hoppa av och så vidare så jag vet att jag inte är ensam över att känna så här. 

Hoppas i alla fall att mer en vad jag tror o känner sitter där inne i hjärnan på mig för jag hinner inte så in allt i dag. känns som jag kommer och brista totalt denna gång. Men sådant som återstår.  


Gravidvecka 33+1

Publicerat: 2011-10-25 | 10:57:14 i Graviditet


(bilden tagen fårn libero)

Jag:
En ny vekca inebär even en ny graviditetsvecka för min del. nu är jag i vecka 33 och inte så många veckor kvar. det närmar sig med stora steg.

I dag är det även MVC som står på mitt schema och så är det gravidvattengympan i dag pass nr 2 för min del.
Känns könt att komma ditt i dag får väga sig få sina hur mycket magen har växt samt att höra H*N hjärtljud är ju helt underbart.  sak ditt vi 14 tiden och vattengympan börjar 15. så  blir inget hem i mellan utan jag håller mig kvar där.

Olivia storasyster:
Förbereder vi mer och mer här hemma vi läser bocken som vi fick låna av en och den är mcyket intresant vart kommer bebisen i fårn. Den läser vi inte varje dag men då och då när hon själv vill. Annars så pratar vi om att den kommer komma snart och att det både kan bli en tjej ellee kille som kommer ut till oss. Hon klapar  och känner på magen ofta och tycker det är kul när den sparkar så hon känner i bladn trycker hon till på foten och så får hon svar vilket är roligt. Vi pratar även om att H*N kommer att sova inne hon mamma o pappa fast i en egen säng och att den kommer att suga på mammas bröst för att få i sig matt och så vidare.

Barnet i magen:
Växer snabbt och är nu ca 45 cm lång och väger 2200gram.
hos vissa ligger barnet fixerat vid denna vecka man hos visa inte. Och maggen kan även ha börjat skunka ner lite gran.  Om H*N nu skulel få för sig att komma ut så skulle den kunna klara det men skuell behöva lite hjälp med andningen i ett par veckor samt extra värme och hjälp att få i sig tillräkligt med näring somH*N skulle behöva.

H*N  där innte i maggen är rätt så villd va sig och är mcyket aktiv men inte hella tiden utan har ju sina perioder om man säger så.  Ett riktigt bussfrö brukar vi säga och olivia skratar o håller med.  H*N är väldigt efterlängtat nu här hemma man får  gärna vara kvar ett tag till i maggen och komma ut när den ska eller känner isg redo för o klara av livet utanför mammas mage.


(bilden tagen fårn googel.)


DÅ var den nya veckan igång

Publicerat: 2011-10-24 | 19:56:19 i Vardagen

Då var vi i gång som sakt var. Och det är med blandade kännslor. det är sista vecka i skolan vilket känns tråkigt men samtidigt skönt. NU är det så mycket med så kan tänka mig att det bara blir små korta inlägg här.

kändes helt onödigt för min dle att gåt ill ksolan i dag då dom hade praktiksnak med klassen och det tog mer en en lektion som hhon hade sakt så jag satt där och bara kännde att jag kunnde vart hemma o pliggat till proven. Gick ditt i dag för vi skulle ha injektionsteknink men det fick vi dom sisat 10 min. Vilket jag tycker var helt onödigt att göra detta moment på. Men behöver ju tid på sig.

Annars så var vi tvungna att införskafa en ny jacka till Olivia då den hon ha rnu är liten och hon inte kan  få plats med någon varmare tröja under. Så jag gick in på lindex o fan en fin . jaka till henne kändes så där då jag åker till Ullared snart med. Men nöden har ingen lag vill ju inte att hon sak bli jsuk hon vart mcyket nöjd över jackan i alla fall och ska ha den i morogn .

här är den finan jackan i alla fall.  bilr licka fin som en polkagris. Våran prinsessa. NE nu sak jag åter gå till pluggandet. och sedan blir det sängen kl 9 för jag mår inget vidare i dag. Och vill inte vara hemma fårn skolan då jag klarat mig att inte ha någon frånvaro alls denna tremin. då vill man ju hålla det resterande med. 


Och så var det söndag

Publicerat: 2011-10-23 | 20:41:30 i Vardagen

Ja då var helgen gånen förbi oss och en ny vecka har vi framför oss. Det är min sista vecka o skolan sedan komme rjag bara gå hemma och vänta på att våran bebis ska anlända och så har Vi inskolning på stora avdelningen för oliva nästa vecak med. Så det är en del i alla fall. Hoppas tiden ändå kommer gå fort när man går hemma så man inte känner att jag kommer klätra på vägarna.

Helgen har beståt av mycket plugg för min del då jag har två stora prov framför mig denna vecka första är på onsdag och sista provet skrivs på fredagen. Hoppas jag får in lite i huvdet i alla fall. Jag har nu under dom här dagarna pluggat in 6 sjukdommar som jag känner att jag kan sakpligt och så 3 till i dag. Som känns så där. Då jag känne rmig väldigt tröt o matt på pluggandet. Men det måste göras bara att GE allt nu sista veckan sedan har man tid för o villa upp sig.

Sedan har vi även befunit oss på busfabriken en sväng i går Lördag så att vårat Busfrö fick leka av sig lite coh pappa med så klart mamma orkade ju inte riktigt med tempot o komm inte in över allt. Eller ju det gjorde man nog men man orkar inte böja sig dubelvikt. Sedan var vi även o helsade på Robbans föräldrar i dag där Olovia fick följa med Farfar och Farbror fredrik på äventyr. Vilket varmcyket upp skatat lek på tomten vart det med. och sedan lite söndags mys hemma i soffan. och det fick avsluta våran helg.

Kunde inte bara plugga för jag får så dåligt samvete när jag inte tar mig tid till att gör något roligt med Olivia samtidigt så behöver man lite av brott i läsandet med.

Litte bilder som  får sammanfata vår helg.
 

 
Olivia sprang o satte på sig en blöja på huvdet o lekte tarzan här hemma i dag. Så söt så.


Vart dne del gjort i går.

Publicerat: 2011-10-22 | 10:36:50 i Vardagen

Ja det vart en hel del gjort i går så det är ju bara att starta upp där man slutade i går. I går pluggad ejag på allt i hemsjukvårds provet och så pluggade jag in 2 olicka sjukdomar så hoppas dom sitter. Så i dag blir att att + på 3 till sjukdomar och sedan så blir det hemsjukvårdsprovet med.  Hoppas att man plaserar allt bra i sin olicka fack i hjärnan så allt finns där sedan när man behöver det.  SÅ får vi se om det blir lite bakning i dag med olivia när man känner att man behöver lite uppheål i läsandet.

bilden är tagen fårn googel


jag vet vad jag gör

Publicerat: 2011-10-21 | 18:33:12 i Vardagen

Helt klart är att jag vat vad jag gör den mesta delen av tiden på denna helg. o det är att plugga till dom 2 sista proven vi har.  och dom har vi i hemsjukvård och sjukvård. I dag fick vi veta provresultatet på föra provet i Sjukvård o jag fick MVG helt otroligt, känner mig dö stålt o överlycklig vill jag med ge. Men där i mot så fick man mer pres  på sig nu  till nästa prov för då vill man ju uppnå det då med.  Men tänkte att jag skulle  lada i mig lite glass och coca cola så jag får lite socker i mig. så jag känne rmig pigg för lite pliggande nu på kvällen innan sängen seadn Blir det tidig morogn med pliugg då med.


TröTTTTT Zzzzzzz Zzzzz

Publicerat: 2011-10-20 | 18:55:44 i Vardagen

Natten som var vart det bara ca 2,5 timmes sömn alltås inte mcyket. och Så ha rman vart i ksolan på föreläsnining krin komunikatinon och bemötande sammt varit i väg i hjälpt bestemor med den sak. så jag är Sömn gångare nu kan jag medela er. Så nu  när olivia liggar i sängen  så ska jag med kryppa ner kanske sak låtta Olivia få beda ner mamma i dag .


Redovisnings dag

Publicerat: 2011-10-19 | 17:37:35 i Vardagen

I dag var det dags att redovisa grupparbetet nr 2 som vi hade i socialpsykiatrin där vi hade kvinnohuset. inte nog med att man redan kännde sig berörd efter själva besöket  och man  var löite arg o samanbiten över hur vissa saker kunde ske o var på vissa sätt så intyräffade det oförväntade. Under våran redovisning som vi har så uppmärksamar jag en tjej i klassen hur hon börjar fladra med blicken och känner sig lite otryg. MEn tänker inte mer på det. vi fortsätter. efter ett tag så  vill hon tilllägga o säga en sak allt är tyst o blickaran förs mott henne.
Hon sägar några ord och brytter sedan i hopp. Det vissar sig att denna tjej i våran klass har nyligen sutit i dena situation. Vilket man ändå vet kan draba vem som  så varför inte någon i våran klass men det var inget som vi var förberdea på. Det slutade med att hon gick utt o vi tittade på varandra tog djupa andetag o fortsate för läraren gjorde teckan på det. efter en stund kommer  hon in o fortsättar vara med under våran redovisning.
Väldigt starkt gjort av henne tycker vi. och vi alla i våran grupp satt med klumpen i halsen och tårar i ögonkanelerna.  Tänk vilka livsöden vissa av oss har. Jag har mitt min sambo har sitt o så får  våra barn sinna. Men man hoppas ju att ingen sak bli utsat för något sådant så att man måste fly hemifårn för att man blir misshandlad.  Så jag känne rmig lite ner o off nu. så det blir att äta mat och sedan lässa lite till proven vi har o se på tv.


Gravid Vattengympa

Publicerat: 2011-10-18 | 18:21:26 i Graviditet


Då¨har jag vart på mitt första pass och jag kände så där till att gå i dag vet inte varför man kan bero på vädret.
Tog mig ditt o det kändes rätt bra. Jag är den yngsta som var där i dag resterande var över 30+ så jag kände mig lite utanför eller hur man ska beskriva det.  Kändes bra i vattnet och man blir ju så lätt. kände inte av foglostningen förutom när vi gjorde en övning. Men annars så kändes hela passet bra. Vi gick igenom om andning som är bra att tänka på när man är i första skedet av förlostningen. och det är nog helt okej har ju inte gått på någon sådan kurser när jag var gravid med Olivia eller under nu så det är säkert bra att gå igonom det med. sedan var det avslapning i vattnet.

som jag känner så ska jag gå nu alla gånger som jag kan inna den kommer för det var skönt. Något jag kan rekomendera för att hålla igång aom gravid med. För jag slutade ju träna fårn det att jag började må så dåligt och när jag fick veta att jag hade foglostning.
Kan ju säga att man känner sig som en stor Elefant när man kliver upp ur basängen.

 


Gravidvecka 32+0

Publicerat: 2011-10-17 | 09:46:09 i Graviditet

Då var det en ny veckan med nya tag inte bara måndag utan även en ny Gravidvecka.

Barnet i magen:

H*N är mellan 40-44 cm lång och väger omkring 1700- 2000 gram.
H*N kan sparka till rätt hårt och har man otur så kan den råka sparka på urinblåsan så att man kan råka kissa på sig. Hjärnan fortsätter att  växa och utvecklas man vet även att H*N har aktiviteter med hjärnan både i vaket tillstånd o när den sover. 
Den kan ha lagt sig till rätta alltså fixeratsig med huvudet neråt och ofte på förstföderskor, och för oss andra som föder om så brukar det ske vid Vecka 37. men den kan va fixerad redan nu. 
H*N är väldigt aktiv och jag tycker mig kunna känna redan lite syskonkärlek mellan mina barn.

Olivia stirastyster:
Pratar mycket om nu att snart så fyller jag år och efter det blir jag stora syster och att tommten ska komma efter att bebisen ha rkommit. Fårgar man henne nu vad det blir så är det fortfarande en tjej men hon tänker efter lite och hon vet att det kan bli både och.  och tycker om att klapa på maggen o känna när den sparkar. hon brukar pussa på bebisen med.  är hon ledsen o vill ha tröst så kommer hon o krypper upp hos mig och då händer det rätt ofta att H*N där inne i maggen visar att den med är med och ger i fårn sig lita sparkar o rörelser. sysnkonkärlek. 

Jag:
Växer o står i. mår väl som man ska när man är gravid o har allt som jag har. 
försöker att njuta av dom stunderna man får till att bara vara gravid. och jag börjar känna mig rätt stor o klumpig nu. Det är inte alltid man tänker att jga kommer nog inte för bi här utan jag kör på. 
I morogn så är det dags för vattengympa vilket jag hoppas jag kommer i väg på och att jag hittar ditt. Ser fram i mott det med o hoppas på att träffa flera i min situation.  


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!