Första dagen på Gunngan

I dag så åt vi frukost tillsamans hemma och pratade om att i dag var det dags att gå över till stora avdelningen som hon varit med veten om ett tag nu.
Vi gick hem i fårn och gick försat in på gammla avdelningen där vi sa hej då i fredags för o hämta alla Olivias extrakläder samr rengnkläder stövlar o så vidare.
Olivia var väldigt noga med att jag sak inte va här hemma vi ska till gungan och så rätt så vi gick med våra bestämde steg ditt och var förväntansfulla. Väl inne på förskolan så mötes vi upp av Olivias inskolnings föröken och 3 barn i blandade åldrar. dom hälsade på Olivia och hon vart mycket blygg och fick sin plats/ hylla där hon ska hänga av sig och ha skor och extrakläder. där efter gick vi in till Tvätrumet/ toa rumen där hon hade enu en plats med sitt namn. hon letade upp sitt namn och fick välja färg på en mugg och en handuck som skulle hänga hå hennes plats. och Så förklarade dom andra barnen att  när vi kommer in så går vi hitt in o tvätar händerna direkt efter vi tagigt av oss kläderna och satt på oss inneskorna. Muggen har vi om vi blir törstiga så vi kan gå och ta vatten.
Sedan gick vi vidare  och titade runt i alla rumen som fans och vad man kunde göra. Olivia fixk äcen välja en docka som dom anväder på en tavla som hänger i samlingsrumet. alla barn och personal har en docka som reprecenterar var o en. Dom hänger upp varje daocka på sin plats som hon med fick välja sjävl. om dom är där den dagen annars så får dom ligga o villa i en korg tills man kommer nästa gång. på det sätt när dom går igenom namn för namn och sätter ditt eller tar bort en docka får dom reda på vart deras kompisar är och alla barn som är där o med på samlingan blir seda.  OLivias lek började i ett av dom mindre lekrumen där det fans ett kök barnvagnar kassaparater och en garderob med en massa kläder ssom man kunde klä utt sig till olika saker.
Hon var väldigt noga att ha koll på mig och det var hon o jag som skulle leka . vart eftar som så tita hon vad dom andra barnene gjorde. Sedan bar det i väg till samlinsrumet där det lektes med bilar, bondgård, tågbana, dockskåp samt barbidockor.  Många nya leksaker att leka med.  dagen gick fort för bi och vi var med på samlingen som dom hade inna maten efter dom vart ute på gården.  Där dom gick igenom alla dockoran sjöng namnsång, andra sånger mm. Och fick reda på vad det var för mat.  Det är alltid ett barn som hjälper en va personanen att duka till alla och gå till köket o hämta mat.  Ja det var väl så våra första inskolningsdag såg ut i dag. Olivia kom igång mot slutet och lekte apa  så får se hur hon startar upp i morogn. 

Dag två i morogn och Olivia ligger i sängen sen ett bra tag tillbaka och sovar vilket mamam med ska ta o gör nu för hon är rätt sliten.  I morogn väntar en dag på förskolan mellan 9-12

bakom Olivia så ser ni tavlan som dom har alla dockoran på.


Kommentarer
Postat av: Stolt mamma till två

Kul att det gick bra. Är du nöjd med bemötandet på nya avdelningen då? Har ni 1 eller 2 veckors inskolning nu? Hoppas det går bra idag med!

2011-11-01 @ 09:08:33
URL: http://sarahan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!