Vill bara Tacka Dig

Publicerat: 2011-08-31 | 19:26:07 i Vardagen

ÄR så glad jag att känner Madde som är en sådan toppen tjej som är en solstråle. I går så hade jag bokat tid hos henne för massage och det var underbart skönt men lite plågsamt med. Men sådant man får ta när man är spänd och har ont. Men jag har sovit som en ängel i natt och så har min huvudvärksläpt detta kan bara va för ditt goda arbte du gjort med mig i går Madde ett stort tack till Dig. Och jag rekomenderar att gå till henne med vet att jag inte  är ensammen bland minna vänner att besöka henne och det var inte första o sista beslket för min del häller.
Hon inspererar även kring hälsa och kost du hittar hennes blogg här
MADDE


En bra dag.

Publicerat: 2011-08-30 | 17:59:15 i Vardagen
Har vartit en bra dag. Men den var segstartad i morse. ville bara dra täcket över hvudet när man såg ut hur det såg ut.  Men upp kom jag och i väg till skolan och tössen till dagis.  timmaran gick fort i skolan man jag har lite att läsa igenom i dag.  så det känns att man kommit i gång igen bara o vänta det lär nog komme en massa att göra denna vecka alla sitter helspända i skolan och bara väntar.  Olivias dag på dagis hade vart bra man hon hade varit tröt när hon skulle gå upp efter midagsvillan.  Nu ahr vi ätit och även hunit med att mysa.
Nu är det bad som gäller för hela slanten sedan sängen så man kan få plugga i lungn o ro.

Gravidvecka 25!

Publicerat: 2011-08-29 | 12:23:19 i Graviditet

Ja tänk vad veckoran går fort fram, kan inte riktgit förstå hur fort det går. Det är inte länge sen jag tyckte att vi fick reda på att jag var Gravid och att vi skulle bli 2 barnsföräldrar. Nu vet dom flesta om att jag är gravid och att vi sak bli föräldrar är väl någon som man kanske inte sakt det till men det syns nu så man kan inte missa det i alla fall. Jag trivs med min mage och vetsakpen om att blir mamma igen till en ny individ o få vara med och se och vara delaktig i att forma den. Jag ligger mcyket och fundera på vad som sker där inne och vad H*N tänker på när den sparkar, snurar runt och styr, och  vad den har för förväntningar på oss och vem dena person är. Jag trivs med att känna H*N rörelser och tar det som ett gott tecken på välmående.  och det är svårt att tänka sig att det bara är ca 16 veckor kvar tills vi för möta H*N för första gången.
Jag mår bra men jag har kräkts några få antal gånger under dom 2 sensaste veckorna. Foglostningen sitter kvar än och kommer att sitta i tills den är ute. Jag har get upp tanke på att den kommer försvina. Men jag är mer medvetan om vad jag kan och inte borde göra för att slippa undan smärta. Det man märkar av nu mer o mer är att man kissar mcyket oftare en tidigare. Något jag tänker mcyket på nu när man sitter i skolbänken.


Barnet i magen:

H*N väger ca 800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt.

H*N har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. H*N kan knyta sinna händer och även få tag på sinna fötter. Dygnsrytmen är mer tydlig,  Barnet har perioder då H*N är vaket och H*N sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.


Shoppign och Bio!

Publicerat: 2011-08-29 | 11:57:45 i Tips
I går så passade jag på att dra en sväng på stan innan jag skulle möta upp sandra för att vi skulle gå på bio och se Bridesmade den är helt klart se värd och gud vad  vi skratade i går. Kasn ju tillläga att det inte bara  var jag o sandra utan alla som var där. är mer en tjejfilm man det fans en o anna kille inne på bio salongen med. 
Nere på stan så var jag ute efter lite nya finna hörtkläder till Olivia då, Hon har växt lite under sommaren och kommer inte i alla hennes kläder. Rensar ut efter hand har jag gjort nu men tänkte att jag skulle ta en titt och rensa hela hennes garderob. Så hon fick sig lite granna saker i alla fall.. och till mig vart det 3 par nya trosor fårn lindex dom här som det är  ta 3 betala för 2.  

på H&M hittade jag två par Leggings

Dom vinröda sak likna ridbyxor.  och är lite tjockaretyg.

På lindex så hittade jag två tröjor/ blusar




Och så hittade jag ett par byxor på cubus.

vad man kunde se u går när Olivia fick se kläderna så vart hon glad, så jag hoppas att hon blir det och att dom kommer att sitta pra på henne.

Tänkte besvara lite frågor som jag har mött.

Publicerat: 2011-08-28 | 22:03:00 i Graviditet

Tänker vi flytta nu när familjen blir störe?

Som det ser ut och vi tänker just nu så kommer vi bo kvar våran lägenhet liggar på 94 kvm så det finns nog plats för en liten till. Det som är bekymret är mer förvaringsmöjligheter med tabke på käder och sådan man det är något vi lösser med tidens gång. det första halvåret så lär den lille sova i vårat rum o säkert fram till 1 år ca det gjorde i alla fall Olivia sedn så får dom små dela rum hade vi tänkt om. Det inte har blivit flytt innan dess men det tror vi inte då vi trivs bra i lägenheten och i området.

Vad tror vi att det är?

Det är en bra fråga. Olivia som sakt tror att det är en tjej eller hon vill det. Medans Robban tror det är en kille. Och jag ja vad tror jag humm. vet inte till vissa säger jag tjej och till vissa kille beror lite på vad dom tror att det är. Så till Robban sägar jag att det är en Tjej bara för o retas med honom. Men annars har jag ingen anning. Inte än i alla fall-

Vilka Namn har vi?

Det är också en bra fråga  både jag och robban har våran namn vi tycker om. men vi får se vad det blir o vi är tysta om namnen i alla fall jag. Det får komma sedan när den kommit till oss. Men namnförslag slår aldrig fel att få så har ni några skriv gärna dom.

Hur ser jag på amning?

Jag tycker det är bra och det besta man kan ge till sitt barn om det funkar. Med Olivia så amade jag henne helt i 6 månader och sedan så trappades det när men hon amade fram till 8-9 ¨månader och skuell hon få som hon ville så skuell hon nog d¨å velat fortsäta. Vi fcik henne inte att ta flaska med väling o grött funkade inte häller så vi hade mycket problem därför höll jag på så länge men då var det bara på kvällen.

Nu hade jag tänkt mig lika dant jag hoppas på att det kommer fungera lika bra denna gång o att jag i alla fall tänkt mig ama till 5-6 månader men att smakisar kommer in där vi 4 månader ca.  och så hoppas jag på. Att det kommer gå lättare att introdisera väling eller grött.

När tror vi att H*N vill komma ut till oss?

Det är en bra fråga. Jag tror jag pratar för både mig och Robban när jag sägar att vi hoppas den kommer på utsata datummet eller innan för vi båda är väldigt rädda för att det ska inträffa på julafton annars. Men det är ju inget man kan styra över. hälst så ksulle nog jag hoppas på att den kom på det datumet som jag fick fram när jag räknade och inte det som  vi fick på ultraljudet. 

Hur många år i mellan barnen blir det?

Det kommer bli 3 år och en månad ca mellan våra barn en bra ålder i mellen tycker jag i alla fall. Och hoppas på att dom kommer få god nyta av varandra. 

Hur tror du Olivia kommer o ta det?

Jag hoppas att hon kommer ta det bra och vi pratar ju om det ofta och hon har fott kännt på magen o så vidare. Men det är något man  får ta så småning om tror jag. svårt att säga nu! man vi hoppas på att det kommer gå bra o vi låtter henne vara delaktig i det hela. 

Är jag nervös över förlostninge?

Hummm... Vad ska man säga. Både jag o nej.  man har vart med om det förut  så nu vet man mer hur det går till och jag vet att min kropp klarar av att föda ett barn. men samtidigt är jag nervös över att något kan hända och att det inte kommer  gå så som man vill. Och man vet ju att ingen förlostning är den andra lik så jag tar det som det kommer. En tryg hand är att veta att Robban klarar av förlostningen och att veta att han finns där sist vet jag att jag var orolig över  om han skulle klara av det hela.  

Hur ska ni göra med vagn?

Det vi kommit fram till är att vi inte ska skafa oss en syskonvagn då olivia inte använder vagnen så mycket nu utan vill mer gå. Så vi kommer nog köra på den vi har nu men att köppa någon liggdel av något slag antingen mjuklift eller ligdel beror lite på.  vad vi väljer att ha till Olivia. Vi står mellan en stå bräda eller en sits som man sätter på vagnen. Så det är en nöt vi håller på o knäka.

Det är nog dom frågorna jag kommer på just nu att ni har ställt.  Någon jag missat så får ni säga till..
Går tuvär inte att slänga in några roliga bilder  till inlägget  då det inte vill funka.

Sedan i torsdags!

Publicerat: 2011-08-28 | 10:33:26 i Allmänt

I tisdags så kom våran del som vi väntat på till våran soffa som vi köpte för ett halvår sedan.  hade en sprika i trät så vi har väntat på en ny del vilket inte skuell ta sådan tid men gjorde det ändå. Så vi är mcyket besvikna på dom och deras kundmotagning och kontakt med kunden. Men nu har vi del och vi behöver inte köpa någon ny soffa på ett bra tag hoppas vi i alla fall.  Men i tisdags så var vi tvungna o flytta på möbler så vi kunde få in soffan vilket betyder att allt var ett kaos här hemm efter det.  Så i torsdags så började jag flytta tillbaka och flytta runt på möbler så nu ser det lite anorlunda ut här hemma.  men i går vart  jag klar med allt i alla fall så i dag är jag tröt o slut i kroppen. Så i dag ska jag bara göra roliga saker har jag planerat man vad vet jag inte ännu.

I olivias rum har vi med gjort om lite gran och främs rensat ut på leksaker och tagit ut alla hennes böker till vardagsrumet så nu har hon mer låder till leksaker. Men det tar ju ett tag att fixa i hennes rum o över allt i lägenheten för samtidigt som man plokar tillbka o rensar så ska hon leka o stura och springer om kring med allt överalt. Så man måste ha tid när man styr här hemma när prinsessan våran är här hemma. Men efter lit tjat ocgh förklaring så hjälpte hon faktist till med att fixa i ordning i hennes rum med så nu ser det bra ut med. Men alla föräldrar vet ju att det *Bara är så för ett tag. sedan ser det löika dant ut nästan. Men denna g¨ågn var det katastråf för hon hade vält ur allt i sinna låder på golvet. Och när man fårgade henne varför Så fick man till svar. Mamma det sak va så för annars så kan jag inte leka med dom.  Och så försökte men förklar att det går en då. Men då fick man till svar att då ser jag ju inte dom. Men det vart finnt till slut. vilket är skönt. Och jag vill att hon ska vara med för o lära sig att man måste hjälpa till att ploka undan efter sig.







Tänk att det alltid blir så!

Publicerat: 2011-08-28 | 10:08:31 i Vardagen

Ja då har man varit vaken ett bra tag. blirr så sur på mig själv.  Är själv här hemma nu och var det i natt med.  Då tänkte jag vad skönt akn man ta sig sovmorogn och bara vara. Men så blev det inte Kl 8 vaknade jag och sedan dess har jag vart vacken man låg i sängen till 9. Tänka sig att det alltid ska vara så svårt att ta sovmorogn när man väl kan och är till låtten till det. Hade det vart att Olivia vaknat kl 8.00 så hade man tänkt men snälla gumman komm o lägg dig o somna om till 9 i alla fall det är helg. För då är man tröt man inte i dag underligt detta.

Men det vart en god frukost och mys med mig själv i lung o ro där man kunde tänka på vad som skät under veckan och man kunde även läsa tidningen. 
 Dett vart nästan som en lyxig hotelfrukost till mig själv i dag. som bestod av proviva hallon granatäple, fil med musli, en macka med mjukost och gruka, melnon och en stor koppkaffe. Och så tidningen då som fick va hänt extra.


Nu så.

Publicerat: 2011-08-27 | 15:46:09 i Vardagen

Ni som är inne här mcyket kommer att lägga märke till att det har hänt något nytt i min blogg. har sakt länge att jag var tröt på hur min blogg ser ut och med tanke på att jag själv inte har tiden till att sitta o göra en helt egen design så har jag funnit denna.  sökte mig runt på googel om Gratisblogg designs och hittade denna här som kändes som det var jag på något sätt. Men hon som har gjort denna finna design hittar du här!

Så vad tycker ni är det jag det här?


Ett till babypacket

Publicerat: 2011-08-27 | 09:31:03 i Graviditet

När jag var inne på Facebook så hittade jag en länk för oss bliviande mammor där man fick lite bra o ha saker och en tidning detta gick ju inte o missa. Så jag klikade in mig där och registrerade mig så att jag får lite mer bra o ha saker tycker det är roligt med dom här paketen för man har ju lite nyta i det i alla fall..  Hoppas det är bra saker nu. Känns som ett det är jul när dom kommer och man öppnar upp dom.  Så nu har jag fott 3 styckern paket men det är bara ett som jag har hämtat o har här hemma. Och det var den som Sandra fick mig att beställa när vi gick förbi en reklamskylt på stan.  Men den vart jag bara besviken på faktist.  inget att ha i den.
SalusAnsvar - Gravid & Barnförsäkringar


Toppen sätt att släppa allt i huvudet.

Publicerat: 2011-08-27 | 09:09:24 i Scrapbooking

I går fick jag ett ryck här hemma så jag flyttade runt på lite saker och tog bort en del saker och skapade nya saker. Så  jag fick mycket gjort i går fast jag kännde mig sådär.  Men då hade jag tankarna på annat och då flöt dagen på.  För några år sedan så gjorde jag en tavla med Olivias ultraljudsbild på och nu väntar vi ju nästa så då måste ju den med få sig en tavla. Den var gjord i går och jag vart nöjd. Nu ser man den lile varje dag och den får en att le precis som våran prinsessa här hemma så kommer på sådan tokiga saker och som är så omtänksam. 

 Så här vart tavlan i går i alla fall.

 Det är tavlan på den som växer i magen.

Deta är Olivias tavla.


sedan är det dom två i hopp på vägen över soffan.


Känner mig sådär!

Publicerat: 2011-08-26 | 12:49:48 i Vardagen

Jag känner mig inte riktigt bra o det är några i klassen som har sutit o kännt sig väre en mig.. jag hoppas inte att jag åker på något nu, för  man vill ju vara frisk o kry nu när skolan har startat o så har man ju jobbet o tänka på.
Men man ju ju samtidigt itne gör anågot åt det jag hoppas att det går över så att det inte är något. Men det är ju bara tiden som kan ut vissa detta. Annars så blir det en lungn helg  framför mig. Vilket känns väldigt könt när man känner så här.  


Då var det torsdag

Publicerat: 2011-08-25 | 15:19:53 i Vardagen

Ja hela dagen så är det Torsdag i dag. har befunit mig på skolan i dag med. där vi fick träfffa våran sista lärare som var så där vill jag nog säga.  En väldigt tråkig person som satt o lästa rakt upp o ner i  fårn boken och så kommer hella hennes uppläg se ut har vi förståt o hört i fårn andra i klassen som haft henne förut. Då hade jag hällte haft en annan lärar till detta ämna annars så känns dom andra ämnena och lärarna bra och vi har fott bra uppläg på saker o ting med.Kan inte kagga över vårat schema vi har.

I dag skulle man ha jobbat för det är en av min arbetsdager under veckorna man där jag skulle va är bort resta o då vart men ledig, vilket passar bra för det finns lite o göra här hemma och andra roliga saker med. i dag är det marknad här så det böir nog att gå igenom den en runda när man inte gick så mycket när den var nere i stan se om man hittar något roligt  i alla fall..  Annars är det dags för mig att töma min kissblåsa känner jag sedan så är det dags att göra sig reda  för o hämt hem min prinsessa fårn förskolan med. 
Den andra i magen följer ju med en vart man än är och jag har märkt att H*N tycker om o jävlas lite med mig så när jag sitter i skolan oxh är koncentrerad så sätter den igång och styr som bara den vilket är härligt men jobbigt med i bland beroende på vad vi gör. Men H*N måste ju också få komma till tals.
 ne mott prinsessan min:)


Många fårgar och vill veta.

Publicerat: 2011-08-24 | 20:30:19 i Graviditet

Jag och Robban har fott många fårgor om vi har några namn och så vidare o svaret är JA på den fårgan man Vi håller inne på dom Namnen för oss själva så får ni vet vad det blir sedan när vi vet vad det har blvit ohc vad vi tycker passar till den som kommer ut till oss så småning om.


Första dagen i skolan.

Publicerat: 2011-08-22 | 20:12:54 i Vardagen

I dag så var det första dagen i ksolan för termin 3 var lite spänt och nervöst över att se vilka man fick i sin klass denna gång. men  dom jag umgicks med sist går även nu i min klass för vi valde samma inriktning.  Så i dag så visade det sig att jag inte var själv i våran grupp om att ha en magge i vädret. Utan en av tjejerna som jag gick med sist och umgiks med har också det men hon sak ha i november och jag i december men det skilde bara 2 veckor.  Annars gick dagen bra i dag och det känns bra att va i gågn igen. 

Han även med lite shopping mellan skolan och P-mötet jag skulle på så i dag ha rjag inhandlat min första gravidbyxor för denna omgån. Har bara ett par sedan olivia.  och så  fan jag mig en ny plånbok för min är så utnöt så korten trillar ut i bland något som gjort mig nervös för det är som facken där man har sitt bankkort , legg o så videre men fann mig i alla fall en ny. och jag är nöjd över den. såg även en väska som jag skulle kunna tänka mig till skolan och till fritiden sedan men jag köpte den inte utna jag tänker på det. kunde inte bästema mig över vilken färg jag ville ha den finns i brun och svart.
 kan tuvär inte vissa några bilder på det jag köpt på jag inte hittar mineskortet till kameran och  hittar inte några bilder på byxorna på nätet.


Gravidvecka 24

Publicerat: 2011-08-22 | 19:55:46 i Graviditet



Ja då var vi inne i nästa gravidvecka med start i dag. det känns helt okej förutom att denna vecka startade med ett kräkbesök på toa. Vilket jag trode va höver nu efter som det inte hänt på så länge. Hoppas på att det vara var en engångs grej. Annars så ä'r det bra. Glömde mitt foglostningsbälte i går ute hoss Robansföräldrar vilket har medfört att jag har lite ont och värk. Men hoppas det är vöer till i morogn annars mår jag bra. Just nu så går man mycket o känner på magen o njuter av att känna när det rör sig alla i familjen har även känt av H*N där inne vilket känns väldigt bra.  Tankarna snurar även kring namn och vem som håller på att formas där inne.

Olivia storasyster:
Hade i dag bäretat frö sinna kompisar att hon skulle bli storasyster, Så hon är stålt och för väntans full. Jag börjar bli lite rädd över att hon är så säker på att det är en tjej i magen om hur hon kommer och ta det i fall det kommer ut en lille bror. Så vårat prat just nu är att försöka förklara för hennen att det kan bli vad som. Sedan så är jag ute efter en bra bok som handlar om barn i magen  för barn så man kan förklara lite med bilder o text någon som vet någon bok så tar jag i mott tipset.

Barnet i magen:
H*N är väger runt  700 gr och är 24 cm lång.
Nu,är man mer än halvvägs genom graviditeten och H*N börjar allt mer likna ett nyfött barn. Allt den behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. H*N reagerar på allt fler sinnesintryck. Den känner,  upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men H*N har börjat blinka med ögonlocken. Dens hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen
av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna,
alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när H*N föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats.
H*N har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt. (vilket vi inte hoppas på i nu lägget.)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!