Nyårs midagen.

Publicerat: 2011-12-31 | 17:26:40 i Vardagen

Nu har vi på börjat våran nyårsmidag.  föräten var kräfftor och vitlöksbröd
till varmrätt blir det plankstek
och till efterrätt  så väntas det glas maränger och chockladsås.

Det finns även godis i en skål och chips o dipp.

Vårast nyår firas hemme med våran lila familj och Jocke. Tror kvällen kommer bli trevlig och vi tvivlar inte på det.  självklart kommer det msällas lite fyrverkerier. får se om vi går i väg och möter upp Ove med familj med i skarphagen eller om vi håller oss här. 
 återstår o se vi tar kvällen som den kommer..


Utslagna

Publicerat: 2011-12-30 | 20:38:18 i Vardagen

Här hemma ligger den stora prinsessan och  sover i sitt rum efter mcyket om och men  även i dag. Hon har kommit på att hon ska köra med att hon inte kan sova i sitt rum för det är läskigt vilket det inte är när hon väl kommer ner i sin säng.  Var även själv med barnen nu i kväll, vilket kändes så där då vi hade tvätsugen två vakna barn och ner till källaren och sedan fixa till kvällsmat och sedan natta. Men det gick bra

 Nu så har även lila prinsessan Amelia somnat som är hela två veckor gammal i dag tiden går undan som sakt var. Två veckor sedan man var uppe på förlostningen känns nästan som i förgår i bland och andra dagar som en evighet sedan.  Hoppas att dom båda två kommer sova nu för mamsen här är rätt tröt hon med och vill gå o sova. Men dess väre så tror folk att nyårsaftan är i dag och att kl är 00.00 för här smäls det fyrverkerier redan nu. det är nästan så man hoppar till lite då o då. Hoppas att dom slutar snart för här vill man sova. Räker med morogndagen då man ska vara uppe länge. 

Ne nu ska jag ta o gå till toa för o göra mig redo för sängen sov så gott.. sak till sänge och fortsäta vårat säng mys. *LER* tills karn i huset kommer så vi kan mysa lite gran.. 

 
en tröt mamma en sovande prinsessa samt en utslagen katt.


Jag Bara längtar.

Publicerat: 2011-12-30 | 15:35:17 i Vardagen

Här hemma springar jag för tillfälet i tvätsugan då vi hade ett stort tvätberg som väntade på oss. inget roligt att springa upp o ner i dom här traporna  och med all tväta.

Så nu längtar jag något fruktansvärt tills våran trasiga gamla tvätmaskin försviner så vi kan införsafa oss en ny. för det blir en del tvät med en liten Amelia här hemma och en Olivia med för den delen . Men med dom mindre inträffar det ju mer olyckor så man behöver bytta kläder.. kanske ett bytta per dag i alla fall..  och så händer det ju att en själv blir drabad med som man behöver byta kläder..

Men gud vad jag vi älskar våra barn i alla fall.. och det är helt underbart att ligga o mysa och känna bebislukten. helt underbart och gud  så man hade längtat efter deta. får passa på att lukta o sniffa för man har ju hört att tiden går fort förbi och snart är dom ett halv år och därefter 1 år.

Vill även tacka alal för dom finna presenterna jag och barnen har fott nu i jul. Allt uppskatas välidigt mcyket. både utav barnen och utav oss föräldrar.


Det börjar närma sig

Publicerat: 2011-12-29 | 12:16:20 i Vardagen

ja nu är det inte många dagar kvar tills det är ett nyt år som vi ska fira in. 
Här hemma har vi inget planerat så vad som sker för oss vet vi inte.. Antigen blir vi bara familjen eller några till det återstår o se. God matt ska vi i alla fall äta har vi bästemt.

I dag får vi besöka av sandra och hennes mamma som ska komma o hälsa på Olivia och Amelia. Jag och Sandra ger alltid varanda julklapar så vi ska byta det. sedan brukar sandra och hennes mamma ge olivia julklapp. vilket hon jämt blir så glad över...  Men tror det även är så att Sandras mamma är nyficka på våran nykomling.

Efter fika besöket så sak familjen dela upp sig .. Olivia o Pappa ska åka på ärenden åt farbror Fredrik och jag och Amelia ska nu ta oss ann stan och spana in rean se i fall det finns något kvar att investera i..

får se hur mycket jag orkar att gå då vi hade vår minsta prinsessa som var vaken från kl 23.23 och fram till kl 2.30 i natt och sedan sovit oroligt. så är rätt slitten men nu när vi kommit i gågn här så känner jag mig ändå rätt pigg.. Ne nu kommer nog snart våra gäster så sak ta o fixa lite...


Den 27/12-11

Publicerat: 2011-12-27 | 11:50:34 i Vardagen

Ja hur många är det som har sprungit på mellandags rean nu då?

jag kan med ge att jag har inte gjort det ännu. Var ner på stan en snabis i går då vi var tvungna att ha lite saker fårn apoteket. och det var bara på stan det var öppet så jag och Amelia tog bussen ner och Pappa och storasyster fick vara hemma och leka. Han gå in på H&M en snabiss då jag skulle  se om jag hittade några amningströjor att ha. och jag hittade det men när jag kom hem visade det sig att den ena var trasig i sömen så får lämna den. Men jag han inte gå igenom rean något. Men gud så mycket folk det var ner på stan knapt att man tog sig fram. Väre en vad det var dagarna inna jul tyckte jag.

Tänkte i alla fall att man ska hinna tita lite på melandags rean så man kan köpa lite nyt till Amelia och till Olivia kanske OLvia är ju helt inna i kläningar nu som hon sak gå med för o va en prinsessa. Hon fick en kläning av bestemor i julklapp o den har hon knapt tagigt av sig sedan hon öpnade paketet. men det är en vanlig fin kläning. och hon är så glöad över den o sägar att hon är si finns som en prinsessa. Så några biliga finkläningar skulle sita fint till henne.

Annars i dag så är det kalas som gäller för hella familjen då barnens Farbror jimmy fyller år. Så vi sak göra oss i ordning här hemmma och sedan ge oss ut o köpa någon present till honom. blir nog att bytta in en julkap med då den vart lite liten.  

Hoppas ni får en bra dag och att ni inte blåst bort under dom här dagarnas stormvindar som varit.

mys i soffan i går med nötter på bilden är det Olivias bebis Olivia sjävl och lillasyster Amelia med sin ssnutefilt som store syster är väldigt noga med att hon har.


En konstig känsla.

Publicerat: 2011-12-25 | 22:41:40 i Vardagen


( Amelia som tomte flicka  och Olivia som sitter i tommtens knä och tackar för alla finna paketen hon fot)


Vaknade upp i morse o undrade vart vi skulle i dag och hur lång tid vi skulle behöva ha på oss innan vi var klara tills jag kom på det att  Vi ska inte i väg någon stans i dag utan vi ska bara va hemma o ta det lungt.

Är så van vid att vi sak i väg dagen efter jul för o fira jul med någon oftast har det vart att vi träffat min släkt efter självaste julafton.  Men i år så samlade vi ju alla på ett o samma ställe här hos oss och jag tycker det var mycket trevligt och bra som jag även nämde i går. Men det var en konstig kännsla att veta att vi inte skulle i väg eller att folk skulle komma till oss.

Men det var nog bra att vi var hemma  så  vi kunde styra lite här hemma med att kasta lite påsar med paketpapper, och så att Olivia fick leka och öppna upp alla sin leksaker i förpakningarna i dag vart full rulle med allt nyt i dag kan jag lova er så hon var rätt tröt när hon gick o la sig  i sin säng.

Dom vi har kvar att träffa nu i jul är min mormor och morfar samt moster och frabro med familjer men det skulle vi göra senare och sedan men farfar och hans fru. men dom är sjuka så dom skulel höra va sig när dom var friska o komma på en fika till oss eller vi till dom vi får se hur det blir...

Ja annars så känns det bra är ett år älder och en till underbar unge att mysa med och tita på och ge all min kärlek till. Och så ha rjag min stora underbar prinsessa som är prinsessa vare dag här hemma med sin kläningar och är så hjälpsam med sin lilla syster.  sak hålla och hämta saker till henne. Ja  fy fad jag älskar er så otroligt mcyket.


God Jul och Grattis.

Publicerat: 2011-12-24 | 23:43:23 i Vardagen

Man får väl säga god jul till alla mina läsare vet att blogginlägen varit glesa men så är det när man måste komma in i allt annat och jag prioriterar min barn i första hand. men hoppas att ni inte görsviner för det för jag kommer komma igågn igen jag lovar. Nu ha rjag kommit in i det hella lite mer så sak det nog kunna koma in ett o annat inlägg.

Ja som sakt var hoppas ni haft en bra jul allihoppa, här har den vart mycket mysig o trevlig må jag säga. kändes konstigt att man var värdina  då alla kom till oss i år, vilkat var första gången . jag tyckte det vart lyckat och jag hoppas att dom andra med tyckte det.  En massa paket fick i alla fall Olivia så hon är nöjd och belåten vi hade även en tomte som kom o delade ut paketan vilket var priken över i ett.

Ja annrs så får jag säga grattis till mig sjävl då jag har blivit ett år äldra Men får även Gratta min minsta lillebror då ha mer fyller år.  ändrade min ålder lite innan  här på bloggen så jag blev 24 nu i dag och min bror vart 13.  kommer nog bilder  fårn jul i morgon kan jag tänka mig om tiden räker till men det kommer  den nog då vi bara ska va hemma o ta det lungt kanske  kasta lite julklapspaper men inte mer en så..

Ha en bra  natt får man nog säga då klockan är rätt mcyket..


Något som ska väcka en tanke hos oss nu till jul!

Publicerat: 2011-12-21 | 22:12:48 i Föräldrarskap
hittade dena text på en annan blogg som jag brukar läsa helt otroligt skrämande att det är så här i verkligenhetn kände att jag med ville dela med mig av denna text och väcka tankar hos er mina läsare.  texten är som sakt var bra och det är en polis som har skrivit den.
Du är polisen i texten...

Att kallas till ett lägenhetsbråk på julafton.
Trapphus med fyra lägenhetsdörrar. Bakom en dörr hörs barnskrik. En titt på brevinkastet säger att det är den lägenheten som grannarna ringt om. Namnet stämmer.

Du ringer på.

Mannen som öppnar ser inte direkt förvånad ut. Du och din kollega står där i era polisuniformer. Båtmössan på huvudet och de svarta handskarna på händerna. Tjänsteminen påkopplad.
Mannen tar ett steg tilbaka och med en berusad persons yviga gest vinkar han in er.

Ni kliver in i en liten hall. Ni kan se in i vardagsrummet och ser teven som visar något tecknat. Bredvid teven står en gran, klädd och fin med ljus som glimmar och guldstjärna i toppen. Bakom teven ser ni barnet som skriker. Det är en två-åring som tröstas av en femåring. Femåringen ser med stora ögon på er samtidigt som han försöker trösta lillebror som nu hulkar fram sin oro och besvikenhet.

Mannen sätter sig i soffan och slänger ut med armarna. På bordet framför honom står både vin och spritflaskor blandat med skålar med hemmagjord knäck och choklad. Under soffbordet ligger upprivet julpapper och färgglada omslagssnören huller om buller. En radiostyrd bil och en förpackning med ett tågset ligger öppnat framför en fåtölj.
I fönstren lyser adventsljusstakarna.

Du ser dig omkring. Ser en gång som leder bort mot ett kök. Du ber din kollega stanna kvar med mannen samtidigt som du går gången bort.
Köket är välstädat. Julpyntat med röda tomtar och röd julgardin. Adventsljus även här i fönstret.
Det luktar glögg.

Kvinnan ligger på golvet. Hennes panna är spräckt och blodet täcker hela spisen som hennes huvud har dunkats mot, upprepade gånger. En stark hand om hennes nacke och den hårda kraften då pannan med full fart slår i plattorna har fått henne att till slut bli medvetslös.
Du får upp din radio. Ambulans tillkallas. Du böjer dig ner. Får blod på dina uniformsbyxor. Dina handskklädda händer kontrollerar pulsen på den blodiga halsen. Hon lever. Pulsen är svag. Du är orolig för att röra henne, orolig att skada hennes nacke. Du känner dig osäker. Vad är rätt och vad är fel att göra?
Du hör hur det lilla barnet börjar att gråta inne från vardagsrummet igen. Femåringen som fortsätter att trösta. I skydd av teven och julgranen.

Vad har de sett, vad har de fått höra?

Det du just har läst har hänt i verkligheten.

Jag skulle vilja vädja till alla er som är föräldrar. Se till att hålla sams i jul. Julen är en väldigt speciell tid för barnen. Det är större än allt annat. Låt julen få vara en glädjens tid, en tid då barnen får vara barn och där de får bli överraskade och få minnen. Bra minnen.
Många vuxna dricker, och en del klarar inte av alkoholen. Då blir det bråk.
Ge då fan i att dricka, om du är en sån som inte kan.
Julen är tiden då skilda vuxna skall försöka umgås ”för barnens skull”. Kan ni inte det utan måste tjafsa och bråka. Umgås inte då. Fira på vart sitt håll.

Jag har varit polis i över 20 år och jag har väl jobbat 9-10 julaftnar. Jag blir lika förbannad varje gång som jag måste åka och ta hand om berusade vuxna som inte kan hålla sams. Och detta inte allt för sällan inför barn.
Vad är det för jävla sätt att hålla på så där och förstöra julen för barnen, brukar jag säga. Och riskerar på så vis att bli av med jobbet eftersom jag som polis inte får uttrycka mig så. Men jag tar risken.
Tänk nu på det här. Och jag menar allvar.

Skärp er – för barnen skull!


4: de andvent/ och BF

Publicerat: 2011-12-18 | 16:03:24 i Föräldrarskap

I dag är det den 4: de andvent i alla våra hem. Här har den firats hemma med att Olivia ska få lära känna sin lilla syster. Hon tycker det är lite tråkigt att hon sovat och tycker hon ska va mer vaken.  Dom har inget fån BB och hört hur det går och hur vi alla mår här hemma. Vilket  är bra, allt flyter på som det ska med den massa blöjbyten då det bajsas väldigt mcyket. Olivia säger att hon är en bajs unge. och så skratar hon o ler.

Allt känns bra men kroppen har man ju lite ont i det känns ju att man har fött barn och det skulle ju vara konstigt om man inte kände av något efter vad kroppen går igenom. I dag som sakt var så var det BF för oss men hon ville komma innan vilket vi tycker är skötn då det inte vart så att vi gick över och det kunde bli julafton. Så jag känner en lättnad.

Tänkte att det skulle komma upp en förlosnings historia så småning om men inte just nu. Jag tar tiden till familjen nu så vi kommer i form. Är rädd för att Olivia ska känna sig utan för  så vi är väldigt mcyket med henne och låter henne va delaktig så bloggen kanske kommer ligga lite lågt nu ett tag. Har ju fortfarande inte någn tele som man kan blogga i fårn häller så då är det att sita vid datorn och då vill man ju ta sig tid. Tänkte i alla fall  bjuda på en bild. på våran nykomling.

Ha en trevlig 4: de advent nu, här väntas en god midag att fira tillskotet med och komma fram till vilket av namnen vi ska ha.


Nu är hon här.

Publicerat: 2011-12-17 | 12:02:59 i Graviditet

I går åkte vi upp till förlosningen och kl 18.08 så kom våran töss ut till oss. S nu är vi 3 tjejer här hemma mot pappa som är ensam kille..  allt gick bra i går och nu är vi hemma. All mår vi bra men lite tröta.

Än så länge så har inte systrarna fott träffats då storasyster Olivia är ute hos sin farmor o farfar där hon var hela dgen i går och sov även där. Hon kommer vart efter och det sak bli roligt o se vad hon säger när hon får sin sin lilla syster. Tuvär har vi inte bestämt oss för vilket namn vi ska ge våran söta ny komling så det kommer så småning om.

Annars så vägde våran tjej 3490 g opch var 50 cm lång så det var en normal stor bebis och inte allt för liten. mindre än var storasuster var när hon födes men hon var ju över normala strecket hela tiden.
Bilder kommer så småning om. men just nu har vi lite annat att syra med.

För när vi kom hem så märkte vi att vårat elemänt i Varadagsrumet läckte vatan så vi har vaten på golvet. och det är trägolv vi har så nu ligger det handukar där och vi väntar på att dom ska komma o se över.  det buktar ut där det är mest vatten. så det var tur att vi åkte hem i dag och inte i morogn för vem vet hur golvet hade sätt ut då. Nu är det bara en lite fläck.

Nu sak vi mysa här.


MVC

Publicerat: 2011-12-15 | 20:42:21 i Graviditet

Ja var ju i måndags hos MVC men var även där i dag.  alla min värdan såg bra ut så inget att vara orligt för. det verkar som attt H*N där inne lägger på isg nu för upp i vikt går jag nu i alla fall. i måndags vägde jag 68,6 och i dag vägde jag 69,0. vi bokade även in ett besök nästa vecka på onsdag. Men vi hoppas nog att H*N har velat komma ut innan det.  nu är det bara 3 dagar kvar till BF tänk vad tiden ändå gått fort fast man alltid tycker mot slutet att allt går så sakta.

 dag harmin telefon vart tyst hela dagen vilket känns skönt men efter alla som ringde i går så har ävl ryktet spriditsig att det kommer medelas när H*N har kommit ut till värden.


Torsdag och efter 12.

Publicerat: 2011-12-15 | 12:15:16 i Vardagen

Ja då är det efter 12 nu och nu är det minder en 2 timmar kvar till mitt MVC besök jag kom nyligen hem i från skolan där vi sätt på film och haft vårat betygs prat. vilket i dag gick bra och jag är nöjd kan i alla fall inte klaga över vad jag kommer att få. vi fick reda på lite annan information i dag med. Så nästan alal i klassen reagerade och vart upprörda och jag förstår dom mycket väl. och det handal om betygen och avslutninge.

Men men jag orkade inte reagera så mycket då jag kände mig väldigt tröt nu känns det rätt okej i kroppen men det är väl för att man har hållt i gågn ett tag nu.
Men ska slänga mig framför tv en sväng tänkte jag och försöka få Robban att komma med och mysa lite får ävl se hur det går med den bitten men jag sjävl ska i alla fall villa upp mig lite. har en del saker att ta tag i sedan efter MVC då  alla tora varor som mjol socker flingor bröd o så vidare står på hela vårat köks bord då dom bytt våran kyll och frys nu och då fick vi även andra översåp. vet dock inte hur vi sak få plats med allt vi hade där i förut då dom här överskopen var hälften så stora  på grund av att kyll o fryss är högre.
Så kan det bli i bland men det lösser vi nog.
Vi kvinnor bruka rju vara bra på att komma på bra lösningar och rätt fort med. :)
*LER*


Fy så Zzzzzzz jag känner mig

Publicerat: 2011-12-15 | 06:59:51 i Vardagen


Fy för den lede alltås jag är så tröt i dag, känner mig inte ett dug vaken och jag sitter o försöker få i min frukost men det går långsamt ner. Skulle nog kunna stan kvar hemma och sova känner jag med, vill ju ha mitt sista bestygsnak nu o se hur allt blir. För hopningsvis så är det bara pratet o sedan får vi åka hem. Så då hinne rjag hem och sluta min öggon ett tag inna MVC besöket kl 14.00.

Sitter ni här o titar runt bland andras bloggar för o hålla mig vaken dom andra sovar så  sött och jag skulle gärna ligga där med dom. Men kl gå ju och snart ska även dom upp.. 

Ja sedan kommer dom ju kl 8 med våran nya kyl o frys och då lär ju Robban ha o göra kan jag tänka mig. med att ta ut allt ur frys och kyl och så sak han in med allt och fixa till Olivia som ska va på förskolan kl 9. Men det klara han..

Olivia hjälper säkert till för sådan är hon när det händer saker.
hoppas på en bra dag för er.

Måste ju även GRATTA Andreas som fylller år i dag.
Grattis från oss alla här hemma..


4 dagar kvar att gå.

Publicerat: 2011-12-14 | 22:15:34 i Graviditet

 
I dag är det 4 dagar kvar tills BF. och det känns som en evighet till söndag. Och tills den bebisen ska komma ut till oss. NU är väntan en evighet, även om jag har stält in mig på att  vi kommer gå över även denna gång som med Olivia bara för att inte behöva känna så här men ändå gör jag det.

Har ju haft känningar av förverkar förut  ja rätt mcyket under för veckan men inte nu. varför sak det va så.. Vi alla är ju så spända på att få träffa dig nu. Det jobbiaste är nog alla som redan har börjat ringa o fårga om något har hänt ännu.  Vistt kan förstå att alla vill vet man vi kommer  höra av oss när det händer har jag sakt. Och det är ju trots allt inte dags änu an förstå om man hört av sig efter söndag då det är planerat. Men redan nu, känns bara mer jobbigt och utdraget då. Men för hoppningsvis så  var det bara i dag alla fick för sig att ringa så det inte fortsätter, för då lär jag nog stänga av telen.

Har ju lärt mig att man inte kan göra så mycket åt det hela dom kommer ju när dom vill och känner för det.


Annars har jag styrt lite i köket och plockat ut  saker ut över skopen på kyl och frys för i morogn kl 8 så ska det komma några snälla killa roch byta ut vårn kyl och frys som vi har klagat på vilket känns helt underbart att få nya. Som vi har längtat efter detta så något ljust att se fram i mott.

Annars så är det skolbänken som väntar på mig i morogn igen  där jag ska ha min sisat lektion och ha mitt sista betygsnak för o se vart jag hamnar känne rmig lite spänd över hur jag liger till då vi inte fott någon fidback alls av denna lärare fören nu. Hoppas i alla fall inte på ett til nerslag men det kan jag inte tänka mig då jag inte ha rnågon frånvaro och jag har  lämnat in alla uppgifter och varit med på allt vi ska ha gjort.  Ja domen kommer i morogn så ska inte spekulera så mycket i det.


Ursh Hur kunde jag!

Publicerat: 2011-12-14 | 13:56:33 i Vardagen

i dag känner jag mig helt lsut efter skolan i dag har det vart en heldag fårn kl 8.10 till kl 13.30 vist inte en riktigt heldag men det kunde ha blvit.

I dag var det betygsnak i ena ämnet. Jag viste vad jag skulle få i betyg redan på grund av att jag körde ner mig så dant och det var så mycket i ksolna tt jag valde bort en uppgist som man vår tvungen att göra om man ville satsa på mer en G. Jag kände då att jag inte orkade för det var så mycket i alla andra ämnen med samt med annat runt om.

Så ett G fick jag ju i mitt betyg nu i alla fall man had ejag bara gjort den där förbanade uppgiften så kunde jag ha fott så mycket bättre betyg..  och då syftar jag på MVg.  trode inte att jag låg så bra till om man säger så..  trode mer på ett svagt VG i allt annt. men Jag tog verkligen grisen i säken kan man säga.

Ne nu ska jag nog gå ner till källaren o leta reda på Granen för Olivia vill kläGranen nu då dom har gjort det på dagis samt att Bestemor har sin gran klar. Annars så brukar vi inte sätta upp våran fören dagen inna julafton eller som först fjerdeadvent. Men det blir nog bra med att få upp den. sKa nu ta mig en kopp kaffe med och en lussebule.


Och försöka sluta depa över mitt nerslag mott mig själv..


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!