intelångt kvar

Publicerat: 2010-02-26 | 09:40:23 i Vardagen

Nu ær det intemånga dagra kvar tills vi far hem och det kænns bådetråkigt och skønt. Sakanr min  sæng och min søtnøt och våran kisse katt o all min vænner som man kan prata svenska med. inget fel på språket hær man man får ju anstrænga sig vældigt i bland før o  førstå vad dom sægar och mednar med visa ord. Men jag ær ju rætt van så jag har væl inga stora svårigheter.  men dinna  sivs dotter har svårt att førstå oss eller jag vet inte i fall det ær  så att hon bara sægar så før i bland får vi sæga samma sak om och mo igen. men alla dom andra før står mig væligt bra.  i dag hænder det itne mcyket hær  vi ak ut o gå en svæng i snøn. før det sbøar hær. och sedsn får vi se vad som hænder med dagen siv jobba i dag  men ær ledig i morogn och då kommer vi  hitta på en massa saker før det ær å sista dag. vi reser hem på morognen på søndag så jag ær i sverge kl 16:00. och jag skriver igen o påminer er om att jag inte kan ta i mott samtal på min telle eller svara på sms. før min pengar tog slut på telen på væg hitt. och det koster ju mer  før mig att messa till er  i sverge det koster 2 och något per sms. och 4 kra i min  før  o ringa elelr at omott samtal.  Men tycker i alla fall att jag har hållt ba kontakt med er øver blogg och msn. Hoppas ni har det rba dær hemma och att det inte har kommit allt  før mycket snø på er.  och så att vi kommer hem så vi sak sedan nær vi anlænder i norkkøping. 

ha det så bra puss o kram 


shopping och saknad

Publicerat: 2010-02-24 | 17:55:19 i Vardagen

 som jag skrev i går så vart det en sväng ner till byn i går. och det andlades lite saker i alla fall. Jag köpte scrapbooking papper och licka så bestemor och så köpte hon lite mer saker till det som klistermärken o liknande. SEdan så fick jag en års almenaka av bestemor som hon köpte för det var på halva priset så hon köpte en till sig o en till mig. vist den är norgs man det skiljer inte så mycket i dom i alla fall. Och jag ah rju en almenaka som jag ahr med mig över allt så men den är ju en sådan där skolalmänaka som tar slut till sommarloven. SÅ jag har ju sakt att jag sak ta o köpa en som är  för ett helt år i stället för  att den tar slut till sommaren  så nu har jag en av varje och så har vi ju även en på vägen händande hemma . så nu ska jag väl inte  ta att kunna glöma bort något i alla fall.   Om det inte blir så att jag bocker en massa och olicka i alla almänakor nu men det tor jag inte för jag bruckar alltid dubelkola men den andra allmänakan. 

I dag ahr vi inte något specielt planerat så vi får se vad som händer vi skulle i alla fall ge oss ut en sväng till Sivs jpbb hon jobbar här i närheten där hon på på ett sjukhus. Och det va rjag som kom på den idee kan ju va roligt o se hur hon jobbar. Hon trivs med sitt jobb i alla fall.

När vi gick o sov i går så kom Olivia på att vi inte var hemma. Och hon fick en star saknad till sin pappa. och log nog i en halvtimme och bablade  en massa och prata om pappa. Hon satte sig upp i sänga o titade mot dören och roppade på pappa . då fick man lite ont i hjärtat. hur ska man förklar att pappa  är hemma i sverge och vi är i norrge så han kan inte komma när du roppar.  ne lite svårt man jag sa i alla fall att papa är hemma o vär  är ju hos siv.  efter ett tag så  höll hon på o somna men så hörde hon att bestemor gick o la sig och hon sover i rummet bredvid och då var det ju igågn igen. med att roppa pappa pappa för då trode hon ju att dte var pappa som kom in till oss eller kom hem. men så var det ju inte så då fick jag börja om igen  läsa saga o så så hon ksuell komma på andra tankar. så det slog en rätt hårt i hjärtat när man märker vad hon saknar sin pappa.  Men  snart är vi hemma igen och då får hon vara med sin pappa.   det är kalr jag med saknar MIn sötnöt som jag brukar kalla honom i bland. Men saknad är ju ett teckan på att vi tycker om varandra med.  så ser jag det i alla fall.

Sedan så har min och bestemors tankar gått till våra väner på hantverkskafet som vi brukar var på onsdagar det är ju bestemor som håller i det men i dag har sara ansvaret. så det är nog rba  medn nästa vecka så  är vi med i matchen igen. och då sak det scrapas lite hoppas jag på i alla fall. Leah är ju klar med sitt album som hon gjorde till sin syster men jag hoppas väl på att hon har fot smak på det hela  så hon vill fortsäta med det.  då har jag  ju nogaon att scrappa i hopp med och sitta o prata lite skit med också..

 ne nu sak jag väl ta o hjälpa till med tatan så den blir kalr här med för jag är hungrig och har ont i huvdet . Olivia har även vägrat sova under dagen så det är rba om matten snart blir klar  så hon har fott i sig det för då sover hon bätre sedan om hon nu vill sova. vi låg i sovrumet i över en timma o försökte förut men hon  ville inte.  Så vad finns det o göra bara o hålla henne vackan nu o hoppas på att hon sover gott sedan. ett bad sak hon  få hoppa i efter maten med.  och efter det så brukar hon ju  vara tröt o vilja sova i alla fall hemma mennu är vi ju inte hemma så nu får vi se vad den  här lilla damen har  tänkt sog med kvällen  som är kvar..
hopass ni har det bra där hemma i sverge. ahar hört att ni har det kalt  och så kalt har inte vi det här  och jag hoppas på att det inte blir så kalt här häller..  he en bra kväll


satn blir osäker i dag

Publicerat: 2010-02-23 | 11:19:10 i Vardagen
i dag sak vi ta oss en väng runt om här i Oslo. siv är ledig i dag så vi sak passa på att åak runt o se på lite saker. jag hoppas på att hitta något som ät typiskt norskt till mig och Olivia som vi sak ta hem. vi var en snab sväng i går ner till strömmen som det heter här det är ävl som Ica Maxi eller hageby centrum i norrköping. Men vi  gick inte in i så många butiker.  vi skuell bara ha lite mat.  annars så sak jag sminka min bestemor för hon tycker att jag msinkar bara och hon tycker hon är så röd i ansiktet i dag.  men kanske åter kommer i kväll får se hur det blir med tid o så..  ha en bara en dag.

norrge hær

Publicerat: 2010-02-22 | 09:44:43 i Vardagen

Tænkte børja med o sæga førlåt till er som jag hade lovato høra av mig till nær jag kommit fram. men pengarna var slut på ten och det koster 2 kr per sms och det spelar ingen rol om jag har komviq kompis eller inte nær jag ær hær. Men vi kom fram bra och  buss resan gick fintt med oliva hon var så snæl så titade ut genom fønstret och læste bok och busade. nær  vi var frame hos siv så gått vi mat o sedan var det  lægdags. kl han bli mycket inna vi var frame.  i dag jobar siv och vi andra ær hemma och  vi ska eventuelt ut o åka lite pulka i snøn hær med. Sivs barn heter dinna och bendrick. komm på det efter jag var klar med det in lægget  dær jag inte kom på det. 
Så nu hoppas vi på en bra semester. det som ær planerat ær att gå  en svæng på stan hær i Olslo och  så skulle vi till nissehuste.  så vi vilka dager det blir av . Vet inte i fall oliva riktigt har førståt att vi ær i ett annat land mer æn att det pratas ett annat språk før annars så ær  det ju intenågon støra skilnad.  det kan ju licka gæran vara en anna stan i sverge før henne men det ær i alla fall prinsessans førsta utlandssemester. :) ne nu ska jag ta mig min frukoste kaffe och gøra mig klar før dagen. Ha det gott dærhemma nu så åtter kommer jag med några ilægg under veckans gågn.
 


res- feber

Publicerat: 2010-02-21 | 11:57:57 i Vardagen

Nu har jag res febber o vill bara i väg nu. nu är allt klar för o bära av har titat igenom väskan och pakat leksaker till prinsessan get henne mat och årnat till matt till bussresan. och städat lite här hemma men det känns som att tiden går så sakta.  och då får ju jag so ont i magan och mår lätt ila när jag tänker på det vet inte vad det är men sådan är minkropp. Tror även att det beror på att jag knner att jag inte riktigt har koll på läget. jag Kanse har kontrolbehöv när det gäller vissa saker.  men nu är det en timma kvar tilsl vi åker hem i från o halv 2 går bussen sedan så är vi fram i örebro halv 4 och har en halvtimme där tills vi sak på nästa buss. som  går kl 4 och vi är fram i Oslo kl 20.30 så så sewr min dag ut i dag.


det bär av

Publicerat: 2010-02-21 | 09:19:23 i Vardagen

Om bara några timmar så sak vi åka til norogen vi sak till Oslo till SIv som är min pappas kusin och bo hos henne. Hon ahr två små baran  eller nu är dom inte så må längre men det är hon som har dom yngsta barnen av kusinskaran till pappa i alla fall.  nu har jag inte åldraran i huvudet men men.  Jag ahr res feber i magen men har i alla fall kunnat sovit i natt så det känns bra i alla fall.  och res väskan är snart färdig packad bara tandorset o tandkräm som sak ner nu. Sedan är det bara att läga ner allt i rygsäken som ska med.  tänkte att jag skulle ha lite saker til Olivia där som två böker. kritor o papper, och hennes docka måpste ju får fälja med på resan med.  sedan ska även  jag lägga ner mat till oss o dricka i den med. och så måste jag kolla så allt fins i skötväska med. så jag ahr nog koll på läget så läng jag vagnen och oliva kommer med så är det ju ingenf ara den andra går ju faktist att köppa.

fick frågan om jag itne är oroligg / räd för vad snön kan göra nu på vägaran o så när vi ska åka. Svarety på det är nog ja , är oroligt över att det ska bli förseninger att bussen blir instäld och att det kommer vara scvårt för bussen att at sig fram . Men  jag får att det som det är.  Gust nu så snöar detinte ute och jag hoppas väl på at plogbilarna har hunit dra bort den snön som ligger nu på marken. Så länge vi kommar vram hela o välbehålna o samma ska hem så är allt så bra så.

Får  väl se om jag  får tillgång till datorn något i norgen det finns en dator hos SIV så inte för den dela men man vet ju itne vad vi hittar på och om tidien finns men tänkte i alla fall försöka. så in något inläg men i kväll kommer vi fram så sent så  det lär inte bli av då men på morognenen på måndag kanske jag hinner med något. jag vet ju inte riktigt vad vi har för planer när vi är där.

Ha en bra söndag nu i alla fall.. så hörs vi annars när jag kommer hem . :)


vitt

Publicerat: 2010-02-20 | 12:13:04 i Vardagen

Ja ute är det  vitt o det blåser en massa inge praktik för mig i dag vart det i simbasängen . för robban var tvungen att jobba. och så var vi orligta för att jag inte skuell ta mig hem där i fårn med tanke på sönstorma. Blir nog inte att gå ut i dag inte. fast jag ändå känner att det skuell var skönt o gått ut o gå i dag. Men man får ju ändra sig efter vädret.  Men  nu ah rjag ju även chansen att se efter så jag inte har glömt något till i moorng och förbereda lite till.  har ingen resfeber än riktigt men det kommer nog  ju mer titden går.

HU är vädret hos er och vad gör ni när det är sådan vänder utte?


mycket gjort o litte kvar

Publicerat: 2010-02-19 | 19:09:21 i Vardagen

tänkta sammanfatta lite av dagen: ==>


detta är en del av allt vi har haft för oss i dag. packningen var väl det som var roligast att packa ur det amma la i och försöka packa in sig själv. sedan avr det även rolgit att duscha alal växter i badkaret med. och då pasade man på att tväta golvet med.  så nu är det mat som står på spisen och i ungnen och sedan blir det fredasg myss med familjen. :) och sova för i morogn är det upp tidigt och hålla i babysim om man kan ta sig fram i morogn när det är klas 2 varning över oss i östergötland i morogn. Men hoppas att man kan ta sig någon stans i alla fall. ha en trevligt helg.


passade på :)

Publicerat: 2010-02-19 | 15:48:41 i Scrapbooking

När Olivia sov midag så passade jag på att scrappa lite har kommit i gång nu känner jag :)  men det tar sin tid så man får inte ha brotom . Jag han med att gör en sidan .
 Så här ser det ut runt mig när jag håller på
.



och detta var det jag åstakom idag
.
vart even tipsad av Ida som har Tävlingen jag är med i att gå in på en scrapbookings blogg. och det kunnde jag ju itne låta bli oj vad jag önska att jag avr så duktig men  kanske blir det tillslut.
Scrappbook.blogg väd att gå in o ta sig en titt.


sover.

Publicerat: 2010-02-19 | 11:43:45 i Vardagen

nu somnade oliva i min famn när jag skuell sätta på muskik här på datorn.  men sådan är ju barn. dom kan ju bara somna  sittaden  eller ligande o lite över allt.  Men får väl se vad jag hittar på nu när hon sover midag.  kanske blir det att scrapa lite om jag hittar några bilder..


Tävling.

Publicerat: 2010-02-19 | 11:31:02 i Vardagen


nu har jag anmält mig till min första tävling på en blogg. Man tävlar om ett halsband som Ida gör själv. Jag tyckte att smyckena som Ida gör var väldigt finna så värt att ni  går in o titar o anmäler er med. Inte för att turan brukar va på min sidan man värt ett försöka i alla fall.  Tävlingen hittar ni här

så det åter står o se i fall man vinner eller om någon av er vinner.


Idas tävling

bilder från tävlingen


resa humm...

Publicerat: 2010-02-19 | 09:55:16 i Vardagen

Ja vi ska ju resa nu på söndag jag och Olivia och jag hoppas på att dte kommer gå bra. Jag är väldigt nervös över vad hon kommer att tycka att sitta på en buss i 7 timmar man hoppas på att hon sover mcyket och att hon är villig att tita ut i fönstret på alla bilar o snö som finns utanför bussens fönster. Och så ska jag ta o lada en litten leksaksväska till henne med.  sitter o funderar på  vad hon skulle vilja ha med sig.  Annars så är det ju morogn o vi har ätit frukost och borstattänderna och klät på oss. I alla fall oliva är det  jag går med mina morogn kläder än.  men det är på grund av att jag har börjat paka resväskan  med kläder så jagmåste tänka till nu vad jag sak ha med mig för kläder.  men jag brukar inte ha några problem med detta och samtidigt så tvätar jag med. för oliva har  ju vart hemma mycket nu när hon var sjuk så nu har hon ju smutsar ner en mass kläder så tvätas är bra om man gör inna man åker för det är inget som kommer bli gjort ananrs här hemma. eller jag tvivlar på att den kommer bli gjord. så det blir väl lite buss nu o dricka sitt kaffe och styra med alla. oOch så sak vi nog hitta på något roligt som att gå ut o gå eller se om någon roligt person hör av sig o man hitar på något.

 så långt har jag kommit  och detta är bara olivas kläder och saker till att byta blöja.


vart lite shoping i dag med :)

Publicerat: 2010-02-18 | 21:17:39 i Vardagen


Et par vår och höst skor fårn skopunkten för 99kr men fick dom för 49 kr. för dom har ju ta två o få halva priset på det biligaste.



Ett par nya vinterskor för min har gått sönder o läcker in med bra sula så jag inte  halkar.
och nu när vi sak i väg o va ute mycket så behöver jag ett par skor som jag kan hålla värmen i och inte bli blöt i föterna.

Fyndade även en dena på cubus för 75 kr på rean. tänkte bra till vår höst och kalla sommarkvällar.  Biligt är bra. som jag brukar säga i bland.


Leghingsen jag fick av robban i alla hjärtansdag present var det ett hål i så jag fick byta dom men Dom ljusa fans inte kvar i min stolek så det fick bli dom mörkare. Det är dradkedja på dom nertill.  och kommer fårn H&M har ingen bild på skjortklängingen än men det kommer nog.
Det var det vi kom hem med i dag .


Scrapbokking :)

Publicerat: 2010-02-18 | 18:03:29 i Scrapbooking

 Tänkte som så här att bilderna får skönta snaket så. blir inte så mycket skrivet om det hella.


 har även en blid på leah men vet itne om hon vill vara med här på bloggen så  vill hon det så komer det in en bild till sedda. :)  men så såg det i alla fall ut i  det store hela.
VAd tycks ananrs som min sidor jag skapade. ?
()


bättre.

Publicerat: 2010-02-18 | 08:35:16 i Vardagen

NU är all feber bort o nu har min stöta töss bra hostan kovar som hon kämpar så dant med. Näsan rinner inte licka mycket häller så detta går nog mot sitt slut nu . HON är så rast lös så vi sak  gå på sången i dag tänkte jag o se hur det går.  för hon var feberfri hella kvällen och dagen i går med.  så hoppas på att det håller sig så här.  ha en bra morogn .

Det gick bra att scrapbooka i går  jag gjorde 2 sidor och en sidan när akjg komm hem sedan. läger ut bilder senare i dag ahde inte tiden i går eller orken. och nu så sak vi göra oss i orodnign här hemma bara trol ungen vill äta sin frukost.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!