medicinering igen.

Publicerat: 2010-11-25 | 10:13:32 i Olivia

nu har det gått några dagars mellanrum men det är fulöt upp o tröta här hemma. har inte vart allt för mcyket sömn dom första dagarna  av veckan när oliva  är sjuk hon har en sådan jobbig hosta som inte vil släppa när hon väl börjar hosta så det har vart mcyket spring upp o ner ur sängen på nätter o kvällar.

Man i går var vi på vårdecentralen med henne så en läkare titade på hennen. så det vart nya madiciner nu inte roligt det här att dom ska byta medicin när man har massa annat hemma för då går ju det till spillo men får se  hostmediciner håller ju isg längre i alla fall.. så i går fick vi recept på molopek och på ögondroppar igen. så nu är det vart 3 timma 2 droppar i varje öga o sedan host medicin 3 gånger om dagen o det  går itne att få i henne molypeken den smkar ju skit det vet man ju själv så lider med henne  hon spotar ut frässer  sak hosta o vet inte vad så   nu på morognen så fick hon nog inte isig något . så hoppas väl att det släpper snart i alla fall.

läkarn sa även att hella nästa veckan ska hon va hemma med så hoppa att vi kan lösa det hella  med jobb o så vidare. för  nu vekcan 48 så  går ju jag på schema fram till veckan 51 o det skänns toppen bra men tråkigt att n¨ågon är sjuk så klart. men lider med henne verkligen. men får hoppas nu att ögoninflamationen inte kommer till baka mer nu efter detta  för det är  itne roligt det här. 

Annars så rullar allt på här hemma.  i går  putsades det fönster o sates upp julgardiner till första advent. Så det är i fyll gång att göa i ording infär första afvent här hemma. så snart har vi den ultimala julstämningen så nu har dte faktist gått julmusik på här hemma.  och snön faller ju ner här hem så det är riktigt myssig stämning kan itne klaga på dne i alla falll. nu så ska jag åter gå till moraträsk här som  man kan allt utantill o nästa drömmer om för det går runt runt runt nu när hon är hemma i är sjuk.


nu igen

Publicerat: 2010-11-22 | 12:24:20 i Olivia

 ja då var det dags igen .. och med det år menar jag att oliva har blvit sjuk igen. inget roligt där här . att dom är frisak en o sjuk sedan. Men jag hoppas det går över snart. Det är snorigt hostigt ögonen riner o det ärlite gägift så hoppas att dteitne  blir ögoninfalmation igen.  för sist när gon fick det så börhade det så här med o seda så var det bara ö gonen kvar och vi fick gå till läkaren o få ögondroper. men  ska itne ta ut något i förksot. Men det är tråkigt det är ho jag hatar att se henne sjuk.  och lida när  hon bara sitirar o är varm av feber o inte orkar mednågot det gör ont i en på något sätt..  Men så ska dom också möte en miss mängd med bakterier så man får väöse det så.. :) så  det blir nog inget dagis denna vekcan i alla fall eller vi får  väl se det blrjade i lördas natt  så det kanske försvinner fort men jag tvivlar på det.  


man kan ju ha roligare.

Publicerat: 2010-11-18 | 11:13:24 i Vardagen

I dag så är det tvätstugan o lite plok här hemma som står på mitt schema o sak försoka bli klar med allt inna prinsessan ska hämtas fårn dagis. och jag tor jag ligger bra till. Gust nu så  dricker jag kaffe och ser på unga mödrar i norge för det  hade kommit ut nya av snitt o det rä ett pogram jag älskar att se på för man  känner i gensig så i deras vardag tankar o funderingar. nu sak jag ner till tvätsugan igen.  jag vill igentligen bara att robban kör i väg våran trasiga  så vi akn hämta den andra vi har fott så jag kan börjat tväta hemma för då kan man tväta undan för undan. för nu så  får man ju spara i hopp så det blir lite maskiner tvät.


energi saknas någon som har över

Publicerat: 2010-11-17 | 11:11:36 i Vardagen

Känner mig inte utvilad än gick o la mig i går vid kl 8 på kvällen. jag vaknade vi 3 tiden o kände mig pigg o ville gå upp men  tänkte det kan jag ju inte  det är dags att sova o jag bnehöver sömnen men nej nej.  fick ligga där o frida o vända på mig en massa innan jag lyckades tog i alal fall 1 o en halv timme. Känner mig tröt o kanske borde sova lite nu men  är rädd för att jag kommer ha svårt att somna i kväll eller att natten blir lika dan så  jag får hålla mig vaken . känner mig även vecka o dag villd efte rjag jobbade natt för mig är det som tisdag i dag fast det var i går. Sedan sitter jag o velar lite fram o tillbaka på vad  det ska lagas för mat i dag och i fall jag ska hämta hem tösen tidigare på grund av att jag är så rast lös o tröt  så då  kan hon få fart på mig men får se hur det blir  nu ska jag i alla fall ta o drika första kopen kaffe o se i fall det gör nogåt susen o dusen i kroppen sak ävne in i en dusc.


klockan tikar o jag måste bli lite pigare

Publicerat: 2010-11-15 | 13:33:34 i Vardagen

Klockan går fort här o jag ska ta o dricka upp mitt kaffe och  paka i hopp saker. för jag sak jobba min forsta natt så då behöver man ha med sig lite saker inte bara mat utan lite mer. men det kommer nog gå bra o jag ser fram i mott det hella. får se i fall jag kommer i håg vad det var jag skulle gör och gå till väga när vi sak bäda med det löser sig det gör det alltid. så länge jag gör ett bra jobb så oroar jag mig inte så mycket. men känns konstigt att vet att jag ska sova utan min dotter o hemma hos någon man inte känner så väl.  Eller rättare sakt inte är vän med.  börjar i alal fall nu vid halv 5 så det är itne långt kvar o jag går av kl 9 i morogn biti så ha en bra dag o kväll o natt nu. :)


lite pig

Publicerat: 2010-11-15 | 13:33:01 i Olivia

lite piggare i dag än i går kväll vill jag ju med ge men dethar vart en upp o ner natt här hemma med. oliva har sovit oroligt så det har  blivit mycket spring fram o tillbaka men det är så i bland med dom små liven.
Nu är allt kalas firande över i alla fall  och det tjäns faktist rätt bra. min sida var här i går o det var trelvigt o  då fick ju tössen våran öppna en massa mer paket igen o det gjorde hon med glädje. I går så fick on en 2 hjuling, presentkort på lekia, kastruler o redskap, en kläning o ett par byxor, en mössa, ett rittbok o mer kritter en flaska med såpboblor. och i dag avr min farfar o hans fruk här o då fick hon en målarbok och vatenfärg och något mer men det står sita i huvdet vad det var nu.  så nu har hon ett tag att leka med här hemma  o snart är det jul med så det gäller att tänka efter nu vad hon önskar sig då. :)  allt har annars vart bra o oliva är nu stora tjejen säger hon. och är stolt över att blvit 2 år.

Men när man tänker efter så går det så fort.  det är  2 år och 2 dagar sedan vi fick möta våran dotter för första gången och se vilket underverk vi hade skapat.  första gången vi höll i henne byteblöjor kläde på henne och man levde i någon bubla där det bara fanns vi och inget kunde förstöra detta. Men ändå så had eman en oro över att det kan bli så. och att nu får du itne lämna oss du sak finnas med oss föraltid. och du är vårat bara vårat underverk. Men nu ha rman  ju fott släpa på dom gränserna. nu  har man ju släpt in andra som försolepersonelen till att  hjälpa till o han ett ansvar över vårat baran. när hon är det vilket har käns väldigt jobbigt vissa gånger. och i bland bara bra. Eller när man lägger ansvaret om vårat baran till någon släkting. första gången vi ksuell lämna henne bara några timmar så hade man ju näsat ont i hjärtat o  ville ringa o koll så allt gick bra. och försat gången hon sov bort utan oss.  så kändes man så tom. Dom mså tar en sådan stor plats i ens hjärta som man inte riktigt kan förstå innan men får upp leva det själv. Och det är en sådan underbar upplevelse. helt otroligt. i natt när dety var lite jobbigt så sate  jag mig igämte hennes säng la hande på hennes huvud o klapade lite nynade för hennen och tänkte tillbak titade på henne när hon hade somnat in och fick en sådan värma i hjärtat så det gjorde inget att dte var en sådan natt för  hon gav mig orkaen o jag vet att det är så mycket värt detta. för alal bra stunder men får ha i hopp med dom. 


trött

Publicerat: 2010-11-14 | 22:10:20 i Vardagen

Nu är   vi slut här hemma med allt kalas firande så orkar itne sitta o skriva en massa. så samanfatar alalt kort oliva är mcyket nöjd med sina paket sen så är j ävl jag lite besviken på att visa inte dök upp men så är det. blir mer firanden unde rvekcan min farfar o hans fru komme ri morgon o så sak sandra o hennes mamma komma med.  synd att alla ainte kunde smalas på dom två dagaran vi hade men  men.  Glad att dom vill  fira min dotter.  he en bra kväll o god natt


Stora tjejen

Publicerat: 2010-11-13 | 22:06:37 i Olivia

I dag fyller fåran prinsessa 2 år o det har vart kalas här fårn morgon till kväll. frukost på sängen med paket fick hon av mamma o pappa i morse o sedan har det vart förberedelser in för att främandet skulle komma. Lyckat vart det o hon fick så mycket pressenter så.
Av oss fick hon finngerfärg, en ny docka, figurer att säta på vägen, och runda kloser som man kan byga torn med.  sedan så har hon även fot en ny dockvagn och badskum och duschtvål,kriter o målarblok, lego, sagobok, köksredska o en kastrul, pussel, peparkaksformar, kan ha glömt något med.  och dte var en hel del o han vart så glad så o var ducktig flicka o takade alla för paketen . är så stolt över min 2 åring.

Nu ligger hon o sover sedan 2,5 timme tillbaka och är nog helt lsut efter allt bus o spring o lek med alla leksaker. o vill tacka er alla som var här i dag mycket trevligt. o tack för att ni uppvaktade vår dotter på hennes 2 års dag.

I morogn är det kalas i gen o då kommer min sida av släkten i dag var det robbans så då blir dte mer paket öpning för vår prinsessa. och det ser hon nog fram i mot. sak bli rolgit o se hur  hon kan dela med sig till  tuva i morgon. Men nu sak jag at o av runda  är helt slut själv efter alla förberedelser och bakning här hemma. stod til kl halv 10 i  går o bakade o gjorde tårtorna til i dag o i morogn.  men god vart den i alla fall.  tur det. för annars så had ejag nog gråtit stora tårar för alla tid o besvär jag har haft med dom.  men  nog om det sammanfatar nog  det hela i morogn om jag orkar o har tiden.  ha dte toppen.


är hos bestemor

Publicerat: 2010-11-11 | 22:05:26 i Vardagen

cyklade  jobbet  i dag o det tog sin tid med tanke på att det är halt men var tvungen att ta mig ditt. Men sa till mig själv att hem gör jag inte det för då har dte fruit på mer.  men det var bestemors cyckel med så passade ju bra att jag stanade till här  för jobbar här i nerheten  där hon bor i dag. så då stanar jag över natten och olivia kommer hitt i morogn biti till oss så  tar vi oss en promenad hem. nu  så sak vi ät kvälls matt mums är hungrig sen så blir dte sängen . godnatt


tiden går sakta.

Publicerat: 2010-11-11 | 13:16:38 i Vardagen

i dag känne rjag att tiden går sakta men det kan ju även beror på at jag känne rmig väldigt slö i dag man hoppas att jag komme ri gång  innan jag ska börja jobba för då kan jag inte sita o såsa mig.

sitter gust nu o väntar på klockan så den ska tika på så  jag sk ta mig i väg ner till dagis för o hämta hem våran prinsessa. och kanks ehoppas på att hon är på lite betre humör för det svajade väldigt i dag innan vi gick till dagismen även så barn har ju sina dåliga dagara. och hon har väl sin i dag kanske. annars  när vi kommer men så blir det att förbereda in för maten så jag hinner äta inna jag ska i väg till jobbet. 
Och självklart lite buss o lek för det går ju itne att hålla sin unden i från.

Vad säger ni om vädret ute nu då?


snö o isigt

Publicerat: 2010-11-11 | 10:02:25 i Olivia

Snön ligger kvar ute och det är fint men det är väldigt halt ute nu med. Och det är inte  licka kul kan jag ju medge er. Olivia sprang ner för bakan o halkade  som tur va så slog hon sig inte så hon fick ont eller började blöda tur det.  Men det är ju så med när man ska göra tvärt i mot vad mamma o pappa säger. Nu är hon på dagis i alla fall och jag hemma jobbar kväll i dag.

I går så var  vi på äventur i klockartorpet. Vi var på öppnaförksolan den som vi alltid var på varje vecka när jag var mamma ledig med Olivia.  Det var rolgit hon känner igen perosnalen och vet vart allt finns. Men i går var även Sara och hennes son Folke med oss ditt så detr var första gången gust där för dom. Hoppas hon tyckte det var trevligt och rolgit. Så hon inte tyckte att det var något onödigt jag drog med henne på. Jag o Sara känner varandra sen gymnasiet. Hela dagen var inte så perfekt för vi  fick va med om en tvär nitt på spårvagnen som kunnde ha slutat väre en vad den gjorde och det var tur att det inte gjorde det. Spårvagnen slog på en tvär nitt och sara ramlade o folkes vagn välte som tur va så han jag reagera lite så jag han o få tag i folkes vagen men gubben som satt där på sättet  som inte kunne flytta sig så sara eller jag kunde sitta vart bara sur o  gjorde inget  fast han var nära på att få ett baran på sig. Men  vissa är ju bara för mycket och det var han kan jag säga.

Annars så håller vi ju på och bakar inför Prinsessans kalas här hemma¨så i tisdags så bakade vi
gaffelkakor och havrekakor med russin   och dom är länkade till min andra blogg så ni kan se receptet där. jag vart super nöjd med dom i alla fall o  dom smka toppen gott. 

Nu ska jag  gå o göra något åt mitt huvud  för det dunkar. antingen  för lite sömn eller kaffe brist. :)
 


kaffe o lite till kaffe.

Publicerat: 2010-11-09 | 10:17:45 i Vardagen

Va o lämnade Olivia på dagis i dag o för er som ha rmissat det så ska jag  då berätta att du snöar här i norrköping. och blåsser en massa. det är helt vitt på trotoarer och på gräsmatorna. och snön har även fastnat på träden det så så finnt o myssigt så.  ni trode säkert att jag skulle klagga en massa med det  hade jag inte tänkt att göra. Tycker om snön det gör  jag bara det är mottligt mängder på det hela och inte blåer allt för mycket. i dag fick man ju lite piskning i asiktet när man gick av snön för att dte blåste. med  det är ju förta gången så  nu ha rman ju itne hunit trötna på det så man klagar över det. Och blir det itne som föra året så är det nog ingen farma med det hella för då vart det itne i motliga mängder.  man kunde ju knapt ta sig ut  i snö o vädret visa dagar men vart ju in snöad o så vill vi inte ha det.   så nu drickaer jag kaffe o lite till kaffe  för att få upp värmen lite efter min promenad till dagis o fårn dagis.  och så blikar ju utt på  snön när den faller ner. :)

Olivia sa så här i morse.  Mmmma i dag komme det massa snö. ställer isg upp i sängen o tiat ut. Mamma sön ute. med ett stort leende på lämaran o så hoppa man i sängen . skuell till alla fönster o tita så det var snö ute över allt.  och så vinkade vi hej då till pappa i fönstret som vi alltid gör när han  går till jobbet. 

 


i dag på schemat

Publicerat: 2010-11-08 | 10:02:45 i Olivia

 är det BVC dags vi ha rju itne vart där på 1 halv år nu så jag tyckte det var dags att höra av sig  för o  se så allt se bra ut och att vår prinsessa följer kurvan bra. Så jag ringdeo baka en tid så nu vid halv så bär det va ditt.. annars så står det förberedelsel för 2 års kalass hela vekcan på schemat här hemam det sak bakas lite o det ska fixas med stolar o så vidare allt som har med barnkalass att göra.

Olivias öga är nu bra o i dag är sista dagen hon sak ah sina ögondropar  hon är itne röd svullen elller riner om ögat längre o det är skönt det.  Så nu hoppas vi på att  hon inte får det igen. för det har vart riktigt jobbigt  för henne.  annars så är det bara lite snor som riner med det är ju sådan tider nu.  när man ser ut  utanför vårat fönster nu så är det frost på gräsmatan så det är kalt nu ute. eller kallare en vad det har vart. och i morogn  sa dom ju att dte var risk för snö o olivia vart glad o sa snö.. :) ne nu ska vi ta o  se till att vi får med det vi ska ha.


inte i dag

Publicerat: 2010-11-07 | 10:44:21 i Vardagen

 ingen bra dag i dag.  i alla fall inte för mitt humör känner jag  fast det beror ju på att men aldrig hålla det man säger i olika saker.  är bara så tröt på deta.  och jag ksuell kunna explodera känns det som.  jag och prinsessan står här hemma o bakar tekakor tills min familj kommer. hoppas på att dom blir goda. receptet kommer ut sedan på min bakblogg.   som är här  hoppas att någon av er läsare vart ine o titat in dne i alla fall.


myss med mig själv.

Publicerat: 2010-11-06 | 21:40:25 i Föräldrarskap

prinsessan sover sen 2 timmar tillbka o jag är själv hemma här. finns inte så mycket o göra för jag har gjort allt redan . så jag tog och una mig lite mamma lyx mys på egenhand. Gjorde i ordning ett bad med sum och levade ljus på badkarskanten o gjorde mig en ansiktsmask o hoppade i mycket skönt vill jag lova låg i vatan i 30 min o det är nog rekort tror jag.  brukar itne kunna ligga i badet så längge. nu väntar en bannan på mig vid tv  som kvälsmat o sedan så blir det nog en tidig kväll i säng. Eller man vet aldrig. men jag tor det i alla fall..

Det är sådant lyx som man måtse ta sig tid till att una sig i bladn som förälder o inte bara gör allt som är bra för sinan barn o tänka på dom hela tiden. men måste ta hand om sig själv o jag känner det att en sådan sak det ger mig så mycket lung i kroppen energi och kraft.
Det får mig ett le enumer o så vidare så glöm inte  bort er. det är lätt tro mig jag vet för jag gör det ofta. men  så får man sig en tankeställar när ,man tar isg tiden till att göra något sådant. i lungn o ro och kunna tänka o fundera över livet eller vad man nu tycke rom att tänka på.

I morgon så kommar min familj hitt och sak häls apå och  vi sak äta lite lätare lunch i hop.  hoppas det bölir trevligt  o så hade jag tänkt att baka lite med. :) 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!