har bakat

Publicerat: 2010-07-31 | 14:10:09 i Tips

Gav mig på något nyt i dag som jag aldrig tidigare hade bakat o det vart toppen sukse. gott vart det o så ser den fin ut. :)


Rödvinbärskaka med marängtäcke

Botten:                                                                                                  

60 gram smör/ margarin                                                                      

5 dl vetemjöl                                                                                                                                                         

2,5 dl socker                                                                                        

2,5 tsk bakpulver

4 st äggulor

2 dl mjölk

2 msk vatten kokande

Marängtäcket: 

4 st äggvitor

4 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 dl röda vinbär,
färska eller frysta


Gör så här

Klä en långpanna med bakplåtspapper och sätt ugnen på ca 185 grader

Smält smöret och koka upp vatten mär en du behöver och ta sedan 2 msk, kokande vatten till smeten

Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om så bakpulvret blandas

Tillsätt äggulorna (vitorna ska vara till marängtäcket)

Tillsätt även mjölken vattnet och det smälta smöret. Och rör till en jämn smet (det behövs inte vispas) häll smeten i långpannan.

Grädda i 15 min. när det är 5 min kvar så är det bra o börja med att vispa marängtäcket,

Vispa äggvitorna till hårt fast skum, tillsätt sockret lite i taget under vispningen, vispa en stund så det blandas riktigt slät och vit

 Blanda i de röda vinbären i marängsmeten (går att prova med andra bär med som blåbär vit vinbär lingon)

Ta ut kakan ur ugnen när 15 min har gått. Bred på marängtäcket och grädda ytterligare 5-7 min Använder du frysta bär så plussa på några minuter) marängen sak börja få lite färg när den är klar

Låt kallna o skär i lagom stora bitar. Kakan går även at frysa in.


mycket har hänt

Publicerat: 2010-07-29 | 14:36:56 i Vardagen

det har hänt mcyket nu denna veckan o det har inte  vart så mycket roligtheter i alalf all inte i börja av denna veckan i alalf all.. men annars så har det flytit på dagaran så det är därför det itne blivit mycket skrivit här. nu så har viv art ute en sväng i rengnvädret men det är itne klar ute utan var rätt behagligt.  så nu sak  vi väl se  funderar på att bakan något men får se vad vi hittar på.

Tack för tipsen SAra sak kolla upp det där  för vi har inte bestemt oss änu vart vi ska åka på vår semester inna allt börjar


om någon

Publicerat: 2010-07-25 | 16:10:01 i Vardagen

tänkte bara skirvia att det rengnar ute en massa i dag för den som harmissat det . tror inte att dtet är någon som har det.  var till ica maxi i dag för vi ksuell titaefter rengnkläder till prinsessan man vi hittar inge någon stasn i henens storlek. tråkigt för hon behöver ju ett på dagis o ett hemma .  så hopppas att vi hittar något. inna hon börjar i alla fall.  och där märkta man att dte var fler än  vi som hade lakt märka till vädret för det var en massa folk.

I går åkte vi till skogen som vi sägar  när vi åker till robbans föräldrar o fikade. sara var där o hon bakade en massa go saker där.  så hon hade gjort kakka/ tårta till robbans mamma o oliva för att dom hada namsdag så oliva fick en lite present med  ni är så söta så. inte underligt att oliva tycker om er så mycket.  Tack för att ni finns

Nu här hemm så väntar  vi på att maten sak bli klar. i dag blir det hemma gjorde gill spet som är en blandning va blandfärs o älgfärs och  så ha rjag in lite kruder o saladslök till detta så blir det potatisgratäng. mmm gott är väldigt hungrig.


helg. ???

Publicerat: 2010-07-24 | 10:46:20 i Vardagen

det skäns inte som om det skulle va helg nu ..v et inte varaför  känner mig slap i kroppen o har ingen ork direkt till något.. eller rättare sakt lust .. gust nu har jag en brö deg på jäsning här hemam som jag o olivia har slängt i hopp så bara o vänta på den sedan så är det bara att baka ut det o in i ungnen. vad som händer ananrs i dag har jag ingen aning om . Det var robban som skuell hålla i helegn o vad som skulle ske  men det verkar inte gå så bra för honom får väl se vad han kommer med.


eftermidag kväll

Publicerat: 2010-07-23 | 16:42:50 i Vardagen

ja det börjar bli kväll o så mycket har ine hänt här hemam lite små städning o fixning o så har jag pliggat lite gran med. känner efter i magen o jag är sugen efter något o det har jag vart läng men kan inte riktigt sätt fingret på vad det är vi sak  väl snart gå ner till afären här tror jag för o in hanndla lite till matt  vi ha rju inte stor hendlat något nu när vi inte var hemam på länge så det finsn inte allt för mycket hemam det som är positivt med det hela är att man ränsar ur ltie mer i frysen o det är ju rba det med.  för det kan ju inte vara fryst för länge o någon gång så sak man ju ta o städa ur den med.  Men det är ju något som är bättre o gör under vinter.  ja nu sak jag väl klätra upp på stolen o försöka byta lampor i köpet för alal lampot har gått sedan sak jag väl  sätta mig o tita på lite olicka alternativ vart man kan åka i väg o så vidare o kanske bo i stuga o så någon som harnågot försölag på vart man kan åka ????


god morogn

Publicerat: 2010-07-23 | 10:01:16 i Vardagen

 fast här är det ngen god morgon har ont i naken så det heter duga så har inte sovot bra i natt. och när man vaknar så var det ju inte det finasta vädret ute man vaknade till. så får väl se vad denna dag har att bjuda på. tror inte dte kommer att ske något specielt men något som återstår o se.


letar o letar

Publicerat: 2010-07-22 | 15:14:11 i Vardagen

 inte lätt det är siter o letar jobb efter jobb o inget finns det.  vist vinns det jobb men inget som jag kan söka i alla fall. o nu tycker  inte jag häller att det kmmit ut några jobb på länga men dom har väl semester dom med kan jag tänka mig .  men för det  kan man ju själv inte vta semester.  hade ju tänkt att ta upp studjerna annars nu men det gick ju häller inte  för Olivia fick så sen inskolning på dagis så  den är efter kursstaterna så  då funkade inte det häller. men det lösser sig nog på ett5 eller annat sätt.

Något roligt är ju att oliva har lärt sig räka till tre och det var första gången i dag som hon gjorde det väldigt tydligt. Och så har hon kommit underful med att hon har en skuga var så roligt o se när hon gjorde det. stod o titade länge o lyfte på ett ben sprang en bitt o stana till o titade igen o den var kvar. aa det var rolgit o se i alla fall.  så nu vet hon att hon har en sådan med. :)

Annars händer itne mcyket här hemma är väldigt arg ledsen o ireterad för tillfälet. o vet inte hur jag sak hantera det för  man har ju sin prinsessa här som man inte vill vissa det för och inte kan ta ut det på häller så får  bitta sig i tunga lite då o då. o tänka positiva tankar o göra saker med henne för då tänkar man inte på det så mycket.  det hella är inte som jag trode det skulle bli.


har fåt se det lilla livet

Publicerat: 2010-07-21 | 20:19:36 i Vardagen

i dag avr vi o hälsade på patrik o sanna o deras son. han var så lite o gullig.  men han sov hela tiden vi var där så får hoppas att jag får träffa honom någon mer gång så man kan få träffa honom vaken med o kanske få hålla honom  med.   var ju ett tag sean men höl i en sådan lite bebis min dotter är ju itne bebis längre. hon är ju en stor tjeja.  nu  ska jag ta  red apå tväten torka av olivas stol efter kvälls matten o sedna ska jag bar slänga mig framför tv o slappa


något jag tänkt på länge

Publicerat: 2010-07-20 | 21:38:14 i Vardagen

 har gått här o tänkt länga o väl på detta men vart tar ni vägen alli hoppa i mitt liv. skäns som att alla bara försviner. o ingen finns kvar. var är alal vännerna man hade o har, dom ser  man inte till börjar undera är det mig det är fel på är det något jag gör eller vad är det som sker.  men hör här o där hur folk klagar på att deras telefoner är tysta o det varken ringer eller kommer mess så är det ofta för mig kan gå flera dagar i bland. utan att man hör från någon o så hör man av sig sjäkv men inget svar eller att  dom inte har tid. Vad är det för något. som drar er bort så. kan inte förstå..
 jag tor att jag inte har några sanna vänner jag har bara låsasvänner eller hur man sak se det . för jag duger när ni behöver mig o inte annars så  då får jag stå här helt själv. vad är det . är det för att jag har blivit mamma som  det inte fungerar längre elelr vad  är det. är tröt på det i alla fall s¨ville bara att ni skuell veta det. Jag har väl en vän o det är väl Olivia som jag får ta den som som är där o förgyler min dag. för några andraverkar jag inte ha i bland. kan ju gå veckor uten att ma träffar några vänner o i bland skänner man sig lite knäp då men jag får väl försöka finna mig vänner för det här skäns bara jobigt. Robban har kvar alal sin vänner som fins där som umgås o  vi kan va där alli hopa utan problem förstår inte. kan inte riktigt få ut allt som jag skänner o tänkter så det får väl sluta så här
 


bakning

Publicerat: 2010-07-17 | 10:45:53 i Vardagen

 nu  så  sitter jag här redo för att ta mig an o ställa mig o baka när det itne rä sådant topen väder i dag emd mycket sol så hinner man göra annt som att städa plåkaundan men vad  är det för roligt . då tar man fram lite recept i stället o bakar. jippi....!!!!!!
Så jag hade tänkt mig ge mig på att  göra en bannankaka i dag. så hoppas på att dn  går vägen har itne gjort någon sådan förut så jag håller tummarna för mig själv att dte går vägen. ne till köket med stora steg då.:)


det kom

Publicerat: 2010-07-16 | 09:44:21 i Vardagen

 om någon missade det i går så rengnade det. o himmelen bara öpna sig här o det öste ner inge små bropar som kom. nu när vi vaknade så var fortfarande gräset blöt. det behövdes lite rengn. och så där på kvällarna gör det itne så mycket om det kommer reng o är fint på dagen .  men det  får ju itne bli  för mycket.
Men hur många gånger är man glad att det rengnar då. inte många gånger men det kan jag säga er att det var jag i går. för nu blir det inte lika kaft ute o inte licka tort det är ju fortfarande tort men inte licka mycket.  ja nu så sak jag o tösen danasa lite här.


svart myror

Publicerat: 2010-07-16 | 09:41:02 i Vardagen

dom har tagigt över våran lägenhet inte roligt alls vi har fåt in  svart myror in i våran lägenhet. inte rolgit alls. buhu för  dom .  men nu är  dom på väg bort.. tur det.


hem kommen

Publicerat: 2010-07-13 | 17:19:57 i Vardagen

kom för et lite tag sedan innaför dören . och nu så är det helt mörkt på himmelen och det blåser storm ute typ så  nu kanske det kommer lite rengn det vet man ju aldrig .  nu gör det ju inget sås akn det bli fint väder i morogn med. kenkse blöir lite lättare luft här inne hos oss då. men det är ju sådant som återstår o se.  nu sak jag väl börja tita o kylö o frys vad man sak ta o laga till midag :) 


Ett stort Grattis

Publicerat: 2010-07-13 | 17:18:01 i Vardagen

Vill säga grattis till dom ny blivna föräldraran som fick en son i dag . Grattis till er sanna o patrik. :)


hemma i varam stan

Publicerat: 2010-07-13 | 10:12:05 i Vardagen

 ni här vi hemam igen i våran varma lägenhet så inte så skönt här hemma det är så varmt o instänkt o korsdarg går inte o få här  inte roligt. men sak inte klaga allt för mcyket för tycker om att det för än gång skuell har blivit sommar så det inte är  en sådan tråkig sommar som bara rengnar bort och som man knapt kan bada i för att vatnet inte har blivit uppvärmt.
Annars så har vi fott nya hyresgäster i vårna lägenhet såg vi i går när vi kom hem. Vi har sm¨svart myror som har bo sat sig i min blommlådor och förstört min blommor o i dag  när vi vaknade så la jag märke till att dom även fluttat in i vårat som  rum. så jag fick ryket o vat på dåligt humör o kastade allt som var i  våran blommlåder så det står på balkången nu i en svart stor sopsäck o v'ntar på att robban sak hämta det har skulle även se om hans mama o pappa hade något i mott myrer ananrs så får vi helt enkelt ringa till antisimex inte roligt.  har damsugat o soppat inne hos oss nu i såvart som rum så nui är det inte  likcka många kvar o så ha rjag stänmkt balkångdören så nu lär det väl bli änuvarmare här hemma o jag vet inte hur jag ska kunna överleva natte utan att ha balkångdören öppen för i natt var det  till om med olidligt varmt där inne  o vi sov med dören öppen...

nehe hoppas väl på att sandra hör av sig som vi pratade om så kanske jag o olivia ksuell med o bada lite någonstans i åby.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!