snart nytt år!"

Publicerat: 2009-12-31 | 23:49:21 i Vardagen

 ja då är det gamla året snart för bi och det nya här. Deta år har varit bra med mycket skrat grått mm. Olivia har blivit stor och är mer med den gågn en föra gången. Här hemma har vi ätit förätt och varmrätt och efteräten tar vi efter tolv slaget. Så nu ister vi alla här och väntar på att kl ska gå och slå. Utanför fönsträt smäller det lite här och lite där. Olivia  sover  och vi andra är  vakan . tillomed lila Tuvis är vaken men hon sov ett tag vid 7 till 8 halv 9.  men nu så säger jag GOTT NYTT ÅR! FRÅN OSS ALAL TILL ER ALLA. 


förberedelser

Publicerat: 2009-12-31 | 12:12:51 i Vardagen

Ja du är det nyårs dagen då. och med det kommer en mass bestyr här hemma så ska vi ha få främande. som är min moste Linda och hennes familj. Så här hemm sak det plåkasundan leksaker städa och göra i ordning så det finns sovplatrer till alla och så ska man förbereda all mat som vi sak bjuda på, duka fint på bordet och göra välkomsdrink. Ja  när man väl sitter här o tänker så är det en del sedan så kan ju även hela familjen bada och duscha så det är väl dags att säta fart för tiden den går ju. Varesig men vill eller inte.

på våran Nyårsmeny:

Fördriknk:
Med Amadius ( moserande vit vin)
Fruktsoda
Saturnus grenadine
Frysta blåber och hallon
Apelsin skivor
stjän frukt

Förrätt
kräft tost

Varmrätt
Plankstek med des godheter.

Efterrätt:
New york Bluberry cheesecake


 Det är vad som står på våran meny i dag så bara att säta igång med förberedelserna och sedan hoppa in i en dusch så man är klar när främandet kommer. Blir även lite godis och ostbågra när vi sitter o väntar in 12 slaget.
Får se i fall tiden finns sedan att sitta o skriv hur det  går med maten o så vodare. annars så kommer det nog ett inläg i morogn.  Så ha en bra nyårs dag och Afton nu önskar vi här hemma er.

 


fika

Publicerat: 2009-12-29 | 17:20:07 i Vardagen

i dag avrt det fika på stan med lea. trevligt trevligt var det sedan gick vi en sväng med. det slutade med lite mer kläder till olivia och hårspänen till henne. köpte även ett mineskort till kamran så vi kan ta några kort. Lea köpte sig en ny telefon och sen så bra det va hem.  så mer en så spänande har inte våran dag varit ti dag ..  och nu så sityter jag här lite  och titat runt på lite bloggar och lagar mat samtidigt.  För vi tjejer och kvinnor kan ju göra mer en 2 saker samtidigt. mer en vad killar och karar kan i alla fall.

Måste ju även tacka sandra för den fina texten du hade skrivit om mig på din blogg. vart helt rörd så att tårarna ran ner för kinderna på mig. länge sen man fick höra några sådan finna ord. TACK


sent i går.

Publicerat: 2009-12-29 | 17:15:03 i Vardagen
 vart sent vi kom hem i går efter kalaset så  det vart sängen direkt för oss här hemma. men det bjöds på god mat och efterät.

Var även på stan en s väng i går med bestemor gick själv utan Olivia o ala man träffa frågade vart hon var. det är ju bara ett teken på att jag nästa har med henne över allt.  Jag hittade i all fall två Bh och trosor till hörande och dom passade perfekt inte ofta man hittar bh i min stolek på rean direkt med tanke på att man har en rätt stor stolek och en unda med för den delen.   hittade även lite kläder till tössen men det är ju som vanligt när man har gått på stan så kommer man alltid hem de skaer till henne. aqnnars så hände det inte mcyket i går.

Grattis

Publicerat: 2009-12-27 | 17:21:18 i Vardagen
Får ju inte glömma bort att robbans bror Jimmy fyller år i dag så grattis på födelsedagen. Så i morogn blir det stan för mig och olivia o köpa present till honom få se vad vi hittar för något roligt.

julen

Publicerat: 2009-12-27 | 17:19:45 i Vardagen

nu är julen över för våran del I dag var det sista julfirandet. Eller nu juger jag så tungan blir blå snart tror jag vi har jul klapar kvar under dagen och vi kommer få öppna fler julklapar men inte fören till nyår. Och det beror på att min moster o henens familj kommer då och vi inte har tida att träffas under julen. men annars så är den över. har vart full fart med paketöpning från morogn till  kväll.

Den som har fott mest julklappar är oliva kan inte sörstå varfrö hel rummet är fult med en masssa leksaker kläder nallar tavlor jag vet inte vad. det har varit så många paket så jag har inte hunit reflekterat över vad det är.

 själv så har man ju även hunit fyllt år så nu är man ju då 1 år äldra i kropp och själ men i sinnet vet jag inte :P så det har ju blivit en del prisenter att öppna med och inte bara en massa julklpar för min del. Men trevligt atr det varit men nu är jag och alla här hemma tröt på jul matt så det räker till näsra år det rä dags typ lagaon till påsken för då äter man nästa samma mat. 

I år så kom tommten med till oss ute i skogen hos olivas farmor o farfar. Olivia vart inte rädd för tomten utan delade med sig av sinna julklappar till honom tänkte läga in några bilder sedan .

Så våran jul har sätt ut som så har julafton hos robbans familj. Annan dagen så var min  min familj här och ävem farfar o hans fru, bestemor, och min farboro, då bjöds det på älg stek som alla tycker var så god så och risalamalta till efterätt. mycket trevligt och i dag så åkte vi ut till mina kusiner och åt julmat fikade och delade  utt julklapar. Så har det stät ut för oss en massa firande inte undiligt att man bli tröt på julen i blan i alla fall all julmat.

Måste ju även säga att jag  är lite besviken på att ingen har komantert vad ni tycket om min glasögon om jag passar i dom eller ej. men det kanske är då att ingen vart inna o läs.


så vad tycks?

Publicerat: 2009-12-22 | 20:49:22 i Vardagen


 jag i min glasögon som jag köpt mig i dag. :)

En lite blid på våran julgran som är ful med paket under.
Men änu liger inga packet till mig där .. humm kanske inte har varit snäll nog så jag inte får några.!!


prinsessan sjuk:(

Publicerat: 2009-12-22 | 18:09:56 i Vardagen
ja i dag rä jag frisk eller frisk o frisk har ingen feber men är fortfarande snorig och har verk i öronen så sak väl köra med vaxör i öronen hade jag tänkte mig . Men nu när jag är bätre så har ju prinsessan våran blivit sjuk. Hon har fot hög feber och den bara kom så där. men det är ju så med barn feber kan ju komma fort. Så nu  så blir det att laga klart rebenspjälen som st¨r i ungen o sen så blir det mys..  hur har ni de mu till julen . är ni friska eller sjuka?

sjuk! :(

Publicerat: 2009-12-21 | 19:23:31 i Vardagen

inte allt för roligt jag är sjuk...:( har låg febber och är ävldigt hängig. hostar och snoret riner på mig.  *Var så pig i morse och ju längre in på dagen det gick ju sämre måde jag. Så nu hoppas jag och håller en tumme för mig själv att jag kommer att var frisk till julafton och min födelsedag. Det är änu bätre om jag är frisk till onsdag för då ska vi ut till robbans föräldrar och då vill man ju inte var sjuk. Annars så får det vl bli så att vi hoppar det coh sover hemme så får man se hur men mår på morgonen och åka i så fall annars får ävl robban åka själv med oliva o jag va hemma. Men nog med spekulatinoner. Jag ska var frsik helt enkelt vill ju inte var jsuk på min egen födelsedag. Sedan får man hoppas på att inte någon annan i familjen blir sjuk. För det räker med en som måste bli frsik.
Hur mår ni där ute? han i alla fall med att diska och slå in julklaparna som var kvar och poka undan lite inna jag  dekade i hopp totalt. Så  nu är det mys i soffan med varm o oboy och maka sedan.  När prinsessan badat klart. Robban köpte även hem honungsmelon till mig för han  vet att jag tycker om det och det rä kalt o gott o äta när man har feber. Tycke rom att äta frukt då.
god natt


julgran

Publicerat: 2009-12-21 | 11:40:56 i Vardagen

Nu är julgranen kläd här hemma och står så finn med julklaparunder. Men nakdelen är ju att Olivia vill leka med julgranskulorna och vår kisse Ior vill äta upp paketsnörena som sitter på alla min fin in salgan julklaper så det återstår o se i fall det finns några snören kvar på paketen. Jag har i alla fall vänt dom upp o ner eller tryckt dom mott vägen så att han inte kan bita på dom snörerna som hänger så fint. blev nöjd med gran men jag saknar lite gliter. Hade bara kast gliter till granen och det är ju inte bra o hanär man har kvatt eller barn det är faligt för dom har jag fot veta utav svärmor. Så får se i fall jag köpper något glitter eller låter granen va som den är.

I LÖrdas så var jag ute på lite krogrunda eller vad ´man sak kalla det.  jag skuell ut med lea i hennes kusin men hon kom inte så det skuell först bara vi vi två. Men vi vart 3 för patrik kom med. Jag had det väldit trevligt roligt o va i bra sälskap. Så hoppas nu bara att Lea tyckte det med var trevligt så att jag inte skrämde bort henne. för jag tycker vi har fott en väldigt bra kontakt med varandra. Så får tacke  er två för ehn  helt underbra kväl med mycket skrat prat och dans. :)  annaes så har  det inte hänht så mycket under helgen.

och nu under veckna så är det förberedelser till julen. I dag så är det städening här hemma för mig och Olivia, tänkte att det skuell bara va o damsuga o skura när robban kommer hem. För oliva tycker ju inte om damsugarn så lättere när man är båda två hemma. och så sak jag och oliva slå in julklaparna som är kvar och dom är ju till pappa. så måste göras inna han kommer hem. så får väl se hur det går. Blir nog att baka papparkakor i dag med eller i morogn. ha en bra dag. :)


Ny kamra och knutis i dag då.

Publicerat: 2009-12-18 | 09:34:24 i Vardagen

I går åkte jag och oliva ner på stan efter jag hade vart hos bestemor och gjort jul godis med marsipan det var andra gången vi gjorde nu och nu är vi klara med all marzipan. så jag har 3 stora purkar fulla och en lite burk, samt så gjorde jag lite konst  som en gris 3 moröter ett äple och en bön gräj. Men nere på stan i alla fall så köpte jag mig en ny digitalkamra och är nog nöjd och inte tagigt upp den eller testat den än men blir nog att gära det under dagen i dag. den vart vit i färgen i alla fall och är av märket samsung. köpte den på expert . Så får taka min mormor för kamran för det är av pengarna jag fick va henne som gick till kamran. så Tackar så mycket för min julklapp mormor det kommer komma till användning. sen vart det ju självklart en massa kläder till olivia hittade en sådan finn söt dres till jul ochsen köpte jag 3 badys saom var köp 3 detala för 2. det var ju något hin behövde för hon hade lite dåligt om badys i st 80 och alla kläder hon kommar få i julklapp kommer va i st 86 och beroende på vart man handlar dom så kan dom va för stora eller lagom.  tycker det är bätre med att säga en st störe så man slipper byta för det är för litet o så vidare.

Ne nu ä'r det dags för mig att sätta i gågn här hemma så vi kommer i väg vi ska ju på knytis i dag med bestemor så vi höppas på att det blir god mat som bjuds på själv så har jag och olivia med oss risalamalta. MMMM det är ju så underbart gott.   vad händer hos er i helgen då ?


jag ser det snöar jag ser det snöar.

Publicerat: 2009-12-16 | 09:15:44 i Vardagen

Ja i går titade jag på vädret det skuell inte snöa här hos oss men det skuell va fint väder med sol och -3 men när man vaknade i morse så snöar det för fult. det är så finnt nu när man är ute och titar helt vit ute och alla ljus i från alla fönster. så mysigt så.  i dag så sak vi till betsemor som är i klocket  och vi går ju det så vi får väl se i fall vi hinner bli några snögubbar på vägen ditt :P det är ju inte lite snö som kommer ner massa små små flingor öser ner från himmelen går. Fortsäter det så här så lär vi defenitift ha snö julafton eller vad tror ni. Får se i fall jag ta pulkan med mig så hon får åka i den med på väg till kolocket. vi får se hur vi gör.  men nu är det frukost som står på chemat för mig sedan så sak vi göra i ordning oss o gå. ha en bra dag i snön och kör försiktigt om ni ska ut på vägaran för i går hände det många bilolyckor.


julbestyr!

Publicerat: 2009-12-15 | 22:58:41 i Vardagen

Ja helgen som varit har varit mycket efektiv för oss här hemma det har vart julbak och jul midag med min sidan av släkten, babysim, fika frömanden, familje mys litte mer där till så  då har jag inte haft till fälle i akt att sätt mig och det har licksom följt med ända till nu. snön kom ju med under helgen gud så myssigt nu trivs jag lite. Så nu hoppas jag bara på att snön stanar kvar till julen annars så blir jag ledsen. Väldigt ledsen. du kunde snön ha väntat med att komma känner jag för  på julafton så sak det vara snö och det är det ända jag har önskat mig i år i julklap och födelsedagspresent. Så nu där ute  ni kan ju hjälpa mig med att hålla tummarna på att snön stanar till dess i alla fall eller att det kommer ny.

Här hemma nu så är jag klar med alla julklapar. Det är handlat  till min mamma, pappa, Tobias, Timmy, Roban, Olivia, ior, 4 paket till paketleken, Robbans mamma och pappa, julklap från Olivia till dom, Linda o jock och tuva bestemor. så det rä dom jag sak ha handlat till och dom är klara så nu har bara Robban kvar att handla julklappar. och det r till mig och till hans två bröder och pakcet till paketleken som vi  leker både på julafton och annandagen när min familj kommer + farfar, farmor, bestemor och min farbror. så då sak vi bjuda på mat och efterätt vi har väl inte riktigt kommir fram till vad än men det  får vi se vad som blir.  Har ju lite förslag i huvdet redan.

snön vad tycker ni om den är ni  dom som bara hatar snön elller en person som älskar den. Jag är nog både ock men nu så här till jul så vill jag faktist ha den och det får gärna va fram till ny år och lite där efter. Tänk så roligt barn har i nön när dom kastar snöboler gör snö änglar snögubbar snö lycktor och åker pulka, plastpåse, skidor, snobort stjörtlapp. Jag kommer så väl i hågg själv vad roligt jag tyckte det var med snö när man va lite förutom när grabbarna i skolan kasta snöbolar på alla oss tjejer men annars så hade man så roligt i snön. Och i dag när vi var ute med olivia så fick hon åka sin pulka utomhus för första gången och hon hade ett sådant stårt leede på läparna hela tiden och skratade och hade sig. Då vart jag varm inomborts och fick så många minnen tillbaka hur roligt man tyckte snön var. så för alla barns skull så tycker jag att man sak ha snö och länge så dom kan får göra allt och leka av sig med den. men samtidigt så är det ju jobbigt när man sak utt o i väg och behöva soppa av bilen skrapa rutor. Kläpå sig en massa kläder att bli blöt och när det blåser mcyket o snöar. Men nog för mig i dag känner jag har ätit upp min kvällsmat och ska svälja i mig sista thet sen så är det dags att sova så man kommer upp i morogn med och orkar med buraselkaninen här hemma. hon är så full av liv och på hitt nu riktigt roligt.


julhandlign o snatr dags för bak

Publicerat: 2009-12-10 | 15:36:03 i Vardagen

Så har vi vart på avslutning på babysången i dag med nu slutar allt inför julen så tråkigt är det att allt måsta ta ett uppehål är det inte aktiviterer man gör så är det program som man följer på tv. Men jul är ju en trevlig tillstälning så man får se fram i mott det i stället. ja i dag efter avslutningen så vart det stan en svänd där vi träffade Sandra och mike. Viskulle sätts hemma hos oss så dom fick se hur vi bode men så vart det inte för jag var ju inte hem så då vart det lunch på stan och jag passade då på att hanlda julklpar till min moster o hennes sambo så nu är jag klar med dom med :) så nuär det bara paket till presentleken kvar och det är bara 1 kvar. och sen så har robban 3 o handla med så får väl se i alla jag åker på det. Annars är vi så gott som klara så jag tänkte sätta mig någon kväll o slå in alla klappar vi köpt. och se hur många det blir. Sedam köpte jag även julkort så ni får väl se i fall det kommer några julkort er er brevlådor sedan i fårn min lilla familj.

JA  i dag är det min roliga dag och och min bestemor ska göra julgodis som jag tycker är så kul o roligt något som vi alltid gör varje år. så i dag blir det pappa dag för olivia. så olivia pappa o frarbor fredrik sak  till linköping och till bil tema och handla lite så det blir nog roligt för dom. Tycker ju mitt är roligare men det gör nog inte robban och för oliva är det nog roligare att komma i väg än att tita på oss på det vi gör.Så snart kommer väl bestemor tillbaka o då väntar vi bara på patrik som skuell va med oss i dag. så det bir vi 3 som blir dom 3 sockerbagarna här i kockartorpet i dag.


Avslutning

Publicerat: 2009-12-09 | 20:14:56 i Allmänt

I dag var det avslutning på öppnaförskolan så vi har varit på det.  det var lusse tåh i kyrkan först och en berätelse om varför vi firade jul och sen så. var det fick med dans runt granen och tommten kom och gav alla snälla baran paket olivia fick en bok en liten bock väldigt finn alla som var 1 o yngre fick samma sak. var väldigt trevligt man kommer o sakna hela gänget vi som har vart där med våra små barn det är ju nästan samma som på sången fast  det inte är alla fårn sången som går och sen så är det en dag mamma som brukar vara där med sinna barn med. Tråkigt att säga hej då till något osm olivia värkligen har tycktom att göra men får se efter jul uppehålet så kanske vi fortsäter att gå fram tills hon börja dagis. för sången är ju bara för små bebisar eller fån 0 til 1 år. Såpå det lär det nog inte bli att vi går på något mer. sådant som åter står o se.

Sedan till glöggen vi smakade på den nu och den vart bra men lite stark så får den som tycker om stark glögg vart den nog perfekt. Men vi här hemma är ju mer för den alkohålfrea. så blir att gör det nu till helgen den glögg blir nog att ge bort. Men något jag skuell rekomendera att göra själv. väldigt snabt o enkelt var det. Jag hade ju ny köpt krydblandning klart som var i påsar som man hade i. så hella jobbet har jag inte gjort själv.
ha en bra kväll.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!