Nu är det sjukstuga här hemma.

Publicerat: 2012-03-28 | 12:53:43 i Vardagen
Ja nu så är det bara att in vänta att en själv med blir sjuk känns det som. Amelia har sin besvärliga näsa nu är hon lite snorig på det med så det blir det jobbigare för henne samt hosta och har låg feber. Olivia är med hemma fårn förskolan då hon började hosta en massa natten till tisdagen lite snorig var hon ju redan på månaden när vi gav oss ut på en heldag i vasaparken. Hostan håller i sig på henne så vi får nog gå till Vårdcentralen men dom små i morgon i dag har jag inte fot tag i dom och nu och nu skulle dom ringa upp efter kl 14.00 så antar att vi får en tid i morgon då. Så nu har jag och Olivia lunchat med hemma gjord pasta sald underbart gå var den. där man fick välja vilka till behöv man villa ha som fetaost, marinerade räkor i chili, två olika sorters korvar, skinka, rödlök, avokado ägg vitlöks så eller vara cremfrech samt majs. I basen som vi hade var det fjärils pasta, grönsallad, paprika, tommat, gurka, groddmix, ruccola, annans. vi tog bara lite gran o smakade för det var meningen att vi skulle ha det till middag. Men jag har inga problem att äta det flera gånger. Nu sak vi mysa ner oss i soffan.

Gör ont i kroppen på oss båda.

Publicerat: 2012-03-23 | 19:23:12 i Amelia.
Lider med mitt minsta hjärta. Var nere på BVC i dag för att dom där förbaskade sprutorna som är nödvändiga att ta. Amelia har ont i sina ben gnällig sedan en tid tillbaka och nu har även febern kommit och hälsat på. Nu sitter msn här med tösen i sin famn och vagar fram och tillbaka så en själv med blir trött. Hoppas natten blir bra och att. Hon är något bättre i morgon. Tycker så synd och lider med Dig.mitt hjärta att jag skulle mer än gärna ta det själv.om det så gick. Dom är ju bara så små och hjälp lösa. Inget kam dom säga häller. här blir det en tidig kväll medmim kära familj. I morgon väntas det äventyr för några av oss med.

Den stora Olivia

Publicerat: 2012-03-23 | 08:55:49 i Olivia
Hon är ju bara för härlig våran stora prinsesa hon vill så väl och älskar verkligen sin syster men i bland kan det bli för mcyket.  Men amelia ger igen i bland med att dra tag i håret. eller ge i fårn sig ett högt ljud vilket  hon inte tycker om.  Den här veckan har hon vart hemma måndag, onsdag , och fredag, Så det vart bara förskolan för henne tisdag torsdag. för hon ville gå med mamma och syran till öppnaförskolan i klockargården och gör  får pyssla lite med ulltovning. hon var så ducktig så detta hände då  i onsdags.  Annars så   är det ute lek för tjejen som har varit på högt upp på listan då  det vart så underbart fint väder.
Oli via fick sig en ny bilbarnstol i går så nu sitter hon i en bältesstol i baksätet och hon är så överlycktlig för deta. Hon sken upp som en sol och ville bara att vi ksulle åka mer bil hela tiden.  dom växer på fort dom små liven hade inte tänkt byta fören vid 4 års ålder. men då hon inte sitter bra med sin ben  bakotvänd i bilen och hade vikten inne så  var det inga problem att byta stol.
Här har ni den glada solstrålen i den nya bilbarnstolen.

Vi börjar med Amelia 3 månader.

Publicerat: 2012-03-23 | 08:47:37 i Amelia.
I fredags vart våran söta underbara prinsessa hella 3 månader och gud så fort det går alltså.  Var ju nyss som tyckte att man fick möta hennes blicka för första gången och man kom hem med henne. hon utvecklas finnt och förjer all sin kurver bra.  Lite ovanligt är det att ha ett bara som ligger lite strax under normala streckat men har sin finna kurva i alla fal. För Olivia har ju alltid legat över dom normala streken redan inne i magen. Men det är ju ett tacken på att dom är två olicka individer.
Vem har då Vårna Amelia blivit. Jo hon är en glad och lättsam tjej men ändå väldigt viljestark redan man merkar att hon inte ger upp i första taget. och har hon bästemt sig för att komma upp  Så ger hon isg inte fören vi tar upp henne.  Hon är väldigt stadig för sin ålder. och kan sitta i hörnet i soffan när vi är med.  har haft henne på golvet med kudar runt med. Något som  hon bara älskar nu är att få sitta i barnstolen och få vara med vi matbordet.
Att spana på storasyster som äter är roligt och spänande man kan även se hur hon siter o smakar i luften. Lillasyster söker kontakten med storasyster och så gör olivia så att hon börjar skrata.
Hon kan nästan skrata det här härliga bebisskratet men inte riktigt än har det kommit. Men på god väg är det. Mobilen över sängen är väldigt intresant och rogivande licka så babygymet.
Att bada i badkaret här blivit en myssig och rolig sakr. hon är som en vildbatin i vattnet och plaskar simmar och njuter. Så roliga att ses.
Så vad kan Amelia 3 månader.
*vända sig om från ryg till magge och på god väg fårn magge till ryg med det är inte helt då hon inte får till det där med armen som ligger under.
*Fästa blicken.
*söka ögonkontakt.
* föra en konversation på deras sätt.
* sitta med hjälp av stöd.
* trycka i fårn med benen.
*grädda saker och föra till munen.
* Lee
*mm.
I dag ska  vi till BVC igen för att ta 3 måpnaders sprutan dåå hon var snorig och vi haft problem de hennes lilla näsa så ville  dom vänta en vecka för o se hur det var då så vi inte gjorde något väre en vad det var.
Något som jag inte tycker om är sprutor, ja det låter säkert konstigt för jag har två tatueringer och är undersköternska vilket med för att jag kan ge sprutor. Men att va förälder och se sitt barn  få spruta är inget roligt vill jag med ge.  det gör så ont i kropne på mig. O gilar att få det själv med men min spruträdsla har släpt med tiden när det gäller mig själv.  ja det var det som  hänt med  våran töss.

Har varit dålig på..

Publicerat: 2012-03-23 | 08:32:38 i Vardagen
Har varit på väg så många gånger med att uppdatera här på blogge men sedan har det kommit något annat i vägen. Eller så har allt försvunnit som jag har skrivit så då har jag inte orkat att skriva om allt. Men tänkte att jag slänger in några inlägg nu när tiden finns på morgonen då båda är hemma i dag.

färgade håret i lördags.

Publicerat: 2012-03-19 | 13:01:29 i Mig själv
Ja nu var jag trött på mitt röda hår så nu fick det bli mörk brunt men tycker det mer vart svart. Sandra kom hem till hos i lördags och hjälpte mig. När jag såg hur mörkt resultater vart var jag glad att jag inte valt svart för vill inte veta hur.mörkt det hade blivit då. Tack Sandra för hjälpen alltid lättare med en hjälpande hand mär mam ska färga.

Vi har en

Publicerat: 2012-03-17 | 09:29:56 i Olivia
En tidig morogn denna dag med. förstår inte detta våran söta Olivia går upp kl 6 eller tidigare. ändå sover hon inte lunch/ midag vet inte vad vi ska hitta på för att få det till rätta detta gör ju att hon är väldigt tröt vid kl 17 tiden men vi håller henne ändå vaken till 19.00 men det är inget roligt humör vi har här hemma efter den tiden.
Nu var det ju bara att gå upp för hon ser ju till att syran vaknar med så att  vi måste gå upp och hon vet precics vad hon ska säga och göra för att  hon med ska slå upp sin blö ögon och vara vacken hon med.... Skulle ju i alla fall vara trevligt med att få sovmorogn på helgerna.
Nu i morse  när vi satte på tv i alla fall så var det först saltkråkan och efter det vart det lotta på bråkmakargatan och gud vad våran olivia är en lotta alltås...  Det var ju vi satt o skratade åt det.. Så mycket saker som lotta gör det gör även våran Olivia.  När vi sa det vart olivia sut på oss. helt otroligt det är inte så att hon har sätt det för ut  så hon har lärt sig av henne utan det är bara sådan hon är.
Annar så har vi ätit frukost här hemma vart helgfrukost med  kokt ägg, stekt bacoen, halonjouc, makor , apelsinbåtar. och kaffe till oss stora.  det satt finnt i våra hungriga magar.

Nu tar JAG Natt.

Publicerat: 2012-03-16 | 21:21:37 i Mig själv
Med en vecka med så lite sömn i kroppen som jag har tar jag ni natt för att hoppas på sömn så man är pigg glad och utvilad samt på bra humör. För det har sviktar lite fram.och tillbaka. Sov gott nu mina vänner. Det hoppas jag vår familj kommer göra

DÅ blir det pyssel dags!

Publicerat: 2012-03-16 | 12:32:56 i Vardagen
Det var kalt ute i dag tyckte olivia så efter BVC besöket så plockade vi med oss lite kotar hem och nu sak hon och jag pyssla litte.  Vilket jag hoppas att vi får .. jag bara Älskar att pyssla.  se om jag for tid för lite dop kort i dag med.
Annars så är jag en sömnlös Mamma känne rjag  har inte vart mycket sömn alls denna vecka så jag känner att humöret lätt sviktar här, huvudet bankar och man har mörka ringar under ögonen.

Babysång. för hela slanten.

Publicerat: 2012-03-15 | 19:36:30 i Amelia.
I dag var det babysång för mig och Amelia efter vi hade vinkat av stora syster på sin förskola. vart en uppfriskande promenad till klockargården i dag då man var van vid sol och lite värme så vart det rätt kalt och bet tag i öron och kinder. Då jag inte hade en tanke på att ta med mig mössa eller mitt pannband. Men ditt kom vi lagom i tid och allt med. Amelia var så snäll o sov under hela promenaden ditt. väl där var hon vaken och med som föra gången mycket spännande och mycket leenden och skratt blev det med. Känns skönt att börja komma i gång och kunna gå på lite saker denna gång med så man inte bara är hemma under den tiden Olivia är på förskolan. I går satt Amelia första gången i en babysitter som fans där denna satt hon även i ett tag i dag medans mamma han svälja ner en kopp kaffe innan det var dags för sång igen. Sov gott gjorde hon med efter att varit i väg och träffat andra barn och fått en mysig sångstund med mamma. helt underbart. I Morgon blir våran tös hela 3 månader gud så underbart. tror jag skrev så i måndags men tänkte på den 13 man det var ju den 13 november som Olivia är förr och Amelia är ju föd den 16 dec. det slår ju bara på 3 dagar. gäller att hålla kol på siffrorna. nu är det lite mys i soffan som väntar där efter sängen och hoppas på god sömn för Amelia vill inte sova bara vara nära och är väldigt gnällig tror det beror på hennes näsa allt i hopp i morgon får vi se vad dom säger på BVC . god natt

öppnaförskolan i dag var en bra idé

Publicerat: 2012-03-14 | 20:58:44 i Våra barn
I dag varför det öppnaförskolan gör hela familjen. Med andra ord vart Olivia ledig från sin förskola. Hon tyckte det var roligt att gå ditt dör vi var mycket innan hon började på sin förskola. Och det kommer hon så väl ihåg och lägenhet/ köket var där hon hamnade igen. Det var en höjdare även nu. Det var inte bara Olivia som trivdes utan även Amelia njöt av livet runt om och satt i em babysitter för första gången den var rolig intressant och så kunde mam få den att gunga själv. Nu sover dom sött i sina sängar. Och det ska mamma med göra om att tag för i morgon väntar det förskola för Olivia och babysång för Amelia och mig. Vilket kommer leda till em morgon promenad till klockargården.

Är på biblioteket

Publicerat: 2012-03-13 | 14:42:47 i Olivia
Intressant med nya böcker att läsa i med mammas hjälp eller att hitta på vad som står när msn läder för msmma

Tisdag och förskola.

Publicerat: 2012-03-13 | 09:06:31 i Olivia
Då är det en ny vecka för Olivia på förskolan. Lite tråkigt att bara har henne 15 tim i veckan då hon skulle behöva gå mer och även vill mer. Samtidigt tycker jag att det är trevligt att inte ha henne för mycket på dagis då jag inte vill bli eller va en sådan förälder som har min barn mer på dagis en vad dom umgås o gör saker med oss föräldrar. Och jag tycker att det har funkat bra hittills. Vi har inte haft Olivia mer en nödvändigt på dagis. när jag pluggade så hade ja så att slutade jag tidigt eller började sent så fick hon med göra det. Inte så att hon sak gå länge så att jag kan plugga efter utan jag ville att hon skulle få lektid med oss med eller mig så då anpassade jag det så att jag läste på kvällarna. Olivia trivs i alla fall på dagis och det syns så tydligt på henne och har många vänner och lekar både med killar o tjejer. Och i bland när jag kommer så står jag ett tag o tittar på henne när hon leker ute på gården och hon lyser som en sol. Kan ju säga det att jag är mycket nöjd av valet på förskolan och det märks att Olivia mer är det.. Tänk att våran tjej som man såg var så liten och mysigt plötsligt känns så stor när man har fott en lite bebis i sin famn hela synsätt förstörs på något sätt.. Missförstå mig inte nu Vi ser henne som liten och stor. Hon är bara 3 år och är som en treåring och får göra alt som hon vill göra och allt som en treåring ska kunna lära sig mm. Men på något sätt så växte hon flera centimeter och man kände att hon var rätt tung och hon är den stora flickan som alla säger att hon är och är ingen lite mamma bebis länge som man ändå vill att dom ska vara. Vis är hon mysig och blir lite mindre en vad hon är i bland och ska mysa och gråter och leker bebis men det gör oss inget. Det som är roligt är nog att man får höra allt hon gör själv på dagis mad att sätta på skor och kläder men här hemma så kör man med mamma och pappa o säger att man inte kan. bara några få gånger som man kan f göra det själv. Vilket jag tror beror på att hon passar på att säga så för att få våran hjälp för hon tycker nog det blir lite egen tid och syran kan inte vara med då på samma sätt.

god natt

Publicerat: 2012-03-12 | 21:07:05 i Vardagen
Nu ska jag slå i hopp mina ögon. Sist han jag bara bli klar med inlägget så vaknade tjejen till nu hoppas jag på sömn. Då man kan se skapligt pigg ut i morgon när man ska till MVC. Och man blir på toppen humör i stället för att känna att stubin är kort. För tålamod behövs när msn har barn och en som är i treårstrotsen..

Så sa dom på vårdcentralen.

Publicerat: 2012-03-12 | 18:41:30 i Amelia.
Ja den Vårdecentral alltås.. Tror att  jag sak byta vårdecentral snart. Har själv tyckt att bemötandet vart så där där ner när det gäller en själv. Men bra när det gäller barnen, men nu vet i fan alltås. för en vecka sa dom att vi ksulle höra av oss och vi skulel få en läkertid om det inte blvit bättre. Men nu så säger dom nej bara fortsäta som ni gör vi kan inte göra något annat än det ni göra. Hur sak dom ha det. kör på med nezerildroparna  också Va sa jag det skulel vi ju inte använda. Blir så kluven när det gäller det här så vet inte vem  man sak tro på eller vad man ska göra. Amelia har inte vart på så bra humör i dag då hon inte kan sova så bra.Nu har hon somnat och sover i bilbarnstolen. Vilket jag tror hon får sova i tills hon vaknar för där får hon högt underhuvudet hela tiden i sängen rör  hon på  sig så hon liger lite kors o tvärs över den.
Fredag ska vi Till BVC igen för 3 månaders kontrol och vaccination Så då sak jag ligga i och prata med henne där. Henen trivs vi så bra med och är väldigt förstående när det gäller saker. För nu vill jag få ett stopp på det hela. hon har ju ingen feber är inte riktigt sjuk. bara täpt i näsan hela tiden och när snor kommer till blir det väre.
Känner sog så maktlös när man står där som förälder och  bönar o ber om en läkartid tid eller försöker slingra in det att vi vill och ändå  får ett nerslag.  man känner sig så hjälplös som förälder. Det borde väl igentligen vara bättre o låta oss föräldrar komma med våra barn och en läkare ser på dom säger vad han/ hon tror så kanske man själv känner sig lite tryggare och lungnare. Att hon har så svårt till o får att man värkligen hör hur hon hämtar luft o vaknar till av det är ju jobbigt  får se hur vi gör. låter det gå en dag nu blir det inte bätre så  får vi ringa igen o ligga i.
Fortsäter detta bemötande så lär dom i alla fall förlora oss där  då byter hela familjen till medicinsktcenter. Tråkigt att vi trivs med BVC men inte allt det andra där.
Mammas och pappas lilla plutt  blir 3 månader i morogn med.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!