Gravidvecka 24



Ja då var vi inne i nästa gravidvecka med start i dag. det känns helt okej förutom att denna vecka startade med ett kräkbesök på toa. Vilket jag trode va höver nu efter som det inte hänt på så länge. Hoppas på att det vara var en engångs grej. Annars så ä'r det bra. Glömde mitt foglostningsbälte i går ute hoss Robansföräldrar vilket har medfört att jag har lite ont och värk. Men hoppas det är vöer till i morogn annars mår jag bra. Just nu så går man mycket o känner på magen o njuter av att känna när det rör sig alla i familjen har även känt av H*N där inne vilket känns väldigt bra.  Tankarna snurar även kring namn och vem som håller på att formas där inne.

Olivia storasyster:
Hade i dag bäretat frö sinna kompisar att hon skulle bli storasyster, Så hon är stålt och för väntans full. Jag börjar bli lite rädd över att hon är så säker på att det är en tjej i magen om hur hon kommer och ta det i fall det kommer ut en lille bror. Så vårat prat just nu är att försöka förklara för hennen att det kan bli vad som. Sedan så är jag ute efter en bra bok som handlar om barn i magen  för barn så man kan förklara lite med bilder o text någon som vet någon bok så tar jag i mott tipset.

Barnet i magen:
H*N är väger runt  700 gr och är 24 cm lång.
Nu,är man mer än halvvägs genom graviditeten och H*N börjar allt mer likna ett nyfött barn. Allt den behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. H*N reagerar på allt fler sinnesintryck. Den känner,  upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men H*N har börjat blinka med ögonlocken. Dens hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen
av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna,
alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när H*N föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats.
H*N har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt. (vilket vi inte hoppas på i nu lägget.)


Kommentarer
Postat av: Stolt mamma till två

Vad mysigt med ultraljudsbild!



Vilka namn har ni att välja mellan då? Hoppas kräkningarna upphör snart, håll själv på rätt länge. :(

2011-08-23 @ 14:49:46
URL: http://sarahan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!