Recept
lovade att jag skuell läga upp receptet på blåberspajen jag gjorde i onsdags så här kommer det
Blåbärspaj 10 pesoner
150- 200 g smör eller margarin
1 dl socker
ca 5 dl mjöl.
fylning:
5-7 dl blåbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Gör så här:
* Gör pajdegen först ta. smart tips är att blande den direkt i pajformen. ta så mycket mjöl som behövs jag brukar alldrig på efter vad som står utan bara hälla på och sen känna mig fram.
* Tryck sedan ut pajdegen i formen och ställ in den ett tag i ungnen för förgrädning. Deta är inget du måste men tycker den blir bätre då.
* Ta hälften av blåbären och mosa dom lite gran i en byta.
* Ta i socker och potatismjölet och rör runt
* Tillsät resterande ut av blåberen och rör runt.
* Degen som blir över kan du gör ett lock av till pajen.
* Ta då fram 2 bakplåtspaper en kavel och pajdegen.
* Läg pajdegen på ena bakplåtspapret och läg det andra över börja sedan kavla.
* Skär sedan ut ditt mot på pajformen.
' Du kan även skära ut ett mönster i degen om du vill att den ska bli lite extra dekorativ.
* Vill du inte ha loka på pajen så ta bara 150 g smör.
* Ta ut fomen ur ungnen och läg i blåbären och sedan på med locket och in i ungnen igen.
* Tills den har fot en julenbrun fin färg på sig.
* Kan bådeserveras varm och kall med vispad vaniljvisp.
* Strö lite florsocker över innan sercering.